Haberler

    Ne Olursan Ol Come To Beşiktaş

    Mevlana'nın evrensel mesajı Kartal'a ışık tuttu, siyah-beyazlılar globalleşme projesi kapsamında ikinci reklam kampanyasını duyurdu.

    SERDAR SARIDAĞ

    Başkan Fikret Orman, dünya çapında toplam 1,2 milyar insana ulaşan "Come to Beşiktaş" iletişim atağını daha da büyütmek istediklerini söyledi, "Bu kampanya ile din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese kollarımızı açtığımızı göstermeye çalıştık. 2020'de 100 milyon Beşiktaş taraftarına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

    Beşiktaş Kulübü dünya çapında büyük ses getiren, "Come to Beşiktaş" sloganının yeni iletişim kampanyasını tanıttı.

    Başkan Fikret Orman, Vodafone Park'ta düzenlenen tanıtım toplantısında, "Come to Beşiktaş" iletişim atağını tüm dünyaya yaymak istediklerini belirterek, "Come to Beşiktaş' taraftarın bulduğu bir slogandı, kulüp olarak bunu önemli bir proje haline getirdik ve tüm dünyada yaymaya başladık. 1,2 milyar kişiye ulaştık" diye konuştu.

    Yıldızlar rol aldı

    Pepe, Lens, Negredo, Medel ve Vida transferlerinde başlattıkları kampanyayı diğer kulüplerin de benimsediğini aktaran Başkan Orman, "Transfer videolarımızla önemli ses getirdiğimizi düşünüyorum. Bu kampanyayı başka bir seviyeye taşımayı düşündük. Beşiktaş bunu tanıtabilmek için finansman harcayacaktır. Dünyanın konuşacağı bir hale getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Beşiktaş Başkanı, Mevlana'nın evrensel mesajının yeni kampanya için kendilerine yol gösterdiğini dile getirdi. "Come to Beşiktaş"ı ikonik bir marka haline getirmek istediklerini aktaran Fikret Orman, "Bu kampanya ile din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese kollarımızı açtığımızı göstermeye çalıştık. Bunu da Mevlana Celaleddin Rumi'nin sözünün ışık tutacağını düşündük. 'Gel gel ne olursan ol yine gel. Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir, bin kere tövbeni bozsan yine gel' diyerek hazırladık kampanyayı. Bizim kollarımız herkese açık" dedi.

    'Büyük fark oluştu'

    Sezon başında Çin pazarına açıldıklarını da hatırlatan Fikret Orman, "Global kulüplerle aramızda büyük bütçe farkları oluştu. 160-200 milyon euro bonservis bedelleri ödenir hale geldi. Bizim kulüplerimizi borç batağına sokmadan bütçe olarak büyümemiz gerekir. 2020'ye geldiğimizde hedefimiz 100 milyon Beşiktaş taraftarına ulaşmak" diye konuştu.

    'Belki döner diye Cenk'i çıkarmadık'

    Başkan Fikret Orman'ın konuşmasının ardından Mevlana'ya ait evrensel sözlerin İngilizce ifadelerle yer aldığı reklam filmi yayınlandı. Büyük beğeni toplayan reklamda Everton'a transfer olan Cenk Tosun'un yanı sıra Pepe, Quaresma ve Atiba da yer aldı.

    Fikret Orman, Cenk Tosun'un reklamda rol almasıyla ilgili soruya, "Önceden çekilmiş bir film. Cenk transfer olsa bile, ailemizin parçasıdır. Everton'a bizi temsil etmeye gitti ama belki kariyerinin bir noktasında ailesine dönmek isteyebilir. Bu nedenle Cenk'in görüntülerinin kaldırılmasını istemedim" yanıtını verdi.

    ' Azerbaycan ve İran'a gideceğiz'

    Beşiktaş Başkanı, İran ve Azerbaycan'dan siyah-beyazlı takıma yoğun ilgi olduğu yönündeki bir soru üzerine bu ülkelere gitmek istediklerini belirterek, "Milli takım araları boş oluyor. İran ve Azerbaycan'a gitmek istiyoruz. Azerbaycan önemsediğimiz bir pazar. Şubat ayı başında ekibim Azerbaycan'a gidecek. Akatlar'daki 1903 gibi, taraftarların bir arada olacağı mağaza-kafe açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

    Başkan Fikret Orman, Beşiktaş'ın Süper Lig maçlarının Çin'de yayınlanması için görüşmeler yaptıklarını da ifade etti.

    1 milyon lira bütçe

    Kampanyaya önemli bir bütçe ayırdıklarını açıklayan Başkan Fikret Orman, "Türkiye'nin bayrağını taşıyan bu film, ülkemiz için de önemli bir tanıtım olacaktır. Bütün iletişim ekibini tebrik ediyorum. Tahmin ediyorum 1 milyonun üzerinde para harcayacağız. Marka değerini ne kadar yükseltebilirsek o kadar büyük etki yapacağını ve hemen hemen bütün dünyaya yayılacağını düşünüyorum" dedi.

    Dünyaya yayılacak

    Fikret Orman, kulüp olarak reklamın yanı sıra farklı dillerde hazırlanan dergi ve sosyal medya hesaplarıyla tüm ülkelerde yayılacaklarını söyledi. Fikret Orman, "Azerbaycan, Irak, Abu Dabi, Mısır, Cezayir ve Dubai gibi yerler başta olmak üzere tüm dünyaya yayacağız bu kampanyayı" dedi. Orman ayrıca Beşiktaş Sompo Japan'ın gelecek sezon kampını Çin'de yapabileceğini de bildirdi.

    Başkan Fikret Orman, Vodafone Park'taki toplantıda kampanyayı tanıttı. Reklam filminde çok sayıda yabancı da yer aldı.

    ]

    ]

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Fikret Orman Cenk Tosun Azerbaycan Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title