Haberler

Sabancı Üniversitesi'nde Rektör Değişimi

Güncelleme:

Sabancı Üniversitesi Rektör vekili Ayşe Kadıoğlu, rektörlük görevini Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın ev sahipliğinde düzenlenen törenle Hasan Mandal'a teslim etti. Sabancı Üniversitesi'nin kurucu kadroları arasında yer alan Ayşe Kadıoğlu 20 yıldır Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyeliği, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) Dekanlığı ve son olarak Rektörlük görevlerinde bulundu. Ayşe Kadıoğlu SSBF Öğretim Üyesi olarak Sabancı Üniversitesi'nde ve aynı zamanda Harvard Üniversitesi Center for European Studies'de çalışmalarına devam edecek.

Genel Sekreter Haluk Bal'ın töreni başlatmasının ardından yapılan konuşmaların sonrasında Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı eşliğinde Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu, SSBF Görsel Sanatlar Stüdyo ve Atölyeler eski Sorumlusu sanatçı merhum Bayram Candan tarafından tasarlanan ve üzerinde "Sabancı Üniversitesi'nin Akademik Özgürlük Bildirisi" bulunan yazıtı yeni Rektör Prof. Dr. Hasan Mandal'a devretti. Devir Teslim Töreni, Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu adına hazırlanan tuğlanın Mezunlar Rıhtımı'na yerleştirilmesi ile sona erdi.

"Geldiğimiz yer başarılı bir yer. Ama başarı, hareketli bir hedeftir. Daha ilerilere gideceğiz. Dünya için parlak, yeni nesiller yetiştireceğimiz yeni bir döneme başladığımıza inanıyorum."

Törenin ev sahipliğini yapan Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, konuşmasında rektörlük seçim süreci hakkında bilgi verirken, bu sürece destek veren tüm akademik ve idari kadroya teşekkür etti.

Güler Sabancı törende yaptığı konuşmasında: "Yeni bir dönem başlıyor. Hep beraber, yeni bir etap koşacağız. Sizlerle beraber genç ve başarılı bir üniversite kurduk. Geldiğimiz yer başarılı bir yer. Ama başarı, hareketli bir hedeftir. Daha ilerilere gideceğiz. Birlikte yarattık ve birlikte geliştireceğiz" dedi.

Güler Sabancı: "Süreçlerimizde geleneklerin önemli bir yeri var. Daha 20 yaşımıza yeni giriyoruz. 2019 yılında eğitime başlamamızın 20. yılını dolduracağız. Bu dönemi yaşayanlara bu geleneği oluşturmamız için önemli roller düşüyor. Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti olarak ciddiye aldığımız bir uygulamamız var. Rektör arama ve seçme sürecimiz. Bu süreci aynen yaşadık ve Hasan Mandal da bu şekilde seçildi.

Yeni bir üniversiteyiz ama görüyorsunuz ki birlikte daha güçlüyüz. Sabancı Üniversitesini Sabancı Üniversitesi yapan bu beraberlik ve birlik, kurumu, üniversiteyi önde tutan, öncelikli tutan yaklaşımımızdır. Bu anlamda Ayşe Hocama çok teşekkür ediyorum. Ayşe Kadıoğlu'na üniversitemiz adına, üniversitemizin kurumsallaşması adına, kimliğin kendini koruması adına gösterdiği fedakarlık ve başarılı rektörlük süreci için özel şükranım var. Değerli bilim insanı Hasan Mandal'a da tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum. Bizim için onun bugün burada olması, tekrar yuvamıza geri dönmesi anlamı taşır. Ben inanıyorum ki hepiniz Ayşe Hanıma gösterdiğiniz desteği Hasan Beye de göstereceksiniz. Yeni bir etabı Hasan Mandal'ın liderliğinde hep beraber koşacağız.

Hasan Beye hoş geldiniz derken Sabancı Üniversitesi için bu yeni dönemde yeni ve öncü zirvelere ulaşacağımıza, yeni yarışları beraber kazanacağımıza inanıyorum. Dünya için parlak yeni nesiller yetiştireceğimiz yeni bir döneme başladığımıza inanıyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, yolumuz açık olsun" dedi.

"Sabancı Üniversitesi olarak üniversitede yaptığımız iyi işler ile şaşırmaya ve şaşırtmaya devam edeceğiz, buna şüphem yok."


