Haberler

Kocaeli-Başbakan Yardımcısı Işık Bu İttifak Anlayışına Sığmaz

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, PYDYPG'nin PKK'nın Suriye'deki kolu olduğunu belirterek, Bunların terör örgütü listesine alınması gerekirken, bunlarla işbirliğini geliştirme kararı vermek Türkiye'ye karşı asla Türk milletinin affedeceği bir durum değildir.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, PYDYPG'nin Pkk'nın Suriye'deki kolu olduğunu belirterek, Bunların terör örgütü listesine alınması gerekirken, bunlarla işbirliğini geliştirme kararı vermek Türkiye'ye karşı asla Türk milletinin affedeceği bir durum değildir. Bu ittifak anlayışına sığmaz. Bu Türk insanının ABD'ye olan bakışındaki olumsuzluğun temel sebebidir. Bu konuda bir adım atılırsa, ben eminim ki diğer alanlardaki ilişkiler de çok daha hızlı düzelir dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit'te, Cumhuriyetin ilanı ve ülkenin geleceğine dair görüşlerini aktardığı ilk basın toplantısının 95. yıldönümü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen törenle kutlandı. İzmit Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 16 Ocak Basın Onur Günü kutlamasına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve gazeteciler katıldı. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gazi Paşa'ya dış siyasette takip edilecek harekat tarzı sorulduğunda özetle şöyle der, Dünyada bir denge vardır, Doğu'da büyük bir devlete veyahut Batı'da bir yada birkaç devletle uzlaşmalar ve ittifaklar yapmak suretiyle denge sahasında yerimizi belirlemek görüşü vardır. Aslında Atatürk'ün bu görüşü İkinci Abdulhamit'in uygulamaya çalıştığı denge politikasından çokta farklı değildir. Esasen bu Türkiye'nin jeostratejik konumu ve tarihi tecrübesiyle alakalı bir durumdur. Bugün bize hem doğudaki hem batıdaki ülkelere temas ve ittifaklar çerçevesinde bir dış siyaset yürütmenin gayreti içerisindeyiz. Bir yandan Rusya, İran, Çin gibi ülkelerle iyi münasebetler, güçlü münasebetler geliştiriyoruz, diğer taraftan da batı ittifakından NATO başta olmak üzere yerimizi sağlamlaştırıyoruz. Tabi bütün bunları yaparken, bizi en çok üzen konulardan bir tanesi de ve özellikle bir milli güvenlik sorunu haline gelen konulardan bir tanesi de NATO'da müttefikimiz ABD'nin maalesef Suriye'nin kuzeyinde bir terör örgütüyle iş birliği yapması ve bu terör örgütünün özellikle bir polis milis gücü haline dönüştürme gayretidir dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin PYDYPG'ye dağıtılan silahların toplanacağı yönünde söz verdiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Işık, Milli Savunma Bakanlığı yaptığım dönemde defalarca konuştum ABD'nin Savunma Bakanı başta olmak üzere, yetkililerle yaptığımız tüm temaslarda bize söylenen şuydu; 'Mümbiç'ten çıkacağız, Mümbiç'i boşaltacağız ve Mümbiç'i gerçek sahiplerine teslim edeceğiz. Bizim PYDYPG ile ilişkimiz konjoktüreldir geçicidir, Rakka operasyonu bitince ilişkimizi sonlandıracağız ve ya bu silahları Rakka operasyonu için veriyoruz. Rakka operasyonu bittiği zaman bu silahları toplayacağız'. Bu ve bunun gibi birçok sözü verdiler ama maalesef bu sözlerin hiçbiri yerine gelmedi. Bu noktada Türkiye olarak bizim beklentimiz bırakın PYDYPG gibi bir terör örgütüyle iş birliği yapmayı, Türkiye olarak bizim beklentimiz, PYDYPG'nin de PKK gibi terör örgütleri listesine alınmasıdır. Çünkü PYDYPG, PKK'nın Suriye koludur. Aradaki organik bağı başta ABD olmak üzere müttefiklerimizin bilmemesi mümkün değildir diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Işık, ABD'nin terör örgütü ile yaptığı işbirliği yanlışından dönmesini beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu

Biz gerek NATO toplantılarında gerekse yaptığımız ikili temaslarda aradaki ilişkiyi organik bağı gösteren pek çok bilgiyi, belgeyi, dokümanı muhattaplarımıza ilettik. Şu anda bizim beklentimiz, özellikle ABD'nin bu yanlıştan bir an önce dönmesi, bir terör örgütünün meşrulaştırılması için yapılacak bütün adımlardan bir an önce vazgeçmesidir. Zira terör örgütleriyle iş yapmak yılanla çuvala girmek gibidir. Yılanla çuvala girildiğinde kimin kimi sokacağı bellidir. Buradan özellikle bir kez daha ifade ediyorum, PYDYPG bir terör örgütüdür ve PKK'nın Suriye'deki koludur. Bunlarla işbirliği yapmakla PKK ile işbirliği yapmak arasında Türkiye açısından hiçbir fark yoktur. Bunların terör örgütü listesine alınması gerekirken, bırakın terör örgütü listesine almayı, bunlarla işbirliğini geliştirme kararı vermek Türkiye'ye karşı asla Türk milletinin affedeceği bir durum değildir. Bu ittifak anlayışına sığmaz. Bu Türkiye'nin özellikle Türk insanının ABD'ye olan bakışındaki olumsuzluğun temel sebebidir. Eğer bu konuda bir adım atılırsa, ben eminim ki diğer alanlardaki ilişkiler de çok daha hızlı düzelir. Ancak bütün NATO üyesi ülkelerin PYD'yi bir terör örgütü olarak tanıması önemlidir ve bu çağrıyı buradan özellikle bir kez daha yapmak istiyorum

DHA'YA İKİ ÖDÜL BİRDEN

Basın Onur Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen haber ve haber fotoğrafı yarışmalarında Doğan Haber Ajansı Kocaeli Bürosu muhabirleri Ergün Ayaz ve Mesut Işık haber fotoğrafı dalında ödüle layık görüldü. Ayaz ve Işık'a ödüllerini Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Suriye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title