Haberler

Dha Yurt Bülteni- 4

1)ŞEHİT 3 ASKERE HAZİN TÖRENISPARTA Yalvaç'ta düşen askeri nakliye uçağında şehit olan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ile Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı için Eskişehir'de tören düzenledi.

1)ŞEHİT 3 ASKERE HAZİN TÖREN

ISPARTA Yalvaç'ta düşen askeri nakliye uçağında şehit olan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ile Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı için Eskişehir'de tören düzenledi. Binbaşı Karamustafa ile Yüzbaşı Odabaşı'nın cenazeleri törenin ardından memleketleri Ordu'ya gönderildi. Şehit Astsubay Arlı ise Eskişehir'de toprağa verilecek. Eskişehir'den kalktıktan sonra Isparta'nın Yalvaç ilçesi yakınlarında düşen CN-235 tipi askeri nakliye uçağında şehit olan 3 askerin cenazeleri dün akşam askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na getirildi. Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa, Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı için bugün Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Havanın yağışlı olması nedeniyle uçak hangarında yapılan törene şehitlerin yakınları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Ak Parti Eskişehir Milletvekili eski bakan Nabi Avcı ile çok sayıda kişi katıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omzunda törenin yapıldığı uçak hangarına getirildi. 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Gül'ün yaptığı konuşmanın ardından Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek dua etti.

Şehitlerin yakınları tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitlerden Binbaşı Ümit Karamustafa ve Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın cenazeleri, törenin ardından toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketleri Ordu'ya götürüldü.

Şehit Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı ise bugün öğlen Eskişehir Reşadiye Camii'nde kılınacak namazdan sonra Hava Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Törenden çekilen görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

=======================================================

2)KONYA'DA 2 KİŞİ YOLDA YÜRÜRKEN BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRADI

KONYA'da Hasan Uçmaz ve Hüseyin Akbulut, iddiaya göre yolda karşılaştıkları kimlikleri belirlemeyen 2 kişi tarafından bıçaklandı. İki yaralı ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis şüphelilerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı.

Olay, saat 00.50 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Sultan Caddesi'nde  meydana geldi.  Hasan Uçmaz ve Hüseyin Akbulut, yolda yürüdükleri sırada iddiaya göre karşılarından gelen 2 kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Hasan Uçmaz, Beyhekim Devlet Hastanesi'ne, Hüseyin Akbulut ise Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olaya karışan  2 kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------

Yaralının hastaneye getirilmesi

Olay yerinde polisin inceleme yapması

(Haber- Kamera: Mehmet IŞIK KONYA DHA))

=========================================

3)FETHULLAH GÜLEN'İN YEĞENİ KEYSAN GÜLEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAKARYA'da yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da saklandığı evde yakalanan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Keysan Gülen adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Keysan Gülen'in sorgusu tamamlandı. Silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Keysan Gülen, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Yenikent Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Keysan Gülen daha sonra adliyeye sevk edildi.

Keysan Gülen, 6 Ocak'ta Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün terörle mücadele ekipleri tarafından Ümraniye'de saklandığı tespit edilen evde gözaltına alınıp Sakarya'ya getirilmişti.

Bu arada, örgüt elebaşının diğer yeğeni Kara Harp Okulu imamı Şamil Gülen de Sakarya'da yürütülen soruşturma kapsamında Kocaeli'de yakalanmış ve Sakarya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adliyeye sevk edilmesi

SAKARYA/DHA

======================================================

4)TELEFONDA ABLASINDAN HELALLİK İSTEYİP, SIR OLDU

ADANA'da, ablası Hacer Dokuyucu'ya, 'Ben sizi çok üzdüm, hakkınızı helal edin' dedikten sonra 3 gündür kayıp olan 32 yaşındaki Yahya Han Doğan yakınları tarafından ormanlık alanda arandı.

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hasta bakıcı olarak çalışan Yahya Han Doğan, 15 Ocak'ta Seyhan Baraj gölü üzerinde bulunun Çatalan Köprüsü'ne geldi. Otomobilini park eden Doğan, ablası Hacer Dokuyucu'yu arayıp, 'Ben sizi çok üzdüm, hakkınızı helal edin' dedi. Cep telefonunun aracına bırakan Doğan'dan bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine aile, polise giderek Doğan'ın bulunmasını istedi. İhbar üzerine polis, Yahya Han Doğan'ın otomobilini Çatalan Köprüsü üzerinde terk edilmiş olarak buldu.