Rektör Vekili olarak görev yaptığı dönemde birlikte çalıştığı yöneticilerden çok şey öğrendiğini söyleyen Ayşe Kadıoğlu, ilk olarak samimiyetin, açıklığın her sorunu çözmenin anahtarı olduğunu öğrendiğini ve bu konuda Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Güler Sabancı'yı izlemenin kendisi için çok önemli bir deneyim olduğunun altını çizdi. Bir soruna samimiyetle ve en temel soruları sorarak yaklaşmanın da ne kadar önemli olduğunu öğrendiğini ifade eden Prof. Kadıoğlu, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyetinin kendisine hep güvendiğini hissettirdiğini vurguladı. Ayşe Kadıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Mütevelli Heyeti Onursal Başkanımız rahmetli Sakıp Sabancı, Sabancı Üniversitesi'nin diğer tüm Sabancı kuruluşlarını taçlandıracağını söylemişti. Gerçekten de bir taç gibi görüldüğümüzü, üzerimize titrendiğini yakından gördüm. Bunu gördükçe kendimi daha da sorumlu hissettim."

Ayşe Kadıoğlu, Hasan Mandal'ın tüm Sabancı Üniversitesi mensuplarının zaten tanıdığı bildiği bir kişi olduğunu belirterek: "Biz Hasan hoca ile epeydir zaten birlikte çalışıyoruz-tam bir geçiş dönemi yaşadık-bunun bilincinde olduk. Kendisi benim akademik hayatımı da çok olumlu etkilemiştir- Hasan hoca, size farkettirmeden iyiliğinizi gözetir." dedi.

Yöneticilerin "ben yapmadım o yaptı" diyemediğini, her durumda sorumluluğu üstlenmeleri gerektiğini vurgulayan Ayşe Kadıoğlu, Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Haluk Bal için birlikte akıl yürüttük çoğu kez sorumluluğu hep birlikte üstlendik. Sorumluluk almak konusunda bir an bile tereddüt etmeyen, örnek alınası bir yol arkadaşı oldu bana" dedi.

"Üniversitelerin temel varlık nedeni bilgi üretmek ve yaygınlaştırmaktır"

Ayşe Kadıoğlu konuşmasında törene katılan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyelerine de seslenerek; "Akademisyen arkadaşlarım, üniversitenin temel varlık nedeni sizlerin bilgi üretmeniz ve bilgiyi yaygınlaştırmanızdır. Bunlar özgür bir ortam olmadan yapılabilecek işler değil. Üniversitemizin bu konuda sağlam bir temeli olduğu, daha ilk yıllarında Akademik Özgürlükler Metni hazırlaması ve bunu dünyaya web sitesinden duyurmasından dolayı zaten bellidir. Bu yükümlülük/sorumluluk çok önemli, dedi.

Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Biz üniversitede yaptığımız işler ile şaşırmaya ve şaşırtmaya devam etmeliyiz. Sabancı Üniversitesi olarak zor zamanlarda bile yaptığımız işi iyi yaparak kendimizi ve dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz, buna şüphem yok. Yolumuz açık olsun."

"Üniversitemizin insan kaynağı, altyapı ve paydaşlarından oluşan tüm entelektüel varlıkları, uluslararası rekabet gücü yüksek standartlardadır.

Bireysel mükemmellikten, birlikte başarmaya uzanan bu yolculuğun sizlerle birlikte bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum"

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Hasan Mandal, "tekrar aranızda olmaktan, evime dönmekten dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduğumu bildirmek istiyorum. Bundan 7 yıl önce, Mart 2011'de Sabancı Üniversitesi'ne katıldığımda ilk aşamada hissettiğim heyecanla birlikte çekingenlik, sonrasında çalıştığım arkadaşlarımın ve sizlerin samimi yaklaşımı ve katkıları ile bağlılığa, hep daha iyisi için birlikte çalışma ve üretme azmine dönüştü. Bunun sonucunda da üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde başarı odaklı tanınırlığı arttı.

Önümüzdeki yeni dönemde, Üniversitemizin var olma sebebi olan "birlikte yaratmak ve geliştirmek" misyonumuza daha fazla sarılarak, ortak hedeflerimiz için üniversitemizin üç fakültesindeki tüm programlarımızda, merkezlerimizde ve forumlarımızda çalışmalarımızı geliştireceğiz. Üniversitemizin en güçlü yönlerinin başında işbirliği geliştirme ve sürdürme potansiyeli gelmektedir. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında 6 yıl üst üste İşbirliği ve Etkileşim boyutundan tam puan olan 25 puanı almamız bunun en somut örneklerinden biridir.

