Haberler

Güneydoğu'da Toz Taşınımı Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Suriye ve Irak üzerinden gelen toz zerrecikleri Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Batman'da etkili oluyor.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, güney ve güneydoğu yönlerinden zaman zaman orta ve kuvvetli esen rüzgar nedeniyle etkili olan toz taşınımı, görüş mesafesinin ve hava kalitesinin azalmasına neden oldu.

Bölgede etkili olan yağmur, toz zerrecikleri dolayısıyla adeta çamur haline dönüştü. Toz taşınımının akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Mardin'de gün geceye dönüştü

Mardin başta olmak üzere özellikle Suriye sınırına yakın yerleşim birimlerinde toz bulutu nedeniyle hava kızıl renge büründü. Görüş mesafesinin azalması üzerine sürücüler araçlarının farlarını yaktı.

Bu nedenle Mardin'de bazı veliler çocuklarının dışarı çıkmasına izin vermeyerek okuldan karneyi kendileri aldı. Velilerden Hasan Özsoy, havanın aşırı tozlu ve görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı çocuklarını okula getirmediğini söyledi.

Daha önce de toz bulutuyla karşılaştıklarını fakat bugüne kadar bu yoğunlukla karşılaşmadıklarını aktaran Özsoy, "İlk defa bu kadar yoğun görüyoruz." dedi.

Nusaybin ilçesinde de görüş mesafesinin düşmesi üzerine belediye sokak lambalarını açtı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de vatandaşlara maske dağıtıldı.

Mardin'de 1 gün tatil

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamilelerin bugün izinli sayılacak.

Öte yandan, toz bulutu nedeniyle İzmir-Mardin seferini yapan uçak, Diyarbakır Havalimanı'na inmek zorunda kaldı.

Ankara-Mardin uçuşları da aynı nedenle karşılıklı olarak iptal edildi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, solunum yolu ve kalp rahatsızlığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların tozdan çok etkilendiğine işaret ederek "Özellikle kalp ve solunum hastalığı bulunanlar ile hamile ve çocukların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması uygun olacaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Mardin Şırnak Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title