Haberler

Afyonkarahisar-Eski Traktörüyle Hurda Minibüsünü 'Gezi Treni'ne Dönüştürdü

Eski traktörüyle hurda minibüsünü 'gezi treni'ne dönüştürdü

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde bisiklet tamircisi 48 yaşındaki Mustafa İlhan, kullanmadığı traktörü hurdaya çıkan minibüsünün malzemelerinden 'Gezi Treni' yaptı. İlhan Gezi Treni ile kaplıcalara gelen turistleri ilçe merkez turu ve yine Akdağ Kocayayla'yı gezdirmeyi planlıyor.

Sandıklı'da bisiklet tamiriyle uğraşan Mustafa İlhan, turist gezdirmek ve çeşitli etkinliklerde kullanmak amacıyla 'gezi treni' yapmaya karar verdi. Bunun için kullanmadığı 1980 model traktörünü ve hurdaya çıkan minibüs koltuklarını değerlendiren İlhan, kaportasını söktüğü traktörü ahşaptan yaptığı yeni kaporta ve kabinle lokomotife benzetti. Traktörün ön kısmına Türk bayrağı ile çeşitli çizgi film karakterleri koyan, 'Önce vatan' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' mesajları yazdıran Mustafa İlhan, şehit aileleri ve gazilerin aracından ücretsiz yararlanabileceğini belirtmek için de 'Şehit ve gazi yakınlarına ücretsizdir' mesajına yer verdi. Traktörün arka kısmına ise demir profiller ve hurdaya çıkan minibüsünün koltuklarını kullanarak biri 14 koltuklu, diğeri 8 koltuklu iki vagon yapan Mustafa İlhan, gezi treniyle turistleri ve sünnet düğünlerinde çocukları gezdirmeyi planladığını anlattı.

'KULLANMADIĞIMIZ MALZEMELERİ DEĞERLENDİRDİK'

Mustafa İlhan, Bir traktörümüz vardı, kullanmıyorduk. Yine bir minibüsümüz vardı, hurdaya çıkardık. Traktör kullanılmıyor evin önünde çürüyecek. Minibüsü de hurdaya çıkardık koltukları işe yarasın istedik. Bunları geri dönüşüme kazandıralım istedik. Traktörümüzün şeklini değiştirdik. Lokomotif haline getirdik. Minibüsümüzün koltuklarını da vagon yapımında kullandık. İki vagon yaptık 6 kişilik. Traktörün kendisi de 6 kişi ama traktör elamanlarımızı taşıyacak. Kullanmadığımız atık malzemeleri de değerlendirdik. Traktörün kapı kolları hurdaya çıkmış bisikletlerin direksiyonundan oldu. Emniyet kemerleri de var. Geri kalanını da profil kullandık. Vagonlarımızın lastiklerini de eski araç lastiklerini kullanarak yaptık. Hemen hemen atıl durumda olan her şeyi değerlendirdik. 20 gün falan uğraştık ama güzel bir şey çıktı dedi.

'SANDIKLI'YI GEZDİRECEĞİZ'

Gezi treniyle başta turistleri gezdirmeyi planladığını aktaran Mustafa İlhan, Ünlü kaplıcalarımız var. Her hafta 5 bin misafirimiz geliyor. İnsanlar kaplıcada 7 gün yer ayırtıyorlar ama 2 gün ya da 3 gün sonra sıkılıyorlar. Her zaman banyo, havuz kesmiyor. İşte dördüncü gün devreye bu girecek. Misafirlerimizi kaplıcadan alacağız. Sandıklı'nın önemli yerlerini gezdirerek Sandıklı'ya getireceğiz. Lokumcudan lokumunu, leblebiciden leblebisini, sucukçudan sucuğunu alacak. Tekrar götüreceğiz otellere teslim edeceğiz. Yine dünyaca ünlü Akdağ Tabiat Parkımız var. Yine kaplıcaya gelen misafirlerimizi oraya götüreceğim. Hem yabani hayvanlarımızı göstereceğiz. Hem de mangalımızı yakacağız. Misafirlerimizi doyuracağız. Akşam üstü otellerine getirip teslim edeceğiz. Yani kaplıcaya gelen turistlerimizi gezdireceğiz diye konuştu.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA ÜCRETSİZ

Şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz hizmet vereceğini de anlatan Mustafa İlhan, şöyle dedi

Şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasa bu vatan olmaz. Onlara minnettarız. Allah bir değil bin kere razı olsun. Kabirleri cennet olsun. Allah ailelerine sabır versin. Şehit ve gazi yakınlarına ücretsizdir. Hatta inşallah denk gelir de bir gazi ve şehit çocuğu yakını sünneti olur da oraya da çekerim. Onlardan para ve ücret istemiyorum.

Mustafa İlhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir bardak çay içmek istediğini ve bunun kendisini dünyanın en mutlu insanı yapacağını aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sandıklı Akdağ Politika Güncel Haberler

title