Haberler

Yurt Genelinde Karne Heyecanı...öğrenciler Yarıyıl Tatiline Girdi

Yurt genelinde karne heyecanı...Öğrenciler yarıyıl tatiline girdi

ERZURUM - Erzurum'da 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde yaklaşık 164 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karne heyecanının yaşandığı Celal Akın İlkokulu'nda okuyan minik öğrenciler, karnelerini Vali Seyfettin Azizoğlu'nun elinden aldılar.

Öğrencilerin merakla beklediği yarıyıl tatili başladı. Erzurum genelindeki İlk ve ortaöğretimde öğrenim gören 163 bin 972 öğrenci karnelerini alarak büyük bir heyecan yaşadı. Karne heyecanının yaşandığı Celal Akın İlkokulu'nda eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle karne töreni düzenlendi. Törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ile öğrencilerin velileri katıldı. Karnelerini dağıttığı öğrencilere tatilde okumaları için kitap hediye eden Vali Seyfettin Azizoğlu, öğrencilerden kış sporları yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Erzurum açısından ilk yarıyıl döneminin güzel ve verimli bir şekilde geçtiğini belirten Vali Azizoğlu şöyle dedi:

" Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yaşadığımız tüm iklimsel zorluklara rağmen çocuklarımız asla okuma sevgisinden ve okul sevgisinden vazgeçmediler. Tüm zorluklara göğüs gererek yeni bir şey daha öğrenebilirim amacıyla sabah saatlerinde hava soğukta olsa karda yağsa okullarında oldular. Öğrencilerimizin bu çektikleri zorluklarında yanlarında olan eğitim camiamızı da kutluyorum. Onlarda sabah erken saatlerinde gelen çocuklarımız üşümesin eğitimlerini en iyi şekilde alabilsin diye var güçleriyle çalıştılar".

Öğrencilere tatil için tavsiyelerde bulunan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Erzurum Anadolu'nun önemli kış sporları merkezlerinden biri. Öğrencilerimize tavsiyem de yaşadıkları şehrin kıymetini bilmeleri ve bu yarıyıl tatilini kış sporları yaparak geçirmeli" dedi.

ŞIRNAK - Şırnak'ta 153 bin 440 öğrenci karne aldı. Vali Mehmet Aktaş, kentte terör yüzünden 10 okulun tamamen yıkıldığını, 70 okulda hasar oluştuğunu ve hasar görün 70'e yakın okulun hızlıca tamir edildiğini belirterek, kentte 2 yıla kadar ikili eğitimi bitireceklerini müjdeledi.

Şırnak'ta karne dağıtım töreni, Merkez Tümgeneral Ömer Keçecigil İlk ve Ortaokulunda düzenlendi. Törene Vali Mehmet Aktaş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, sorunsuz bir dönem yaşadıklarını belirterek, bugün kent genelinde 153 bin 440 öğrenciyle beraber karne sevinci yaşadıklarını ifade etti. tatilde çocuklardın eğlenmesini istediklerini bu yüzden de ödev konusuna çok girmediklerini anlatan Yılmaz, "Öğrencilerimizin bu 15 günlük tatilde iyi dinlenip, oynayıp stres atıp, ikinci döneme hazırlıklı bir şekilde gelmelerini istiyoruz" dedi.

"80 okulun inşaatı sürüyor"

Vali Mehmet Aktaş ise, Şırnak'ta 631 okulda yaklaşık 200 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, 7 bine yakın öğretmenin görev yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Çukur ve hendek terörü yüzünden 10 okulumuz tamamen yıkılmıştı. 70'e yakın okulumuzda büyük oranda hasar görmüştü. Yıkılan okullarımızın yerine daha fazlasını hemen yapmaya başladık. Bunun yanında hasar gören 70'e yakın okulumuzu da hızlıca tamir ederek eğitim öğretim döneminin başında hizmete sunmuştuk. Bugün itibariyle kısmen öğretmen eksiğimizin dışında eğitim öğretim anlamında çok büyük sıkıntı yaşamıyoruz. Tabi bir kısım okulumuzda ikili eğitim yapıyoruz ama bu ikili eğitimi ortadan kaldırmak içinde çok sayıda okulun inşaatını yapıyoruz. Bugün itibari ile yaklaşık 80 okul ve eğitim biriminin inşaatı devam etmektedir. Ayrıca 2018-2019 eğitim döneminde de yapacağımız çok sayıda okul olacak. İnşallah en fazla 2 yıla kadar Şırnak'ta ikili eğitimi bitireceğiz."

