Haberler

Bakan Çavuşoğlu: "Amerika'nın Tarafını Belli Etmesi Lazım"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD Başkanı Trump, YPG'ye PYD'ye silah vermeyeceğini altını çizerek söylemiştir.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD Başkanı Trump, YPG'ye PYD'ye silah vermeyeceğini altını çizerek söylemiştir. Fakat Amerika içinden yönetimden, değişik kesimlerden Pentagon'dan farklı ifadeler geliyor. Amerika'nın tarafını belli etmesi gerekiyor. Her şeyden önce koalisyon adına açıklama yapamaz" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada'da ABD'nin terör örgütü YPG kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının ABD'nin YPG kararına ilişkin sorusu üzerine Çavuşoğlu, "ABD Başkanı Trump, YPG'ye PYD'ye silah vermeyeceğini altını çizerek söylemiştir. Fakat Amerika içinden yönetimden, değişik kesimlerden Pentagon'dan farklı ifadeler geliyor. Amerika'nın tarafını belli etmesi gerekiyor. Her şeyden önce koalisyon adına açıklama yapamaz. Çünkü bizde koalisyonun içindeyiz. Amerika müttefiklerini mi seçiyor, terör örgütünü mü tercih ediyor. Amerika bir terör örgütünü tercih ediyorsa, bizim de tavrımız elbette farklı olur. Biz kendi tedbirlerimizi alırız. Kim olursa olsun, arkasında Amerika olmuş, başka ülke olmuş, bizi ilgilendirmez. PKK'nın da arkasında birçok ülke var. Ama biz PKK ile nasıl mücadele ettiysek, YPG ile de mücadele ederiz. Afrin'de de ederiz, Fırat'ın doğusunda da ederiz, nerede gerekiyorsa orada mücadelemizi yaparız. Bu bizim için var oluş meselesidir. Bize karşı oluşan Türk milletine karşı oluşan tehdidi bertaraf etmek bizim görevimizdir. Terör örgütünü tercih eden ülkelere yönelik tavrımızda farklı olur. Çünkü bizim düşmanımız olan terör örgütüyle iş birliği yapan, ona destek veren ülkelere güvenmemiz söz konusu olmaz. Umarım bu açıklama bireysel bir açıklamadır. Gerçeği yansıtmaz. Koalisyon adına böyle bir açıklama yapamazlar. Böyle bir adım atılmaz. Aksi takdirde bölgede kaos olur. Suriye'nin geleceği de riske atılır. Suriye'yi bölmek mi istiyor? Suriye'nin toprak bütünlüğünü mü destekliyor? Bu konuda ABD'nin de Batı'nın da dürüst olması gerekiyor. Ama bize verilen sözlerde tutulmadı. Rakka'da, operasyon bittikten sonra ABD burayı Rakkalı insanlara Araplara verecekti olmadı. Mümbiç'te de olmadı. Sadece bize değil Fransa ve diğer ülkelere de söz verdiler. O da olmadı. Sözünü tutmayan bir ülke ne kadar güvenilir ve itibarlı olur. En son BM Genel Kurulu'ndaki oylamada da gördük. Artık tehditlerle, ayak oyunlarıyla iş birliği yaparak bir yere varamayız. Dolayısıyla ABD'nin burada net bir karar vermesi lazım. Yarın Rex Tillerson ile de bu konuyu görüşeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Donald Trump Kanada Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title