Haberler

Afrika'da Dünyanın En Büyük Beşinci Elması Bulundu

Güncelleme:

Güney Afrika ülkelerinden Lesotho'daki Lesteng elmas madeninden, dünyanın en büyük beşinci elması çıkartıldı.

Güney Afrika'da çıkartılan elmas, dünyanın en büyük beşinci elması olarak kayıtlara geçti. Madeni işleten İngiltere merkezli Gem Diamonds firması, elmasın 910 karat ve 40 milyon dolar değerinde olduğunu duyurdu.

EN BERRAK SINIFTAN

Gem Diamonds Başkanı Clifford Elphick basına yaptığı açıklamada, söz konusu elmasın en berrak elmas sınıfı olan "D renkli" sınıfından olması ve büyüklüğü itibarıyla çok nadide bir parça olduğunu söyledi.

Elphick, "Madenimizden çıkarttığımız bu son elmas dünyada bugüne kadar çıkartılmış en büyük beşinci elmas olma özelliğine sahip. Madenimizden 2006 yılında 603 karatlık, 2015 yılında ise 357 karatlık başka bir elmas çıkarttık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Güney Afrika Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (18)

HIRBO:

AFRİKALI KÖLELER ÇIKARTIYOR AVRUPALI ZÜPPELER KAYMAĞINI YİYO

31
1
yanıtYanıtla
açinsan:

yemezsen yerlerr. .

yanıt0
yanıt1
AFRİKA:

AFRİKA NEDEN AÇ PEKİ ?

13
1
yanıtYanıtla
Ahmet:

Sömürülüyor kardeşim. .

yanıt12
yanıt0
enki:

kanlı elmaslar, dünyaya güya insanlık adalet demokrasi örneği olanlar halen en büyük sömürgeciler, ikiyüzlü şeytanlar. .

12
1
yanıtYanıtla
E:

Evet aynen oyle,afrikalilarin biraz beyni calissa su avrupalilara kolelik yapmazlar,iyi bir liderleri olsa avrupaya diz çöktürürler.ama makesef çoğu ülkeler Avrupa nasıl istiyorsa öyle hareket ediyor

7
1
yanıtYanıtla
emperyalus:

beyni çalışmayan sömürülen ülke halkları dünyada ? aşıyor . . . bide afrikaya laf atıyolar. . :)

yanıt1
yanıt0
KARA KUTU:

. . . onlara bizim coban gibi biris lazim! bence oradaki sorun daha cok koyun olmamasi, olmassa koyunda ihrac ederiz, bizim bir sürü var nasil olsa.

yanıt1
yanıt18
hainler:

yazıklar olsun allah bunların öcünü çook ama çook kötü alacak şahit olun arkadaşlar bu devletleri hep çok para çok mal çok köle bunlar batıracak 1 derken 2 3 daha fazlası allah gözünüzü doyursun ya nasıl insansınız anca aciz ülkeleri başı boş köpekler gibi sahipleniyorlar 3, dünya savası yakın ozaman gorusuruz kimin ne olduğunu

6
1
yanıtYanıtla
Pembe sarı:

Afrikanın şu kadarcık taş parçası bu kadar değerliyken neden içecek bir yudum suları yokk???

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title