"Şırnak'ın geleceğinden ümitliyiz"

23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ise, "Şırnak'ın geleceğinden bizler çok ümitliyiz. Sizler sayesinde. Sizler okuyacaksınız. Barış bu topraklarla sizinle beraber inşallah gelecek. Çok güzel günler hepimizin olacak. Hepimiz gayret edeceğiz, çalışacağız. Okuyacağız, kendimizi geliştireceğiz. Memleketimize vatanımıza inşallah hayırlı birer vatan evladı olacağız. Hep beraber bu ülkeyi el birliği ile kalkındıracağız. Hepiniz birer bir pırlantasınız. İnşallah burayı ve bu çevreyi aydınlatacaksınız" diye konuştu.

Daha sonra öğrencilere karneleri ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

BURSA - Bursa'da 556 bin öğrenci ve 35 bin öğretmen yarı yıl tatiline girdi. Bu yıl irinci sınıfa başlayan 46 bin öğrenci ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı.

Şehirde 556 bin 792 ilk ve orta öğretim öğrencisi karnelerini alarak sömestr tatiline girdi. Öğrencilerle beraber 35 bin öğretmen de yarı yıl tatiline girdi. Bu yıl ilk kez karne alma sevinci yaşayan 46 bin 503 birinci sınıf öğrencisinin mutluluğu yüzlerinden okundu. Osmangazi'nin Atıcılar Mahallesi'nde bulunan Davut Çalışkan İlkokulu'nda öğrencilerin karnelerini dağıtan Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gülger, çocuklara satranç takımı hediye etti. Bursa'daki okullarda eğitim gören Suriyeli öğrencilerin ise okullara uyum sağladığı ve Türkçeyi iyi seviyede konuşmaya başladığı görüldü.

Küçük, "Çocuklarımızdan tatilde ev ödevi istemiyoruz. Çocuklarımız tatilde kar yağarsa karın tadını çıkarsınlar. Çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük hediye, onlara sevgi, güven ve değer vermemiz. Bu, çocuklarımızı güçlendirecek, kendilerine olan inançlarını kuvvetlendirecektir" dedi.

Öğrencilerin çok heyecanlı olduğunu ifade eden Aktaş, "Bugün yarı yıl tatiline çıkıyorlar. Nasip olursa 15 gün güzel bir tatil yapacaklar. Yaklaşık 4 aylık gayretin neticesi olan karnelerini bugün alıyorlar" şeklinde konuştu.

Karnelerini alan öğrenciler ise, karne aldıkları için çok sevinçli olduklarını söyleyerek, "Derslerimiz çok iyi. Çok mutluyuz. Güzel bir yarı yıl geçirdik. Okulun açılmasını dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

MANİSA - Manisa'da il genelinde toplam 248 bin 370 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Manisa'da 2017-2018 eğitim öğretim yılı ara tatile girilmesiyle birlikte 248 bin 370 öğrenci karne aldı. Öte yandan 17 bin 894 öğretmen için de yarıyıl tatili başladı. Yarıyıl tatili dolayısıyla Gediz Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Törende öğrenciler şarkılar söyledi, çeşitli gösteriler sergiledi. Törende okulda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından karneleri ve hediyeleri verildi. Sınıflarda da öğretmenler tarafından öğrencilere karneleri dağıtıldı. törende konuşan Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, "Manisa'da toplam 249 bine yakın öğrenci ve 18 bine yakın öğretmenimizle beraber sömestr tatiline girdik. Bu tatil çocuklarımız için bir dinlenme ve mola süreci olacak. Çocuklarımız okumalarına devam edecekler. Sömestr süresinde ödevleri yok ama kendileri bireysel çalışmalarını yapacaklar. Öğretmenlerimiz de dinlenmiş bir şekilde 2017-2018 eğitim öğretim 2. dönemine hazır bir şekilde hem biz Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem de okullarımız olarak başlayacağız" dedi.

