Haberler

    Robin van Persie, Fenerbahçe'yi Zora Sokmak İçin Elinden Geleni Yapıyor

    Güncelleme:

    Fenerbahçe'ye geldiği günden bugüne 13,8 milyon euroyu cebe atan Robin van Persie, son iki isteğiyle sarı-lacivertlileri çileden çıkardı.

    Fenerbahçe'nin şu sıralar büyük baş ağrısı olan Robin van Persie, ayrılmak için ortaya attığı istekleriyle sarı-lacivertlileri çıldırttı.Teknik direktör Aykut Kocaman'ın istemediği Hollandalı futbolcu, gerek sakatlık gerekse kadro yapısında yeri olmadığı için bu sezon sadece Göztepe ve Trabzonspor karşılaşmalarında forma giydi. Ligin ilk yarısında 2.5 milyon euroyu cebine koyan RVP'den kulüp bulması istendi.

    İMZAYI DA ATTI

    İlk olarak Stoke City ile görüştü olmadı, daha sonra ilk takımı olan Feyenoord'un kapısını çaldı ve anlaştı. Üstelik imzayı da attı. Hollanda kulübü, yıldız futbolcuyu renklerine katmak için belli bir fedakarlığı da göze aldı, Fenerbahçe'ye bonservis bedeli ödemeye bile razı oldu. Bunun üzerine Feyenoord, Robin van Persie'ye resmi imzayı attırıp, bunun bir örneğini de Fenerbahçe'ye gönderdi.

    Sarı-lacivertliler de Hollanda'dan gelecek bonservis bedelini düşünerek Robin van Persie'ye fesih bedeli olarak 2 milyon euro ödemeyi kabul etti. Böylece sarı-lacivertliler hem ikinci yarıda verilecek paradan 450 bin euro kar edecek hem de yabancı kontenjanını boşaltacaktı.

    Yıldız futbolcu bu parayı kabul ederken, iki önemli sorun çıkardı. Birincisi RVP, 2018'de Türkiye'de çalışmayacağı için bu paranın gelir vergisi Hollanda'ya ödenecekti. Bu da yüzde 51 idi. Bu nedenle Fenerbahçe'ye, "Vergiyi siz ödeyin" diye diretti.

    İKİNCİ PROBLEM: ÖDEME PLANI

    İkinci problem de paranın ödeme süresi oldu. Fenerbahçe, "Feyenoord'dan para gelsin, biz de sana oradan ödeme yapalım" teklifinde bulundu. Ancak bu öneri kabul görmedi. Sözleşmenin başlangıcında verilen teminat mektubunu da geri isteyen sarı-lacivertliler, buna da kavuşamadı.

    13,8 MİLYON EURO ALDI

    2015-16 sezonunun başında Fenerbahçe'ye gelen Robin van Persie'nin yıllık aldığı para, 4 milyon 900 bin euro idi. Üstelik 40 maça kadar da maç başı 20 bin eurodan 800 bin euroyu daha cebine koyuyordu. İlk sezon 48 resmi maçta görev yapan Hollandalı futbolcu, geçen sezon 35 resmi maçta kaldı ve 700 bin euro bonus aldı. Bu sezon da üç resmi maçta oynayan RVP, 2.5 milyon euroyu cebine koydu. Robin van Persie, kaldığı süre içerisinde toplamda 13 milyon 810 bin euro aldı. Bu da yaklaşık 64 milyon 490 bin TL'ye karşılık geliyor.

    KALIRSA FELAKET OLUR

    Fenerbahçe her ne kadar göndermeye kararlı olsa da, Robin van Persie'nin inatlaşma nedeniyle sarı-lacivertli kulüpte kalması da olası... Bu durumda normal ödemesini alacak olan futbolcu, sözleşmesi gereği A takım ile birlikte çalışmaya devam edecek. Bu da Fenerbahçe Yönetimi'nin canını sıkıyor.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Aykut Kocaman Fenerbahçe Feyenoord Hollanda Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
    500

    Yorumlar (22)

    cemil:

    beter olun

    8
    9
    yanıtYanıtla
    hasan:

    Bir TÜRK takımımı beter olsun, beter ol, sen ol vatan haini. . . .

    yanıt5
    yanıt7
    CAVİDAN:

    Fenere gelen futbolcuların çoğunluğu para sayma makinası oluveriyor. Neden?

    9
    0
    yanıtYanıtla
    haylaz:

    CEMİL VE HASAN DİYE YAZANLAR İNSANLIK VARMI SİZDE NE OLURSA OLSUN FB TÜRK TAKIMIDIR

    5
    2
    yanıtYanıtla
    Aykut KOCAMAN:

    PARAYLA BİLE GÖNDEREMİYORUZ ADAMI

    6
    1
    yanıtYanıtla
    Rambo Dortmund:

    Aziz Yildirim vakasi bitmez birde Mirozlav krasici unutular adam oturdugu yerde götürdü

    5
    1
    yanıtYanıtla
    38li:

    bu arkadasa güzel bir dayak lazim herhalde , bak ozaman arkasina baka baka nasil kaciyor serro.

    6
    0
    yanıtYanıtla
    xx:

    sozlesmeyi yapanlar sucsuzmu onlar odesin

    4
    1
    yanıtYanıtla
    Rambo Dortmund:

    Aynen renktasim

    yanıt2
    yanıt2
    ADIMI YAZIN:

    profesyonel takim böyle yönetilir aziz fenerin paralarini sacama sapan trabsferlerle cok car cur etti rvp krasic guiza vsvs

    3
    1
    yanıtYanıtla
    Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title