Haberler

İttifak Toplantısı Yapıldı! İttifak Komisyonunun Adı "Milli Mutabakat Komisyonu" Oldu

Güncelleme:

İttifak Komisyonu, ilk toplantısını yaptı. Toplantı sonrası MHP ve AK Parti'den ortak açıklama geldi. İkinci toplantı Salı günü yapılacak. İttifak komisyonunun adı, "Milli Mutabakat Komisyonu" oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti ve MHP'nin birlikte hareket etmesinin önünü açmasını sağlayacak olan 'İttifak Komisyonu' Meclis'te toplandı. AK Parti ile MHP arasında oluşturulan ittifak komisyonunun adı, "Milli Mutabakat Komisyonu" olarak belirlendi

İLK TOPLANTI MECLİS'TE GERÇEKLEŞTİ

AK Parti ve MHP'nin 3 Kasım 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birlikte hareket etmesini sağlayacak yasal düzenlemenin önünü açmak amacıyla kurulan 'ittifak komisyonu' ilk toplantısını TBMM Genel Sekreterliği Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.


TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Komisyon toplantısına AK Parti'den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal ile Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop; MHP'den Afyon milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve İstanbul milletvekili İsmail Faruk Aksu katıldı.

AK PARTİ VE MHP'DEN ORTAK AÇIKLAMA

Toplantı sonrası Şentop ve Kalaycı birlikte ortak açıklama yaptı. İkinci toplantının salı günü yapılacağı açıklandı.

ADI "MİLLİ MUTABAKAT KOMİSYONU" OLDU

İttifak Komisyonu'nun ilk toplantısı tamamlandı. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, milli mutabakat komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Komisyonu Milli Mutabakat Komisyonu diye isimlendiriyoruz. Yaşadığımız süreci hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz Türkiye tarihi bakımından milat olarak kabul edilebilecek bir tarihtir" ifadelerini kullandı.


"KANUN DEĞİŞİKLİKLERİNİ KAPSAYAN BİR ÇALIŞMA"

Hükümet sistemi değişikliğini anayasa düzleminde gerçekleştirdiklerini belirten Şentop, "Bunun zorunlu sonucu olarak kanun değişiklikleriyle, yasal düzlemde çalışmalar yapılması gerekiyordu. Gerek AK Parti'de gerekse Milliyetçi Hareket Partisi'nde yürütülen çalışmalar vardı, onları birlikte nasıl bir sonuca ulaştırabiliriz diye konuşulacak. Seçim ittifakı meselesi seçim kanunu içerisinde değişiklik olarakçalışmanın alt başlığıdır. Bu çalışma anayasa değişikliğinin hükümet sisteminin gerekli kılmış olduğu, devletin yeniden yapılandırılması yeni hükümet bağlamında kanun değişikliklerini kapsayan bir çalışmadır" dedi.


"MİLLETİMİZİN TERCİHİDİR"

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, komisyonun sadece seçim ittifakı olmadığını söyleyerek, seçim ittifakını da kapsayan Anayasa değişikliği ile ilgili uyum yasalarını görüşüleceği bir komisyon olduğunu ifade etti. Kalaycı, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizin tercihidir, kararıdır. Milli mutabakat milletimizin kararı, iradesidir. Bizim komisyon olarak yapacağımız çalışma, Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşayacağımız 2023 yılında lider ülke Türkiye yapacak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hukuki alt yapısını oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

İKİNCİ TOPLANTI SALI GÜNÜ

Kalaycı MHP olarak çalışmalarının olduğunu belirterek, gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Şentop bir sonra ki toplantının Salı günü olacağını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title