Haberler

Sömestir Tatilinin Sakin Adresi: Kırklareli

ÖZGÜN TİRAN - Trakya'nın saklı cenneti olarak adlandırılan İğneada ve Kıyıköy beldeleriyle deniz-doğa turizmini bir arada sunan Kırklareli yarıyıl tatilinde misafirlerini ağırlamaya hazır.

İstanbul'a yakınlığıyla cazip bir tatil imkanı sunan Kırklareli, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük longoz ormanlarında dolaşmak, gün batımı ile oluşan gökkuşağı tonlarını izlemek, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in dökümhanesinde tarihi koklamak, sakin şehir Vize'de dinlenmek isteyenlerin tatil rotasında yer alıyor.

Trakya'nın Karadeniz kıyılarındaki meşe ve çam ağaçlarından oluşan Yıldız Dağları, eteklerinde keyifli bir yolculuk ile içinde yarasaların gözleneceği Trakya'nın turizme açık tek mağarası Dupnisa'yı gezmek ve lezzetli etinin tadına bakmak isteyenler de tatil için Kırklareli'ni tercih edebilir.

Sakin şehir ağında bulunan Vize'de konaklamak isteyenler ise Geç Roma dönemine ait Trakya'nın tek antik tiyatrosu, kalesi ve tarihi Gazi Süleyman Paşa Camini gezdikten sonra, Kıyıköy beldesinde deniz ve doğa ile baş başa bir tatil geçirebilir.

"Unutulmayacak bir tatil geçirilebilir"

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, unutulmayacak bir tatil geçirmek isteyenleri Kırklareli'ne beklediklerini bildirdi.

Kırklareli'nin yarıyıl tatili için misafirlerini ağırlamaya hazır olduğunu belirten Asan, Kırklareli'nin güzelliklerinin kelimelerle anlatılamayacak kadar zengin olduğunu dile getirdi.

Görülmesi gereken ender yerlerden olan Kırklareli'nin tarihi, doğası, lezzetleri ve kültürü ile ön planda olduğunu anlatan Asan, "Yarıyıl tatilini şehir gürültüsünden uzak, sakin bir yerde geçirmek isteyen vatandaşlarımız, Trakya'nın incisi olarak bilinen İğneada ve Kıyıköy beldelerini tercih edebilirler. Stresten uzak, sakin bir tatil geçirmek isteyenler İğneada ve Kıyıköy beldelerini tercih edebilirler. Kırklareli'ne gelenler unutulmayacak bir tatil geçirilebilir." diye konuştu.

Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAT) Başkanı Sırrı Tayan ise İğneada ve Kıyıköy'ün tarihi ve doğasıyla bir cennet olduğunu aktardı.

Kıyıköy'ün mağara, deniz ve ormanıyla, Demirköy'ün ise Fatih Dökümhanesi ve longozlarıyla birçok güzelliği bünyesinde barındırdığını dile getiren Tayan, tüm tatilcileri bu eşsiz güzellikleri görmeye davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Kırklareli İğneada Kıyıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title