Haberler

Milli Cimnastikçi Ferhat Arıcan'ın Hedefi Tokyo

Altınordu sporcusu milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, olimpiyatlarda kürsüye çıkan ilk Türk cimnastikçi olmayı hedeflediğini bildirdi.

Ferhat Arıcan, yaptığı yazılı açıklamada, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu ve çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini kaydetti. Bu yıl kariyerinin en yoğun ve zorlu yarışma dönemini yaşayacağını belirten Ferhat Arıcan, "Bu süreç, benim Tokyo hazırlığımı kusursuz yapmamı sağlayacak. Hedefim, Türk cimnastik tarihinde bir ilki daha başararak olimpiyatlarda kürsüye çıkan ilk cimnastikçi olmak." ifadelerini kullandı.

Kariyerinde 12 Türkiye şampiyonluğu bulunan Ferhat Arıcan, Dünya Kupası, Gençlik Olimpiyatları, Akdeniz Oyunları ve İslam Oyunları'nda birçok kez kürsüye çıktı. Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda 8.'lik elde eden, Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil eden Ferhat Arıcan, kendi adını taşıyan üç harekete sahip ilk ve tek Türk cimnastikçi olma unvanını taşıyor.

Kaynak: AA / Spor

Ferhat Arıcan Altınordu Türkiye Tokyo Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title