Törene Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, İl Milli Eğitim Müdürü Necmettin Okumuş, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

EDİRNE - Edirne'de, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ilk döneminin sona ermesiyle birlikte 56 bin 90 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim faaliyetinde bulunan okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarının 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 1. dönemi sona erdi. Öğretim yılı itibariyle il ve ilçelerinde 4 bin 164 öğretmen, 461 personel olmak üzere toplam 4 bin 625 kişinin görev yaptığı bildirildi. 2017-2018 eğitim öğretim yılında okulların dağılım durumuna göre anaokulu 24, ilkokul 106, ortaokul 87, ortaöğretim 59 ve 15 özel eğitim okulu, 1 Bilim ve Sanat Merkezi olmak üzere toplam 292 olduğu açıklanırken, bağlı kuruluşlar ile birlikte toplam 309 okul ve kurumun mevcut olduğu belirtildi.

56 bin 90 öğrenci karne heyecanı yaşadı

2017-2018 eğitim öğretim 1. döneminde toplam 56 bin 90 öğrenci karne alırken, 17 bin 507 öğrencinin takdir belgesi, 9 bin 307 öğrencinin teşekkür belgesi, bin 848 öğrencinin iftihar belgesi, 2 bin 55 öğrencinin onur belgesi, 213 öğrencinin de üstün başarı belgesi almaya hak kazandığı bildirildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir de 10 gün önce yeni binasına taşınan Kadripaşa İlkokulundaki karne törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Vali Günay Özdemir'in katılımıyla gerçekleştirilen törende öğrenciler için 15 günlük tatil zili çaldı.

Üçüz öğrencilere 'üçüz' karne

Kadripaşa İlkokulu müdür ve öğretmenlerinin karşıladığı Vali Günay Özdemir 1'inci sınıf öğrencilerine karne dağıttı. Öğrencilerin heyecanlarının gözlerinden okunduğu sınıfta Eren, Aras ve Umut isimli üçüz öğrenciler de ilgi odağı oldu. Üçüz öğrenciler karnelerini Vali Özdemir'in elinden alırken aynı sıraya oturarak mutluluklarını paylaştı. Vali Günay Özdemir daha sonra ana sınıfı öğrencilerine verilen değerlendirme belgelerini de kendisi dağıttı.

Edirne halkının eğitime çok duyarlı olduğunu söyleyen Vali Özdemir, "İnşallah bundan sonra da daha başarılı bir yıl geçireceğimize inanıyorum. Çünkü Edirne eğitim konusunda çok duyarlı. Bu duyarlılığın sonucunda eğitim-öğretim konusunda Türkiye'de önemli başarılar elde eden, sosyal, kültürel ve sportif anlamda da Türkiye'nin en başarılı illerinden birisi. Bu katkılarından dolayı da özellikle velilerimizi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Bu desteklerini ve gayretlerinin devamını diliyorum" diye konuştu.

Vali Özdemir Kadripaşa İlkokulundaki törenden sonra Yıldırım Mahallesi'nde bulunan Akşemseddin Kur'an Kursu öğrencilerini ziyaret ederek onlara da sertifika ve hediye verdi.

TEKİRDAĞ - 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının tamamlanmasının ardından Tekirdağ'da 179 bin 734 öğrenci karne sevinci yaşadı.

18 Eylül 2017'de başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle öğrencilere karneleri dağıtıldı. Tekirdağ'da resmi ve özel okullarda eğitim gören 179 bin 734 öğrenci karnelerini aldı. İki hafta sürecek tatil, 5 Şubat 2018 Pazartesi günü ilk ders zilinin çalması ile sona erecek.

KIRIKKALE - Okulların ara tatile girmesiyle Kırıkkaleli öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

Ülke genelinde ilk ve orta dereceli okullar ara tatile girdi. Öğrenciler sona eren ilk dönemin değerlendirmesi olan karnelerine kavuştular. Kırıkkale'de ise il genelinde toplam 49 bin 686 öğrenci dönemi tamamlayarak karnelerini aldı. Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Mehmet Uzelli İlkokulunda ilk dönemi bitiren öğrencilere karnelerini dağıttı. Öğrencilere karnelerini verdikten sonra Vali Haktankaçmaz, bir süre çocuklarla 15 günlük ara tatil hakkında sohbet etti.

