Haberler

Cubes Ankara'nın Otel Bölümü İçin İmzalar Atıldı

Nuhoğlu İnşaat, Dalgıç Gayrimenkul Yatırım ve Lejant'ın birlikte hayata geçirdiği Cubes Ankara projesinin otel bölümü için Marriott International'ın Residence Inn By Marriott markası ile anlaşma sağlandı.

İmza töreni; Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Dalgıç Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Durul Dalgıç, Lejant Proje Yönetim Kurulu Başkanı Arif Balaban, Nuhoğlu İnşaat Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Nuhoğlu ve Marriott International'ın Türkiye'de İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Poğda Demircan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İmza töreninde konuşan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Marriott International ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Tasarımcısından yatırımcısına kadar en iyileri bir araya getiren Cubes Ankara'ya ve onun yaşam vaadine yakışacak ve onu daha kıymetli bir noktaya taşıyacak iş birlikleri için hassas ve bir o kadar da yoğun bir çalışma gerçekleştirdik ve Residence Inn By Marriott markasında karar kıldık." dedi.

"Projedeki konutların yüzde 40'ı satıldı"

Uzun dönem konaklamalara uygun olarak geliştirilen özel bir konsept olan Residence Inn By Marriott'un, anlaşma ile birlikte Türkiye'deki ilk otelinin Cubes Ankara'da 2019'da açılacağını aktaran Nuhoğlu, yüzde 40'ı satılan Cubes Ankara'nın yatırımı 9 yılda geri kazandırdığını söyledi.

Nuhoğlu, toplamda 1,4 milyar TL değere sahip projenin tanıtımını Mayıs 2017'de yaptıklarını anımsatarak, "O günden bu yana projedeki konutların yüzde 40'ı satıldı. Mevcut piyasa koşulları değerlendirdiğinde bu önemli bir başarı." bilgisini verdi.

Pek çok araştırmanın gayrimenkul satın alımlarında yatırımcıyı cezbeden ve kararı aldıran en büyük etkenin 'geri dönüş süreleri' ve 'karlılık oranları' olduğunu gösterdiğini vurgulayan Nuhoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun üzerine eğilerek biz de SPK onaylı bir değerleme şirketinden Cubes Ankara'nın yatırım geri dönüş oranını analiz etmesini istedik. 2017 yılı 3. çeyrek ofis kira endeksi verilerine göre bölgesel ortalama konut geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 16 yılken Cubes Ankara özelinde bu süre 9 yıla düşüyor. Şüphesiz bu da Cubes Ankara'nın yüzde 40 gibi orandaki satış başarısında etkin rol oynuyor.

Bu başarı ve doğru proje sadece konut ve ofis yatırımcısının ilgisini çekmiş değil. Marriott International da projemize inanıyor ve burada yatırım yapıyor. Böylesine prestijli bir dünya markasının ülkemize ve proje ortaklığımıza güvenerek iş birliğine gitmesi çok önemli."

"Oteldeki her oda suit konforunda özel olarak dizayn edildi"

Dalgıç Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Durul Dalgıç da otelin işletmesini kendilerinin yapacağını belirterek, uzun dönem konaklamaların yapılması için tasarlanan bu sistem ile toplamda 110 odanın olacağı oteldeki her odanın suit konforunda özel olarak dizayn edildiğini kaydetti.

Daha proje aşamasındayken otel işletmesinden, güvenliğe kadar tüm detayları düşündüklerini aktaran Dalgıç, "Böylelikle otel işletme omurgasından yola çıkarak yepyeni bir model ortaya çıkardık. Gece gündüz vardiyalı çalışan; oda hizmeti, teknik servis, vale, güvenlik birimleri oluşturduk. Cubes Ankara'nın 7/24 yaşayan ruhu için 7/24 hizmet veren yepyeni bir sistem kurduk." diye konuştu.

