Haberler

Kapadokya Yarıyıl Tatiline Hazır

BEHÇET ALKAN - Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ziyaretçilerine masalsı bir görünüm sunan Kapadokya bölgesi, yarıyıl tatilinde konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Ay başından beri rezervasyon yoğunluğunun yaşandığı bölgede, çocuklarıyla hem dinlenmek hem de eğlenceli aktivitelere katılarak iyi bir tatil geçirmek isteyen aileler için indirim fırsatları sunuluyor.

Kapadokya'daki modern konaklama tesislerinin bir kısmında, 0-6 yaş arası anaokulu öğrencilerinden ücret talep edilmezken 6-12 yaş arası ilk ve ortaokul öğrencilerine yüzde 50 indirim yapılıyor, bazı tesislerde ise 12 yaşa kadar tüm çocuklar ailelerinin yanında bedelsiz konaklama imkanı bulabiliyor.

Bölgeye özgü butik otellerde ebeveyn ve çocukların konaklayabileceği 4 kişilik oda fiyatları, kahvaltı dahil 150 ile 300 lira arasında değişirken, standart otellerde ise yetişkinler için kişi başı 70 ile 250 lira arasında fiyatlandırma yapılıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Kapadokya Bölge Yürütme Kurulu (KYK) Başkanı Coşkun Kırtıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yarıyıl tatilinin kış ve kültür turizminin yapıldığı bölgelere olumlu yansıması olduğunu belirtti.

Tatil boyunca, Kapadokya'daki tarihi ve turistik merkezlerde yoğunluk beklendiğini aktaran Kırtıl, bölgedeki konaklama tesislerinde özellikle çocuklar için önemli miktarda indirimler yapıldığını kaydetti.

Tatilde Kapadokya'yı tercih eden ailelerin, at, deve, sıcak hava balon turu gibi birçok etkinliğe çocuklarıyla katılabileceklerine dikkati çeken Kırtıl, şöyle konuştu:

"Okulların tatil olmasıyla birlikte ülke genelinde turizm hareketliliği oluşması bekleniyor. Kapadokya 12 mevsim çok güzel bir yer, insanların bu mevsimde de bölgeyi keşfetmesini bekliyoruz. Ailelerin ve çocukların birlikte katılabildiği çok çeşitli aktiviteler bulunuyor. Çeşitli tur etkinliklerinin yanı sıra vadi yürüyüşlerine katılan tatilciler, bölgenin eşsiz manzarası içinde dinlenme imkanı bulacaktır. Bölgedeki tesislerde 12 yaşa kadar olan çocuklar için indirimler ve ücretsiz konaklama imkanı sağlanıyor. Kapadokya, anne babaların çocuklarıyla doyasıya eğleneceği en önemli destinasyonlardan birisidir."

Bölgeyi ziyaret eden konuklar için at ve ATV araçlarla tur düzenleyen bir firmanın işletmecisi Mehmet Uçman da çocuklarına unutamayacakları bir tatil hediye etmek isteyen aileler için Kapadokya'nın en uygun merkez olduğunu ifade etti.

Yarıyıl tatilinde, çocuklara yönelik kısa süreli atlı turlar planlandığını belirten Uçman, her bütçeye uygun etkinliklerin bölgede bulunabileceğini söyledi.

At biniciliğinin çocuk gelişimine katkılarının bilindiğine değinerek, etkinliklere katılmak isteyen tatilcilerin otellerinden servisle alınarak çeşitli hizmetlerden faydalanmalarının sağlandığını dile getiren Uçman, "Konuklar, çeşitli aktivitelere katılarak tatillerini bölgede dolu dolu geçirebilir. Her yaşa uygun programlar organize ediliyor. Çocukları dilediklerinde, kısa süreli programlara dahil edebiliyoruz. At turu çocukların bağışıklık sisteminin gelişmesine ve hayvan sevgisi ve özgüvenin artmasına fayda sağlıyor." dedi.

Uçman, peribacaları arasındaki atlı tur ücretlerinin süresine göre 20 ila 150 lira arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.

Tatilde bölgeyi tercih eden konuklar için organizasyonlar düzenleyen özel bir firmanın müşteri temsilcisi olarak görev yapan Canan Özşafak ise çocukların doğal yapılar arasında tamamlayacakları tatil sürecinin, yeni öğretim sezonuna yüksek motivasyonla girmelerini sağlayacağını belirtti.

Özşafak, "Kapadokya'da konaklamadan, eğlence etkinliklerine kadar her şey, doğanın hediyesi olan bir manzara arasında yapılıyor. Stresten arınarak, dinlenmenin keyfini yaşamak için aileleri çocuklarıyla birlikte bölgemize davet ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title