Haberler

İstanbul'da Beklenen Kar Yağışı Perşembe Günü Geliyor

Güncelleme:

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, hava sıcaklığının beklenen tahminlerden bir iki derece daha soğuması durumunda İstanbul'da Perşembe günü kar görülebileceğini belirtti.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, soğuma şu anki tahminlerin bir iki derece daha altına inerse bu defa hafta sonu beklediğimiz kar örtüsü perşembe günü İstanbul'da yaşanabilir'' uyarısında bulundu.

''ISI ADASI SEBEBİYLE KAR YAĞIŞI ZORLAŞIYOR''

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da, örtü şeklinde kar yağışı bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, bunun nedeninin 'ısı adası' etkisi olduğunu söyledi. Köse, "Yakın yerlerde, Kırklareli'nde kar yağışı oldu ama İstanbul gibi büyük metropollerde şehir ısı adası sebebiyle kar yağışı zorlaşıyor. Çünkü binaları, evleri ısıtıyoruz. Araçlardan çıkan emisyonlar şehri ısıtıyor. Kentin 1,5 kilometre yukarısına kadar kar şeklinde başlıyor ama şehrin üzerine geldiği zaman alt seviye sıcak olduğu için bu da yağmura dönmesine neden oluyor" dedi.

''İSTANBUL'DA SULU KAR GÖRÜLEBİLİR''

Perşembe günü Balkanlar'dan bir günlük yağışlı havanın geleceğini söyleyen Köse, ''Böylece klimanın soğuk yüzü gibi hava birden soğuyacak. Bir günde 8 dereceye kadar düşüşle sıcaklık 5 deceye kadar inecek. Yağmur şeklinde yağış görülecek. Ancak öğleden sonra yağış hala devam ederse, hızlı soğuma nedeniyle İstanbul'da yine sulu kar, ara ara kar atışları görülebilir. Eğer soğuma şu anki tahminlerin bir iki derece daha altına inerse bu defa hafta sonu beklediğimiz kar örtüsü perşembe günü İstanbul'da yaşanabilir'' uyarısında bulundu.

Hafta sonu İstanbul'da örtü şeklinde beklenen kar yağışı, şehir ısı adası etkisinden dolayı yağmur olarak gerçekleşirken, bu hafta kentte yağış ve lodosun etkisiyle sıcaklık artışı öngörülüyor.

İstanbul'daki hava durumuna ilişkin soruları yanıtlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, bugün soğuk ve parçalı bulutu bir havanın görüldüğü kentte, bu hafta kar beklenmediğini söyledi.

BU HAFTA KAR YOK

Kocaman, yarından itibaren yağışlı bir hava sisteminin etkisine girileceğini ifade ederek, haftalık hava tahminini şöyle açıkladı:

"Bu hafta kar yok. Rüzgarın güneye dönmesiyle havalar biraz ısınırken aralıklı yağmur görülecek. Ocak ayının mevsim normali 10 derece sıcaklıktır. Mevsim normallerinin altında olan sıcaklıklar bu hafta artacak. Hava yarından itibaren ısınmaya başlayacak. Yarın sıcaklığın 8 dereceye kadar çıkması beklenirken yağış görülecek. Yağış çarşamba günü ara verecek, sıcaklıklar da artmaya devam ederek 13 dereceye kadar çıkacak. Perşembe günü yine yağış görülecek. Sıcaklık 10 derece ve yağmurlu olacak. Cuma, cumartesi ve pazar günleri ise kentte yağış görünmüyor."

''RÜZGAR KARAYELE DÖNECEK''

Ahmet Köse, salı günü Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni yağışlı havaya rağmen lodosun sıcaklıkları arttıracağını, perşembe günü de Balkanlar üzerinden bir günlük yağışlı havanın geleceğini söyledi.

Rüzgarın karayele döneceğini belirten Köse, şöyle devam etti:

"Böylece klimanın soğuk yüzü gibi hava birden soğuyacak. Bir günde 8 dereceye kadar düşüşle sıcaklık 5 deceye kadar inecek. Yağmur şeklinde yağış görülecek. Ancak öğleden sonra yağış hala devam ederse, hızlı soğuma nedeniyle İstanbul'da yine sulu kar, ara ara kar atışları görülebilir. Eğer soğuma şu anki tahminlerin bir iki derece daha altına inerse bu defa hafta sonu beklediğimiz kar örtüsü perşembe günü İstanbul'da yaşanabilir. Cuma, cumartesi ve pazar hava ısınmaya başlayarak 12-13 derecelere çıkacak. Bu hafta sıcaklık dalgalanmaları sebebiyle hastalık havası var. Yine lodoslu günlerde gece saatlerinde sobalı evlerde baca gazı zehirlenmeleri olabilir. Gökyüzünün açık olduğu gece ve sabah erken saatlerde de yollarda buzlanma oluşabilir. Sürücülerin dikkat etmesi çiftçilerin de dona karşı tedbirli olması gerekir. Artık hava don havası."

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta bugün hava durumu şöyle.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Bingöl, Batman, Siirt ile Antalya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimleri ile Manisa, Denizli ve Uşak çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 3 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13 Adana: Parçalı ve çok bulutlu 16 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu kesimleri sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 11 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 9 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -1 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 10

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batı Karadeniz Marmara Antalya Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title