2017-2022 yıllarını kapsayan stratejik planımız için vizyonumuz; "Sabancı Üniversitesi, lider ve yenilikçi konumunu, toplum üzerinde dönüştürücü etkileri olan araştırmalar yürüterek ve geleceği tasarlayacak bireyler yetiştirerek, ileriye taşıyacaktır." Sabancı Üniversitesi Markasını güçlendirmek için belirlenen hedeflerimiz ise;

Sabancı Üniversitesi'nin eğitimdeki öncü rolünü sürdürmek

Nitelikli araştırma hacmimizi arttırmak

Yüksek nitelikli insan kaynağını çekmek ve korumak

Üniversitenin finansal sürekliliğini sağlamak

Yenilikçilik ve girişimcilikteki liderliğimizi sürdürmek

Uluslararasılaşma düzeyimizi geliştirmektir.


2017-2022 yıllarını kapsayan stratejik planımızı, performans göstergelerimizi belirleyerek her birimize düşen sorumluluklarımız bazında izleyecek, değerlendirecek ve sürekli gelişim odağı ile daha da iyileştireceğiz ve geliştireceğiz. Bunun için de önceliğimiz, kurumsal şeffaf bir yapı içerisinde öğrencilerimize, öğretim üyelerimize, araştırmacılarımıza, idari personelimize, iç ve dış kurullarımıza ve tüm dış paydaşlarımıza karşı şeffaflık ilkesine bağlı hareket etmek ve bunu sağlamak için ihtiyaç duyulan tüm yapısal süreçleri gerçekleştirmektir.

Üniversitemizin insan kaynağı, altyapı ve paydaşlarından oluşan tüm entelektüel varlıkları; uluslararası rekabet gücü yüksek standartlardadır. Bu varlıkları en etkin şekilde geliştirmenin yolu da işbirliği zemini üzerinden stratejilerini geliştirmesine ve dinamik, esnek, hızlı karar alan ve sonuca giden bir süreç oluşturmasına dayanmaktadır. Bu kapsamda kurum içi ve kurum dışı işbirliği anlayışımızı bir adım öteye götürecek yapısal düzenlemeler ve teşvik edici yeni unsurlar üzerine çalışmamız önem kazanacaktır.

"Birlikte yaratmak ve geliştirmek" misyonu her söylediğimde ve duyduğumda beni çok heyecanlandırıyor. Birlikte olmak, önce "bir"in mükemmelliğinde olmayı,; aynı zamanda hemen devamında "bir arada" olma, birlik halini anlatıyor. Bireysel mükemmellikten, birlikte tasarlamaya, üretmeye, geliştirmeye ve en önemlisi başarmaya kadar uzanan bir yolculuk olarak görüyorum bunu. Sizlerle birlikte bu yolculuğun bir parçası olmaktan ve her biriniz ile yolumuzun kesişmesinden dolayı çok mutluyum, dedi.

Prof. Dr. Hasan Mandal hakkında :

1965 yılında Eskişehir'de doğan Hasan Mandal, 1987 yılında ODTÜ, Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden Lisans derecesini "Şeref Öğrencisi" olarak aldı. 1992'de İngiltere Newcastle Üniversitesi'nden Doktora unvanını aldı. 1992-1994 yıllarında İngiltere Newcastle Üniversitesinde, 1997-1998 yıllarında da Almanya Karlsruhe Üniversitesinde doktora sonrası araştırmalarda bulundu.

Prof. Dr. Hasan Mandal 1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Seramik Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1996'da Doçent, 2001'de Profesör unvanını almıştır. Prof. Mandal'ın 70'i SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 140'ın üzerinde eseri ve ayrıca uluslararası kapsamda 6 adet patenti bulunuyor. Atıf sayısı 1200, h-index'i ise 16'dır.

TÜBİTAK Bilim Ödülü de olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde farklı ödüllere layık görülen Prof. Mandal, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Dünya Seramik Akademisi (WAC) ve Avrupa Akademisi (Academia Europaea) üyesidir.

Prof. Mandal, 2006-2010 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, 2010-2011 Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, 2011-2015 yılları arasında Sabancı Üniversitesi, Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü ve Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı.

Hasan Mandal Nisan 2015 tarihinde YÖK Üyesi ve YÖK Yürütme Kurulu Üyeliğine atandı. Temmuz 2016 tarihinde de YÖK Başkan Vekilliğine seçildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi Anadolu Üniversitesi Güler Sabancı Kadıoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title