Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, FETÖ'nün 15 Temmuz askeri darbe girişimi davalarına ilişkin, "Milletimiz, adaletin tecelli ettiği günü sabırla bekliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, FETÖ'nün 15 Temmuz askeri darbe girişimi davalarına ilişkin, "Milletimiz, adaletin tecelli ettiği günü sabırla bekliyor." dedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen ve 280 kişinin yargılandığı askeri darbe girişimi davasını izleyen Kavakcı, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

FETÖ'nün darbe girişimi davalarını yakından takip ettiklerini belirten Kavakcı, duruşmalarda, şehit aileleri ve gazi yakınlarına destek olmayı da amaçladıklarını dile getirdi.

AK Parti olarak bu konudaki hukuki sürecin takibini yaptıklarını vurgulayan Kavakcı, şöyle devam etti:

"15 Temmuz hain darbe girişimi bizim 80 milyon vatandaşımızın en temel hakkı olan yaşama hakkına karşı yapılmış bir girişimiydi. Bu topraklara ümit bağlayan insanlara yönelik bir darbe girişimiydi. Milletimiz, adaletin tecelli ettiği günü sabırla bekliyor. Biz de mahkeme sürecini takip ediyoruz, ailelerimize destek veriyoruz, sivil toplum örgütlerimizle ve vatandaşlarımızla dava süreçlerini izliyoruz."

İzmir'deki darbe girişimine ilişkin davaya bakan mahkemenin kesintisiz bir şekilde duruşmaları sürdürdüğüne işaret eden Kavakcı, 280 sanığın yargılandığı davanın 161. oturumunun bugün gerçekleştiğini bildirdi.

Kavakcı, davada sanık savunmalarının tamamlandığını, tanıkların dinlenildiğini belirterek, "Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda süreç tamamlanır ve savcının mütalaasının akabinde de diğer savunmalar da alındıktan sonra mahkeme karar verir. 15 Temmuz şehit aileleri, 2 bin 194 gazimiz ve onların aileleri ile 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adına bu sürecin takipçisiyiz." ifadesini kullandı.

Duruşmayı, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

title