Sona eren eğitim dönemi hakkında açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz, "Çocuklarımıza karnelerini verdik, onlardan tatilde neler yapacaklarını dinledik. Kimisi gezmeye gidecekmiş kimisi akrabalarını görecekmiş ama hepsine özellikle hangi türden hoşlanıyorlarsa kitap okumalarını özellikle tavsiye ettik. İlimizde bu eğitim dönemini çok şükür sıkıntısız atlattık. Biliyorsunuz, bu yıl eğitim yılı başında tekli öğretime geçtik, il genelinde. 12 okulda ikili öğretim vardı, bunların tamamını tekli öğretime döndürdük. Bununla alakalı bir takım riskler göz önünde bulunduruyorduk ama onların hepsini çok şükür, kazasız belasız atlattık. İnşallah ikinci yarıyılı da yine böyle başarıyla tamamlayıp bir yılı tamamlarız. Bütün öğrencilere iyi tatiller diliyorum" dedi.

Karne dağıtımı sırasında Vali M. İlker Haktankaçmaz'a, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve hayırsever iş adamı Recep Uzelli eşlik etti.

VAN - Van'ın Erciş ilçesinde 2 bin 700 öğretmenin 222 okulda eğitim verdiği 48 bin 700 öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.

2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne dağıtımı nedeniyle Ercişli Emrah İlkokulu ile Nişancı İlkokulunda program düzenlendi. Programa Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Erciş İlçe Jandarma Komutan Yardımcısı Yüzbaşı Haktan Öztürk, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Öğrencilere karnelerini veren Kaymakam Yaşar, "Bugün her iki okuldaki karne törenine iştirak ederek, çocuklarımızın o sevinicini birlikte yaşadık. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Kaymakam Yaşar, daha sonra öğrencilere karne, başarı ve takdir belgeleri ile hediyelerini verirken, Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı ise Nişancı İlkokulundaki öğrencilere Mehmetçik karnesi ile çeşitli hediyeler verdi.

ELAZIĞ - Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da öğrenciler 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini tamamlayarak karnelerini aldı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının tamamlanmasının ardından Elazığ'da da öğrenciler karne sevinci yaşadı. 8 bin 700 öğretmenin görev yaptığı Elazığ'da 125 bin öğrenci sabah erken saatlerde okullarına giderek karnelerini aldı. Takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler sevinirken, karnesinde zayıfı olanlar ise üzüntü yaşadı. İki hafta sürecek tatil, 5 Şubat Pazartesi günü ilk ders zilinin çalması ile sona erecek.

Okulun tatil olmasına üzüldüğünü belirten Zeynep Yılmaz, "Okulu çok seviyorum. Tatilde kitap okuyacağım ve gezeceğim" dedi.

Tatilde kitap okuyacağını aktaran Mehmet Şükrü Çitil ise, "Tatili ders çalışıp konu tekrarı yaparak değerlendireceğim. Tatil olmasına çok sevindim. Okuldan dolayı erken uyandığım için çok yoruldum" ifadelerini kullandı.

Okulu çok sevdiğini vurgulayan Elifnur Erzurumluoğlu, "Tatilde test çözüp, konu tekrarı yapacağım. Okulların kapanmasına üzüldüm" diye kaydetti.

VAN - Van'ın Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, köy okulunda düzenlenen törene katılarak öğrencilere karnelerini dağıttı.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlık Mahallesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Kaymakam Öztürk, öğrencilere karneleriyle birlikte çocuk dergi seti ve oyuncak dağıttı. İlk defa kaymakam gören öğrenciler, karne ve hediye almanın sevincini yaşayarak evlerinin yolunu tuttu.

Okuldaki öğretmenleri başarılarından dolayı kutlayan Kaymakam Öztürk, Başkale Kaymakamlığı ve belediyesi olarak eğitime her zaman katkı sunmak için hazır olduklarını belirterek, öğrencilere tatillerinin iyi geçmesi temennisinde bulundu.

18 Eylül 2017'de başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısının bugün sona ermesi ile Başkale'de eğitim gören 14 bin 547 öğrenci, karnelerini alarak 2 haftalık yarıyıl tatiline girdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Günay Özdemir Erzurum Erciş Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title