Haberler
BBC

Trump "Yalan Haber" Şampiyonlarını Açıkladı

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından "yalan haber ödülleri"nin kazananlarını açıkladı.

ABD Başkanı Trump, uzun zamandır Amerikan medyasını yalan haber üretmekle suçluyordu. Trump'ın attığı tweette yer alan Cumhuriyetçi Parti linki, yoğun ilgiden ötürü ilk başlarda çöktü ve açılamadı.

BİRİNCİ NEW YORK TIMES'TAN

Trump'ın açıkladığı yalan haber ödülünün birincisi, New York Times gazetesinde köşe yazan ekonomist Paul Krugman oldu. Amerikalı liderin hedefinde yer alan diğer haber kuruluşları arasında ise ABC, CNN, Time ve The Washington Post vardı.

HAKKINDA ÇIKAN HABERLERİN YÜZDE 90'I OLUMSUZ

Yayımlanan listenin açıklamasında, 2017 yılının 'çarpık haber üretimiyle' geçtiği belirtilirken çalışmalara göre medyada Trump ile ilgili çıkan haberlerin yüzde 90'ının olumsuz olduğu öne sürüldü.

AÇIKLAMALARA KENDİ PARTİSİNDEN BİLE TEPKİ GELDİ

Trump, yozlaşmış ve dürüst olmayan gazetecilere rağmen Amerikan medyasında saygı duyduğu çok sayıda gazeteci olduğunu da vurguladı. Ancak Trump'ın bu açıklamalarına kendi partisinin üyelerinden tepki geldi. Cumhuriyetçi Parti'den Arizonalı senatör Jeff Flake, yaptığı açıklamada Trump'ın medyayı 'halkın düşmanı' gibi göstermesinin çok tehlikeli olduğunu aktardı.

Flake, Trump'ın kullandığı dilin Sovyetler Birliği'nin eski liderlerinden Joseph Stalin'in 'düşmanlarını tanımladığı' sözlerine benzetti. Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden John McCain ise Washington Post gazetesine yazdığı bir yazıda Trump'a basına saldırmaya son vermesi çağrısında bulundu.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Cumhuriyetçi Parti Donald Trump Twitter Komik - İlginç Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (5)

SELİM:

Türkiyeden a haberde olmalıydı sayın Trump

11
0
yanıtYanıtla
Haydar:

Kendisi çok doğrucu ya, hem teörü besle hemde terörle mücadele ediyoruz de.

3
1
yanıtYanıtla
Gerçekler:

Kendisi teröristi beslesin, silah versin, teröristler yoluyla insanların ölümüne neden olsun bide doğrucuyum diye ahkam kessin. Hitler ile Trump arasındaki fark ne?

1
1
yanıtYanıtla
BEN DE ABD BAŞKANI OLABİLİRİM DEMEK Kİ:

Böyle bir aklı kıtın ABD Başkanı olması beni üzüyor.

1
1
yanıtYanıtla
Baba vanga:

teröristlerim hepsi kötüdür bunlar islamcı kızgın cocuklar denmez başı okşanmaz o birileri beslerse amerikada rusyada besler suriyeye saldırrısan oda besler bu işler böyledir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title