Haberler

"Afrin, Membiç Operasyonu Ertelenir mi?" Sorusuna Çavuşoğlu'ndan Yanıt: Hayır

Güncelleme:

ABD'nin açıklamalarına "Biz tam olarak tatmin olmadık" diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'nin Afrin, Membiç operasyonu ertelenir mi?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk canlı yayınında ABD ile yaşanan son kriz ve Amerikalı yetkililerle yaptığı görüşmeler hakkında konuştu. Reuters'a göre, Çavuşoğlu, "Açıklamalar üzerine Türkiye'nin Afrin Membiç operasyonu ertelenir mi?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

Bakan, Türkiye'nin Afrin operasyonu hakkında "Havadan müdahale için koordinasyon olmalı. Rusya ve İran'la görüşüyoruz. Nasıl İdlib'e gözlemci yerleştirmemiz Astana'daki koordinasyonla olduysa, hava operasyonları da öyle olabilir" ifadesini de kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"BİZ TAM OLARAK TATMİN OLMADIK"

"Sözde bir terör ordusunun kurulması, geri dönülmez hasar açar dedik. Yapılan tüm açıklamalara rağmen, biz tam olarak tatmin olmadık. Bu adımları devam ettirirlerse, Suriye'nin geleceği de tehdit altına girer.

"ABD, MÜMBİÇ'TE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI"

ABD bize Mümbiç'te verdiği sözü tutmadı. YPG, Membiç'ten çekilmedi. Bizim adım görmemiz gerekiyor. Öyle ya da böyle demeleri, bizi tatmin etmez. ABD'nin artık somut adım atmasını bekliyoruz.

YPG'deki silahları toplama sözü vermişlerdi. Hamburg'da olsun, diğer görüşmelerde olsun, Beyaz Saray'da olsun, telefon görüşmelerinde olsun, kendileri söylediler. 'Verdiğimiz silahların seri numaralarını alıyoruz ve Rakka operasyonunda olsun toplayacağız' dediler. Bunun mümkün olmadığını defalarca anlattık ve bugün de görüyoruz.

"ERDOĞAN, BİR SÖZ VERDİĞİ ZAMAN TUTAR"

ABD gibi bir ülke sözünü tutmalı. Bu ülke güvenilir olmazsa kim bunlarla yola çıkar?

Dünyada seven sevmeyen herkes bunu söyler: 'Erdoğan bir söz verdiği zaman tutar.' Liderlerde olması gereken bir özellik bu.

"AMERİKA, TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEĞİ BIRAKMALI"

ABD, terör örgütüne desteği bırakmalı. ABD Pakistan'ı bu konuda eleştiriyor. Ama kendileri 'Ben süper gücüm, yaparım' diyorlar."

BAŞBAKAN VE HÜKÜMETTEN DE TEPKİ GELDİ

Afrin operasyonu için hazırlık yapan Türkiye, ABD'nin 'Sınırda terör ordusu kulucak' açıklamasına sert tepki göstermişti. ABD'den dün iki açıklama peş peşe geldi. Pentagon "Suriye'de sınır gücü kurulmayacak" açıklaması yaptı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da "ABD'nin Türkiye'ye bir açıklama borcu var. Suriye'de sınır gücü kurma niyetimiz yok" dedi. Bu açıklamalara Türkiye'den peş peşe yanıtlar geldi.

İşte açıklamalar:

Başbakan Binali Yıldırım "Amerika bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir. Birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Bir gün sınır güvenlik ordusu kurulacak deniyor, daha sona 'biz öyle demedik' diyor. Hudutlarımızda terör ordusu kurulmasına izin vermeyiz" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de "Türkiye sınır güvenliğini sağlamada muktedir ülkedir. Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan. ABD'nin göndermiş olduğu silahların tekrar iade edilmesi lazım" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title