Haberler

Dha Dış Haber - ABD'den Türkiye'ye: Afrin'e Operasyon Yapmayın

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye Afrin'e operasyon düzenlememesi çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye Afrin'e operasyon düzenlememesi çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen, " Türkiye, Suriye'nin Afrin kanton bölgesini işgal edecek gibi duruyor. Siz de böyle mi görüyorsunuz, bu konudaki yorumunuz nedir" sorusuna verdiği yanıtta, "Durumun böyle olacağını kesinlikle bilmiyoruz. Türklere kesinlikle bu tür bir girişimde bulunmamaları çağrısı yapıyoruz" dedi.

Suriye'de herkesin DEAŞ'a odaklanmasını istediklerini vurgulayan Nauert, "Irak'ın referanduma gittiği zaman da söylediğimiz gibi, herkes gözünü aynı hedefe yöneltmeli. Odak noktasının IŞİD olması gerek. Biz şiddete başvurulmamasını ve IŞİD'e odaklanmaya devam edilmesini istiyoruz" dedi.

ABD'nin Suriye'de yeni sınır güvenlik gücü kurmayı planladığı haberlerle ilgili soruları da yanıtlayan Nauert, gerek Savunma Bakanlığı gerekse Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un bu konuya açıklık getirdiklerini söyledi. Nauert, "Türk Dışileri Bakanı, sizin bu konudaki açıklamalarınızın tatmin edici bulmadıklarını söyledi. Buna ilişkin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna da "Öyle mi, tatmin etmedi mi demiş? Bundan haberim yok. Ama sözünü ettiğiniz Türk böyle hissediyorsa üzüldüm. Dışişleri Bakanımız Tillerson dün bu konuya değindiği açıklamasında birinin açıkça yanlış konuşmuş olmasının talihsiz olduğunu söyledi. Birisinin durum hakkında yanlış konuştuğunu açıkça belirtti. Bu, Amerika'nın dahil olduğu bir iç güvenlik gücü. Suriye'de bulunmamızın ana nedeni, IŞİD ile mücadele. Bu değişmedi. Oradaki ana odak noktamız bu" karşılığını verdi.

Tillerson'ın dün yaptığı açıklamayı gündeme getiren Nauert, "Hiçbir şekilde sınır güvenlik gücü oluşturmuyoruz. Ne yaptığımızı Türklere söyledik. Amacımız IŞİD güçlerinden arındırılan bölgelerde, yerel güçlerin güvenliği sağlamasına yönelik. Bu sadece daha fazla eğitim ve IŞİD'in kaçış rotalarını engellemeye çalışmaktan ibaret" dedi.

Nauert, ABD ile Türkiye arasında yeni bir gerilime yol açan, Suriye'de YPG ve PYD güçlerinden yeni bir sınır gücü oluşturulacağı yönündeki açıklamalara yönelik olarak "Kimin yanlış konuştuğu konusunda isim vermeyeceğim. İnsanlar hata yapar, hepimiz hata yaparız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Basın toplantısından görüntüler - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Suriye Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title