Haberler

Gaybubet Evi"Nde Yakalanan Fetö Sanıkları Hakim Karşısında

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "gaybubet evi" olarak adlandırılan evlerde yakalanan ve aralarında örgütün "bölge abi"sinin de bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, örgütün "bölge abisi" olduğu iddia edilen tutuklu sanıklardan Mustafa Eker'in yanı sıra Ensar Alada, Onurhan Polat, Ahmet Kibaroğlu, Hakan Sarıkaya ve sanık avukatları ile tanıklar hazır bulundu. Tutuklu sanık Kemal Genççiftçi ise duruşmaya Ağrı Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Alada, örgütle bağlantılı şirketlerde sigortalı olmak ve geçim kaygısıyla çalıştığını savunarak, "Yurt dışına çıktığım geziler sosyal amaçlı gezilerdir. Birlikte gittiğim kişilerde ByLock programının olması suç olarak belirtilmiş ama ben o kişilerde ByLock olduğunu bilmiyordum." dedi.

Alada, örgütle bağlantılı olduğu belirtilen derneğe de sportif faaliyetlerde bulunmak için gittiğini, ardından derneğe başkan olduğunu ileri sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sanık Eker de savunmasında, hakkındaki yöneticilik iddialarını kabul etmediğini kaydetti.

Örgüte ait okulda ailesini geçindirmek için çalıştığını öne süren Eker, "Telefonuma ByLock programı yüklemedim ve kullanmadım." dedi.

Eker, yurt dışına okulun programları kapsamında çıktığını iddia ederek, şöyle devam etti:

"Yurt dışına çıktığımda örgüt lideri ile görüştüğüm iddiaları kesinlikle doğru değildir. Gaybubet evi olarak adlandırılan eve Ensar Alada'yı tanıdığım için gittim. Bana danışma merkezi açılacağını, çalışıp çalışmayacağımı sorması üzerine görüşmek amaçlı gittim. O evde kalmıyordum ve o evin de gaybubet eviyle alakası yoktur. O evde ele geçen para şahsıma ait bir paradır, örgütle bağlantısı yoktur."

Sanık Polat ise Bank Asya'da hesabının bulunmasının ve örgütle bağlantısı olduğunu bilmediği şirkette çalışmasının terör örgütüne üyelik için yeterli sayılamayacağını ileri sürerek, "Evimin gaybubet evi olduğunu reddediyorum. İş yerime yakın olması için kiraladığım bir evdir." dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Polat'ın tahliyesine ve Kibaroğlu ile Sarıkaya'nın dosyalarının bu dosyadan ayrılmasına karar verdi.

Diğer sanıklar Ekici, Alada ve Genççiftçi'nin tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında tespit edilen örgüte ait hücre evine düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan, ByLock kullanıcısı ve sözde örgüt yöneticisi olduklarına dair birçok delil bulunan kişilerin yakalandığı belirtilerek, sanıkların Erzurum bölgesinde yeni örgüt yapılanması oluşturmaya yönelik çalışma içinde olduklarının değerlendirildiği aktarılıyor.

Sanıklardan Genççiftçi'nin iki telefon hattında "ByLock" ile "Coco" ve "Kakao Talk" programları bulunduğu anlatılan iddianamede, sanığın örgütte etkin pozisyonda olan, mahrem yapılanma içinde bulunan ve ByLock kullanıcısı olan kişilerle ABD'ye gittiği, yurt dışına çıkışlarının örgütün faaliyetleri kapsamında olduğu ve ABD'ye yolculuğunun örgütteki konumu gereği FETÖ elebaşının yanına gitme amacı taşıdığının değerlendirildiği kaydediliyor.

İddianamede, sanıklardan Genççiftçi ile bazı kişilerin tutuldukları koğuşlarda örgüt propagandası yaptıkları, koğuştaki diğer kişileri de örgütledikleri aktarılarak, tanık beyanlarına göre sanık Alada'nın "bölgeci" ve Eker'in "bölge abisi" konumunda bulunduğu öne sürülüyor.

Sanık Polat'ın operasyonun yapıldığı evin sahibi olduğu bildirilen iddianamede, sanıkların yakalandıkları evde ele geçirilen paranın, örgütün Erzurum'daki yeniden yapılanma çalışmaları amacıyla saklı tutulduğu ve sanıkların Bank Asya'da hesap hareketlerinin bulunduğu kaydediliyor.

İddianamede, sanıklar Eker, Alada, Genççiftçi, Sarıkaya ve Kibaroğlu'nun "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla, sanık Polat'ın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Eker Sarıkaya Erzurum Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title