Haberler

Karaosmanoğlu, "Balkanlardan Uzak Asya'ya Kadar Gönül Coğrafyamıza El Uzatıyoruz"

TDBB'nin Ocak ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Kartepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Karaosmanoğlu, "TDBB olarak ülkemizin yerel yönetimlerdeki tüm tecrübelerini üye belediyelerimize aktaracağız" dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Ocak ayı yönetim Kurulu toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Doboj İstok Belediye Başkanı Kemal Bratic, Tataristan Türkiye Temsilcisi Ayrat Gataullin, Azerbaycan Milli Şehir Belediyeleri Birliği Genel Sekreteri Tofıg Hasanov'un yanı sıra TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak katıldı.

TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yerli ve yabancı üye belediye başkanlarının da yer alığı yönetim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "TDBB olarak gönül coğrafyamızda yer alan üye belediyelerimizle yakından ilgilenerek elimizi uzatıyoruz. Bilgi ve tecrübemizi Balkanlardan uzak Asya'ya aktarmak için de yoğun bir tempoda çalışıyoruz" dedi.

Kent yönetimi ve kent kültürü konusunda yeni modelleri araştırmak ve geliştirmek amacıyla çalışmalar yapmak, yaptırmak ve yapılan çalışmaları desteklemek amacıyla üç aylık dönem içerisinde yapılan Yönetim kurulu Toplantısı Moğolistan, Azerbaycan, Tataristan, Bosna Hersek ve diğer ülkelerin katılımlarıyla Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde gerçekleşti. İşbirliği protokollerinin de yapıldığı toplantıda düşüncelerini ifade eden Karaosmanoğlu, "Sosyal sorumluluk alanlarımız gelişirken, gönül coğrafyamızı yakından ilgilendiren konulara da uzak kalmıyoruz. 2003 yılından itibaren aktif bir şekilde çalışan TDBB, kurulma amacına hizmet eden projeleri bir bir hayata geçirmektedir" şeklinde konuştu.

Toplantıda Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği ile TDBB Arasında İşbirliği Protokolü imzalanmasının yanında Bosna Hersek'in Doboj İstok Belediyesi ile Bosna Savaşında şehit düşen 300 şehit için 'Doğu Doboj Şehitleri Anıtı Projesi' İşbirliği Protokolünün de imzalandığı yönetim kurulu toplantısında 25 Ekim 2017 - 17 Ocak 2018 arası yapılan çalışmaların bilgilendirilmesi de gerçekleştirildi. TDBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk dünyasına yönelik faaliyetlerine ilişkin sunumlarını da gerçekleştirirken, Bosna Hersek Eğitim ve Bilim Bakanlığı'nın, 'Bosna Hersek Bilgi Evi' Projesi Destek talebi de görüşüldü. Bosna Hersek Emmaus Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Srebrenitsa'da Bulunan Öğrenci Yurduna Destek Talebi, Makedonya Tetovo (Kalkandelen) Belediyesi, "Kalkandelen Bratstvo Migyeni Türkçe Okulu Restorasyonu Projesi" için destek verilmesinin de kararlaştırıldığı toplantıda Arnavutluk Skrapar Belediyesi itfaiye aracı talebi ile Donji Vakuf (Bosna Hersek) Belediyesi ve Şehzadeler (Manisa) Belediyesi İşbirliğinde "Çocuk Parkı Projesi" destek talebi de karara bağlanan diğer konulardı.

Yönetim kurulu toplantısında Bosna Hersek Emmaus Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Srebrenitsa'da Bulunan Öğrenci Yurduna Destek, Makedonya Tetovo (Kalkandelen) Belediyesi, "Kalkandelen Bratstvo Migyeni Türkçe Okulu Restorasyonu Projesi" ile Donji Vakuf (Bosna Hersek) Belediyesi ve Şehzadeler (Manisa) Belediyesi İşbirliğinde yapılacak "Çocuk Parkı Projesi" için destek talebine olumlu cevap verildi. TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "İki devlet bir millet olan Azerbaycan ile Türkiye her daim kardeş birer ülkedir. Azeri kardeşlerimizin acısı acımız, sevinci sevincimizdir. Bu nedenle Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak Azerbaycan Şehir Belediyeler Birliği Arasında İşbirliği Protokolümüzü ve Bosna Hersek'in Doboj İstok Belediyesi ile 'Doğu Doboj Şehitleri Anıtı Projesi' İşbirliği Protokolümüzü imzaladık. Aldığımız bu kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. TDBB olarak gönül coğrafyamızla yakından ilgileniyoruz. İlişkilerimizin güçlenmesi ile bilgi ve tecrübelerimizin aktarılması için çalışmalarımızı birlik olarak sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

TDBB'nin Ocak ayı yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, "Kocaeli'de çok genç bir belediye olarak halkımıza hizmet ediyoruz. İlçemiz içerisinde sanayi kuruluşlarının ve ulaşım ağlarının arasında yer almaktadır. Kocaeli'ye bu kapsamda turizm başlığı altında çok önemli katkılarda vermekteyiz. Son 4 yılda yatak kapasitesini yüzde 200 seviyesinde arttırdık. Büyükşehir Belediyemiz ve Kocaeli Üniversitemiz ile birlikte kongreler turizmi yapılması yönünde ciddi çalışmalar yapmaktayız. Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyesi olarak da bu noktada ki bilgi ve tecrübelerimizi aktarmak için çaba sarf ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez konuklarına Ekolojik Köy'den elde edilen ürünleri ve Eşme Ayvasını hediye etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title