Haberler

Spot Piyasada Elektrik Fiyatları %8,5 Yükseldi

Güncelleme:

Şubat ayı baz yükü 190 TL/MWh, Mart ayı baz yükü 178 TL/MWh, Nisan ayı baz yükü 183 TL/MWh seviyelerinden işlem görürken 2018 ikinci çeyrek ise 183 TL/MWh seviyelerinde gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta toplam üretim içinde yenilenebilir kaynakların payı %23,9, doğalgazın payı %38,4, kömürün payı ise %37,6 oranında yer tuttu.

Enexion Enerji Danışmanlık Türkiye Genel Müdürü ve Enerji Uzmanı Ceren Özdal, "EPDK, yüksek miktarda elektrik tüketen sanayicilerin tedarik şirketlerinden ikili anlaşma yoluyla elektrik almalarını teşvik edecek Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) tebliğini kabul ettiği ve SKTT uygulamasının en geç 10 gün içerisinde Resmi Gazete'de yayınlanacağı söyleniyor" dedi. Ceren Özdal, "Özel sektöre farklı yöntemlerle yaptırılan toplam 7 bin 615 megavatlık elektrik üretim santralinden kamuyla ikili sözleşmesi 2018-2020 döneminde sona erecek yap-işlet modelindeki 5 bin 810 megavatlık kısmın lisanslandırılarak piyasaya elektrik satacak olması da elektrik piyasasının önemli gündemlerinden birisi. Söz konusu santrallerdeki gelişmelerin, piyasada daha rekabetçi bir ortam oluşturup fiyatları etkileyebileceğini düşünüyoruz. Özellikle yap-işlet modeli santrallerin nasıl, nereye ve hangi şartlarda enerji satacağı ve üretim dışı kalıp kalmayacağı yönündeki gelişmelerin elektrik fiyatlarında belirleyici rol oynayacağına" dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title