Doğan'ın intihar ettiğini değerlendiren su altı polisleri, 3 gün boyunca baraj gölünde arama yaptı, ancak bir sonuç alamadı. Olay günü Doğan'ın otomobilinin köprü üzerinden geçiş anını güvenlik kameralarından tespit eden ekipler aramayı genişletti.

AİLESİ ORMANLIK ALANDA ARADI

Ailesi ise, Doğan'ı ormanlık alanda aradı. Gözyaşları içinde kardeşinden bir iz bulmaya çalışan abla Hacer Dokuyucu, " Neredesin Yahya, biz millete acırken aynı duruma biz düştük" dedi. Çalıların arasında gözyaşı dökerek kayıp kardeşini arayan Dokuyucu güçlükle ayakta durdu. Kardeşini aramaktan yorgun düşen Eyüp Doğan ise, " Kardeşimin ölü ya da diri bulunmasını istiyoruz, ondan bir iz arıyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

*ÖZEL*

Yahya Han Doğan'ın yakınlarının ormanlık alanda görüntüleri

Ablasının 'kokusunu istiyorum ben' diyerek ağlaması

Detay görüntüler

Ablalarının konuşmaları

Ablası köprüye bakarak ağlarken

Köprüden detay

Yahya Han Doğan'ı ormanlık alanda arayan yakınlarının görüntüsü

Köprüden görüntüler

Yahya Han Doğan'ın fotoğrafı

SÜRE: 02'41"    BOYUT: 164 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

==================================================

5)GÖÇERLER YAĞIŞ OLSUN DİYE DUA EDİYOR

TÜRKİYE genelinde etkisini sürdüren kuraklık, göçerleri zorda bıraktı. Hakkari Berçelan Yaylası'ndaki sürülerini Batman'a getiren besici Abdullah Kaptan, yağmur için dua ettiklerini söyledi.

Hakkari'nin Belçelan Yaylası'ndan Batman'ın Demirbilek köyüne yerleşen göçerler, kuraklık nedeniyle otların yeşermediği dağ ve tepelerde sürülerini otlatmakta zorlanıyor. Tonu bin 500 lirayı bulan saman, arpa ve pamuk saplarıyla sürülerini beslediklerini belirten göçerlerden Abdullah Kaptan, kuraklığın bu yıl kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ederek, böyle devam etmesi halinde samanın tonu 2 bin lirayı bulacağını söyledi. 15 bin küçük baş hayvandan oluşan sürüyle Batman'a geldiklerini anlatan Kaptan, dağda hayvanlarının yiyeceği ot sıkıntısı yaşadıklarını anlatarak, "Kışın ortasındayız önceki kış mevsimine göre daha sıcak bir ortamdayız. Dağ ve bayırda ot yok. Sürülerimizi Dicle nehri kıyısındaki dağ ve tepelerde otlattırmaya çalışıyoruz ancak sürülerimizi otlattıracağımız bir alan bulamıyoruz. Her yer kuraklıktan etkilenmiş. Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden pamuk sapı aldık. Şanlıurfa'dan yem getiriyoruz" dedi.

'YAYLA YASAĞININ KALKACAĞINA SEVİNMİŞTİK AMA KURAKLIK HESABIMIZI ALT ÜST ETTİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Hakkari'de yaptığı konuşmada, önümüzdeki bahar ayında yayla yasağının kaldırılacağını yönündeki sözünün göçerler için önemli bir gelişme olduğunu belirten Kaptan, ancak bu yılki kuraklığın hesaplarını alt üst ettiğini anlattı. Yağış için sürekli dua ettiklerini kaydeden Kaptan, "Son yılların en kurak kışına tanık oluyoruz. Sürülerimizi çevredeki dağlarda otlattırmak istiyoruz ancak ot yok. Her yer kuru. Yağış olmayınca da mecburen çevre illerden aldığımız saman ve yemle sürülerimizi besliyoruz. Bu yıl kadar kurak bir kış yaşamadık. Yağış olsun diye her gün dua ediyoruz. Oysa bir süre önce yayla yasağı kalktı diye sevinmiştik. Ancak bu yıl sıcak bir kışın geçmesi tüm hesaplarımızı alt üst etti" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Hayvanlar yemlenirken