Dalgıç, son yıllarda sektörde artan rekabetle birlikte insanların ihtiyacından fazlasının projelerde bir standart olarak sunulmaya başlandığına işaret ederek, bunun da beraberinde o projede yaşayan ancak sunulan her imkandan da faydalanmayanların aidatlarına ekstra maliyetler getirdiğini söyledi.

Bu durumu ortadan kaldıracak ortak alanların işletmesini de üstlenerek, kendini döndürebilen benzer nitelikteki projelere göre daha düşük aidatlı sistemler kurarak Cubes Ankara projesine kazandırdıklarını vurgulayan Dalgıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Hayaller metrekarelere sığmaz ama bir araya gelebilir' dedik. Metrekareler satın almak yerine insanların ihtiyacına ve isteğine göre şekillenen bir hayat yaşayabilmelerinden yola çıktık. Hayal gücünü insanlara sunulan seçeneklerle sınırlamak istemedik ve müşterilerimizin metrekareler satın alması yerine, ihtiyaçları ölçüsünde 'cube'leri birleştirerek kendi ev ve iş hayatını yaratmalarına imkan sunmak istedik. Bu çerçevede; konutta bin 650 metrekare, ofiste ise bin 800 metrekare kat büyüklüğüne; 35-180 metrekare arasında değişen modüler birimlere sahip Cubes Ankara'yı, A Blok konutları ile yaşamın, B Blok ofisleri ile de iş hayatının merkezine konumlandırdık."

"Uzun konaklama talebini karşılamak amacıyla dizayn edildi"

Marriott International'ın Türkiye'de İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Poğda Demircan ise Residence Inn by Marriott markasını, bu heyecan verici proje bünyesinde Türkiye'ye getirmekten ötürü mutluluk duyduklarını belirtti.

Türkiye'deki büyüme stratejileri dahilinde Residence Inn by Marriott markasının özellikle önemli olduğunu vurgulayan Demircan, şunları aktardı:

"Residence Inn by Marriott, 740'ın üzerinde otelle uzun konaklama segmentinde dünyada lider konumda. Uzun konaklama talebini karşılamak amacıyla dizayn edilen marka, içinde ayrı yaşam, çalışma ve uyuma alanları bulunduran geniş suite odalardan oluşuyor. Tam kapsamlı mutfaklar, market alışveriş servisi, lobide yer alan 24 saat açık market ve ücretsiz kahvaltı hizmetleri ile misafirlerin seyahat ederken zamanlarını daha iyi kullanmalarını ve kendilerini evde hissederek, refah içinde konaklamalarını sağlıyor."

Her bir Residence Inn'in hem genel mekanlarda hem de odalarda yüksek hızlı internet hizmetini ücretsiz olarak sunduğunu anlatan Demircan, "Son zamanlarda hem resort destinasyonlarda hem de Avrupa'nın en önemli şehir merkezlerinde gelişen marka, Londra ve Amsterdam gibi Avrupa'nın önemli başkentlerinde de yer alıyor. Residence Inn by Marriott Ankara, markanın dinamik Türkiye pazarındaki büyüme stratejisinin potansiyelini gösteriyor. Markanın ikinci otelini de inşallah Trabzon'da açacağız." bilgisini verdi.

- 2 ayrı blok halinde planlandı

Verilen bilgiye göre, Ankara Çukurambar'da yer alan Cubes Ankara; konut ve ofislerin olacağı yaklaşık bin adet bağımsız bölümden oluşuyor.

2 ayrı blok halinde planlanan projede A Blok konut, home office ve exclusive rezidansları; B Blok ise ofis, otel ve kurumsal kiralanacak ofisleri kapsıyor.

Ankara'nın sosyal yaşamına yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Cubes Ankara'da atölye ve sergi amaçlı hizmet veren Art Zone Sanat Merkezi'nin yanı sıra konser, sinema, konferans, tiyatro ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak 2 bin kişilik gösteri merkezi de yer alıyor.

Cubes Ankara içerisinde sağlıklı seçimler sunan restoranlar, kısa kahve molalarına eşlik eden kafeler, sokak lezzetlerini barındıran özel yerler kurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Balaban Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title