Haberler

Gündem / 16 Ocak 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven mektubu takdim edecek Afganistan Büyükelçisi Abdul Rahim Sayedjan, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick John Chilcott Cmg ve Ürdün Büyükelçisi İsmail İssa Rifaie'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.30/14.00/14.45/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 13. Konferansı'na katılacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'u kabul edecek, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Kut'ül Amare" dizisinin tanıtımına iştirak edecek.

(Ankara/16.00/20.30) 4- CHP, HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Sabancı Kültür Merkezi'nde, 16 Ocak Basın Onur Günü Türk Dünyası Gazeteciler Zirvesi ile Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

(Kocaeli/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, "Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu çalışma ve faaliyetleri" hakkında bilgilendirme yapacak.

(TBMM/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Grand Ankara Otel'de Anadolu Yayıncılar Derneği 3. Anadolu Medya Ödülleri Töreni'ne katılacak.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM Genel Kurulunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sözlü soruları yanıtlayacak, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Aydın ve Muğla'da ziyaretlerde bulunacak, STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Aydın/09.00-10.30/Muğla/15.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sheraton Otel'de Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yatırım Ortamı Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 9. Tarım ve Tarım Teknolojileri Hayvancılık Fuarı'nın açılışını yapacak.

(Gaziantep/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim Al Sani ile bir araya gelecek, "e-Ticaret" konulu toplantıya katılacak, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Başbakan Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani ile görüşmelerde bulunacak.

(Doha) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Hazine, 12 ay vadeli devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kore Yarımadası'nın Güvenlik ve İstikrarı Vancouver Dışişleri Bakanları Zirvesi"ne katılacak.

(Vancouver) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- NATO üyesi ülkelerin genelkurmay başkanları, 178'inci NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı kapsamında bir araya gelecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçisi güçlerin İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki saldırıları takip ediliyor.

(İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma" toplantısına katılacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu üyelerinin yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında kursiyer ve rütbelilerin de bulunduğu 164 sanığın yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Kocaeli'de, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 12'si firari 86 sanığın, 5. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.00)

- Bolu'da, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, hakkında dava açılan eski Bolu İl Jandarma komutanı Türker Yılmaz'ın yargılanmasına devam edilecek.

(Bolu/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanşında Bursaspor-Gençlerbirliği, Trabzonspor-Atiker Konyaspor ve İstanbulspor-Fenerbahçe maçları yapılacak.

(Bursa/16.00/Trabzon/18.00/İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi 11. haftasında Beşiktaş Sompo Japan-CEZ Nymbruk ve UNET Holon-Pınar Karşıyaka maçları oynanacak.

(İstanbul/20.00/Holon/22.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Galatasaray Odeabank, İspanya'nın Herbalife Gran Canaria takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Erkekler CEV Kupası'nda Ziraat Bankası, Almanya'nın SWD Powervolleys takımıyla karşılaşacak.

(Konya/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- 250 örnek köy 2019'da bitecek

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba:

- "Örnek Köy Projesi ile bizim amacımız tarımı ve hayvancılığı kalkındırmak"

- "250 köyü kendimiz yapacağız. Proje kapsamında her ilde 3 köy olacak. 250 köyün bitiş tarihini 30 Haziran 2019 olarak veriyoruz."

(Mustafa Çalkaya/Ankara)

2- GRAFİKLİ - Akdeniz'deki terör Afrin'den besleniyor

- Türkiye'nin güneyinde önemli sıradağlardan olan Amanos Dağları'nda faaliyet gösteren terör örgütü PKK, lojistik ve insan kaynağını önemli ölçüde Afrin'den sağlıyor, burada yoğun eğitim ve örgütlenme faaliyeti yürütüyor

- Bölgede son zamanlarda yakalanan ve teslim olan teröristlerin ifadelerine de bu durum yansırken, ele geçirilen mühimmatların ABD ve Rus menşeli olduğu görülüyor

(Mehmet Kemal Firik/Hatay)

3- "Sevakin Adası iki ülke ilişkilerinde bir dönüm noktası oluşturacak"

Sudan'ın en büyük ikinci üniversitesi olan Nileyn Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamal Osman:

"Sevakin adası, Sudan ve Türkiye ilişkileri arasında bir dönüm noktası oluşturacaktır. Tarihsel olarak da Sevakin Adası, Osmanlı devletinin bir parçasıydı"

-"Sevakin Adası'nın konumu çok önemli. Kızıldeniz'in en önemli bölgesinde bulunuyor ve özellikle Türkiye'nin yardımıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da talebiyle adada, şu anda hızla yenilenme faaliyetlerine başlanmış durumda. Bu, turizmi geliştirecek her şeyden önemlisi bölgede refahı geliştirecek"

"Sevakin Adası'yla başlayacak ikili ilişkinin ileride çok daha geniş olanaklar doğuracağını umut ediyoruz ve bu konuda büyük bir iyimserlik taşıyoruz"

(Murat Paksoy/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title