-Göçerlerden görüntü

-Yem çıkartılırken

-Röportaj

-Muhabir anonsu

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

==============================================================

6)4 ARKADAŞ PROGRAMLADIKLARI BULMACA OYUNUYLA ORAN'DAN DESTEK ALDI

KAYSERİ'de, 4 arkadaş Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliği ile düzenlenen "Benim İşim Girişim" yarışmasında programladıkları bulmaca oyunu ile 5 bin TL almaya hak kazandı.  Erciyes Teknopark ve ORAN teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi amacıyla "Benim İşim Girişim" yarışması düzenledi. Yarışmaya 245 projeyle başvuru yapıldı. Projeyi değerlendiren jüri ekibi 10 projeye destek verme kararı aldı. Bu 10 proje arasında Can Doğan (22), Yılmaz Özcan (22), Yunus Karakoç (25) ve Baran Doğan'ın programladığı "Bilim simülasyon, bulmaca" oyunu kabul edildi. Oyunlarının 7'den 70'e her kitleye hitap ettiğini belirten Can Doğan, "Biz arkadaşlarımızla oyun geliştirme ekibi kurduk. İnternette girişimcilik üzerine araştırma yaparken Teknopark'ın desteği olduğunu gördük. Bu desteğe başvuru yapma fırsatımız oldu. Katıldığımız yarışma sürecinde ilk 10'a girme fırsatı elde ettik. Aldığımız destekle oyunu geliştirmeye başladık. Yaptığımız oyun fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi birçok dalda bilimsel faaliyetleri eğlendirerek, öğretebilen bir oyun olacak. Biz Türkiye'de oyun yapma konusunda açık gördük. Bizde bu şekilde oyunlar yaparak, piyasada yer edinmeyi düşünüyoruz. Birçok kitleye erişerek, sağlam bir şirket olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Ödül töreninden görüntüler

-4 genç öğrenciden görüntüler

-Can Doğan ile röportaj

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,DHA)

DV 1 Dosya 2  Dakika 04 Saniye / 126 MB

========================================================

7)KAYSERİ'DE TEFECİ OPERASYONU

KAYSERİ ve Nevşehir'de tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 1'i kadın 12 kişi yapılan sorgularının ardından adliyeye gönderildi. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Mali Şube Amirliği gelen ihbarlar neticesinde yaptığı değerlendirmede N.K., S.K.,A.K., N.Ü., E.S., hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmayı detaylandıran polis, Y.K., A.K., E.K.,S.K., U.K.,S.Y., ve H.H.S'nin tefecilik suçları işlediğini belirledi. 3 ay süren çalışma neticesinde maddi açıdan zor durumda bulunan esnafların çeklerini kırmak suretiyle tefecilik yapan 1 kadın 12 kişi Kayseri ve Nevşehir"in Avanos ilçesindeyapılan operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kişinin ev ve iş yerinde yapılan aramada 1 milyon 400 TL'lik 145 çek, 600 Bin TL'lik 30 senet ve dijital materyallere el konuldu.  Tefecilik iddiasıyla gözaltına alınan kişi, sorgularının ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğinde sağlık raporu alınmasının ardından adliyeye gönderildi

Görüntü Dökümü

---------------------------

Gözaltına alınan 1'i kadın 12 kişinin adli tabipliğe getirilişi

Zanlılar sağlık kontrolü ardından polis otobüsüne bindirilmesi

Diğer detaylar

( Haber- Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ-DHA

2 dakika 11 saniye /139 MB

====================================================

8)HAMİLE SÜRÜCÜYÜ TABANCAYLA VURAN TRAFİK MAGANDASINA, 15 YIL HAPİS İSTEMİ

KONYA'da geçen yıl Mayıs ayında, otomobiliyle kırmızı ışıkta duran hamile doktor Aliye Avcı'nın aracına arkadan çarpan, çıkan tartışma sırasında da tabancasını ateşleyip, doktoru yaralayan Hasan Çokkaynar'a, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Çokkaynar, ise savunmasında tabancayı doldur-boşalt yapmak isterken kaza ile doktora kurşunun isabet ettiğini ileri sürdü.

Olay, 5 Mayıs 2016 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi Ankara Caddesi Beşyol Kavşağı'nda meydana geldi. Hocacihan Aile Sağlı Merkezi'nde görevli aile hekimi 2 aylık hamile Aliye Avcı, yönetimindeki 42 FGE 36 plakalı otomobiliyle kavşakta kırmızı ışıkta durdu. İsmail Uzundere (38) idaresindeki  42 EM 226 plakalı hafif ticari araçla ışıkta bekleyen Avcı'nın otomobiline arkadan çarptı.  Kazanın ardından sürücü Uzundere ve yanında bulunan arkadaşı Hasan Çokkaynar (24) ile diğer sürücü Avcı yanındaki kız kardeşi Gamze K. aracından indi. Bu sırada iki grup arasında tartışma başladı. Tartışma sırasında Avcı, polis çağırmak istedi. Bu duruma sinirlenen Uzundere, Avcı'nın aracının tamponuna tekme attı. Gerginliğin artması üzerine korkan Avcı ve kız kardeşi otomobile bindi.

