Haberler

15 Temmuz Derneği Başkanı Şebik'ten, Kılıçdaroğlu'na Tepki

15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, "15 Temmuz hain darbe girişimine önce 'kontrollü darbe' ardından 'tiyatro' diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu sefer de 15 Temmuz kahramanlarına 'militan' deme cüretini gösterdi.

15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, "15 Temmuz hain darbe girişimine önce 'kontrollü darbe' ardından 'tiyatro' diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu sefer de 15 Temmuz kahramanlarına 'militan' deme cüretini gösterdi." dedi.

Şebik, Silivri Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin grup toplantısındaki konuşmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz hain darbe girişimini engelleyen vatandaşlara hitaben "Devlet gücünü sivillere, yani devlet dışı militanlara devrediyor" ifadelerini kullandığını hatırlatan Şebik, "15 Temmuz'da vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve o gece sokağa çıkıp hain darbeye 'dur' diyen tüm vatandaşlarımızı 'militan' olarak niteleyen ve ana muhalefet partisi genel başkanı olmak yerine Pensilvanya'nın basın sözcülüğüne soyunan, FETÖ nün gönüllü propagandacılığını yapan, mütemadiyen 15 Temmuz şehitlerimize, gazilerimize ve darbeye karşı duran aziz milletimize dil uzatan Kemal Kılıçdaroğlu'nu şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz gecesi karşısına dikilemediği darbecilerin, bugün koltuk değnekliği vazifesini üstlendiğini savunan Şebik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz hain darbe girişimine önce 'kontrollü darbe' ardından 'tiyatro' diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu sefer de 15 Temmuz kahramanlarına 'militan' deme cüretini gösterdi. 15 Temmuz Derneği olarak kendilerini uyarıyoruz. Kılıçdaroğlu, şehitlerimizin aziz hatırasını rencide etmekten ve gazilerimizi sürekli tahrik etmekten vazgeçmelidir. Fetullah voyvodasının anonsçuluğunu yapmaktan ve bu milletin evlatları arasına fitne tohumları ekmeye çalışmaktan vazgeçmelidir. Milletimizin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu şanlı direnişi, 'kontrollü darbe, tiyatro ve militan' söylemleriyle küçük göstermeye kalkmak, havaalanından tüyen korkakların haddine değildir. Bu hayasızlıklara, çirkinliklere, iftiralara 'yeter artık' diyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, elini, dilini şehit ve gazilerimizden çek artık. Elini ve dilini terörle mücadele eden yiğitlerden çek artık. Kendileri için zor olduğunu bilmekle birlikte CHP liderini ve milletvekillerini bir kez de vatan haini alçakların değil, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanında durmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Silivri Politika Güncel Haberler

title