HAMİLE KADINA ATEŞ ETTİ

Hasan Çokkaynar da tabancayla  ateş açtı. Otomobilin bagajından giren kurşun, sürücü koltuğunda oturan  Avcı'nın kalçasına isabet etti. Avcı, kanlar içinde kalırken, Çokkaynar ve Uuzundere, araçlarına binip, Avcı'nın aracının yan tarafından çarpıp kaçmak istedi. O sırada kavşakta görevli trafik polisleri, silah sesini duyup  kaçmak isteyen Şüphelilerin aracını durdurdu. Gözaltına alınan 2 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HAMİLELİK BOYUNCA VÜCUDUNDA MERMİYLE YAŞADI

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve ikinci çocuğuna hamile olan Aliye Avcı'nın, omuriliğinin alt bölümünden girip, sol kalçasında kalan mermi, hamilelik nedeniyle risk taşıdığı için vücudunda kaldı.  7 ay boyunca vücudunda mermiyle yaşayan Aliye Avcı'nın 16 gün önce kız bebek dünyaya getirdiği ve vücudundaki merminin de doğumdan sonra yapılan ameliyatla çıkartıldığı öğrenildi. Bebeğe ise 'Aylin' isminin verildiği belirtildi.

'DOLDUR BOŞALT YAPMAK İSTEDİM'

Konya 1'İnci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan şüphelilerden İsmail Uzundere, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Doktor Avcı'ya ateş eden ve yaralanmasına sebep olan Hasan Çokkaynar'ın hakkında ise 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan  15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olaydan önce uyuşturucu hap kullandığını ileri süren Çokkaynar ise savunmasında, tabancanın doldur boşalt yapmak isterken ateş aldığını ileri sürdü. Çokkaynar, ifadesinde, " Otomobile binmeden önce uyuşturucu hap kullandım. Bu nedenle şuurum tam olarak yerinde değildi. Tartışma sırasında elimdeki tabanca ile doldur boşalt yapıyordum. Bu esnada tabanca kazayla ateş aldı. Kurşun kazayla Aliye Avcı'ya isabet etti. Kan davam nedeniyle sürekli silah taşıyorum. Tabanca ve araçta bulunan diğer tüfek ile malzemeler bana ait" dedi. Mahkeme ileriki bir tarihe ertelendi.

Görüntü Dökümü

------------------

Olay yerinden detay

Şüphelinin gözaltına alınması

Kadın doktorun fotoğrafı

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

=======================================

(ÖZEL)

9)LİSELİ CEMAL'E AKÜLÜ SANDALYE

GAZİANTEP'te doğuştan bedensel engelli 11 yaşındaki Cemal Samur'a, Yüksek Teknoloji Eğitim ve Ekonomi Derneği  tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Doğuştan engelli olarak dünyaya gelen Haci Sani Konukoğlu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Cemal Samur'a, Yüksek Teknoloji Eğitim ve Ekonomi Derneği  tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Okula annesi Fatma Samur'un yardımıyla gelen Cemal Samur'a, Yüksek Teknoloji Eğitim ve Ekonomi Derneği Başkanı Nalan Kurt akülü tekerlekli sandalyesini eğitimini gördüğü okulda teslim etti.

Yüksek Teknoloji Eğitim ve Ekonomi Derneği Başkanı Nalan Kurt, engelli bir bireyi sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Cemalle ilk tanıştığımızda Bilgisayar Mühendisi olmak istediğini söyledi. Bizde ona yardımcı olmak için ona bu sandalyesini hediye ettik. İlerleyen süreçte de destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Cemal'in annesi Fatma Samur ise "Oğlumu biz kendimiz götürüp getiriyorduk. 9 defa ameliyat oldu ama ancak bu kadar düzeldi.  Önceden tekerlekli sandalyesi yoktu.  Ama artık akülü bir tekerlekli sandalyesi var çok mutluyuz herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyleyen Cemal Samur da "Akülü tekerlekli sandalyem olduğu için çok mutluyum. Büyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Artık daha çok gezeceğim inşallah belediyemize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Tekerlekli sandalye hediye edilmesi

Nalan Kurt'un konuşması

Fatma Samur'un konuşması

Cemal Samur'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 121 MB

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Can Doğan Ali Şahin Yalvaç Politika Güncel Haberler

title