Haberler

Aydın-Tutkunu Olduğu Araçlara Yeniden Hayat Veriyor

Aydın-Tutkunu olduğu araçlara yeniden hayat veriyorTutkunu olduğu araçlara yeniden hayat veriyorAYDIN'ın Efeler ilçesinde, 'vosvos' olarak adlandırılan eski Volkswagen araçları restore ederek adeta tekrar yaratan 38 yaşındaki İhsan Metinkale, Bu sevda babamla Almaya'dan Türkiye'ye, Volkswagen...

Aydın-Tutkunu olduğu araçlara yeniden hayat veriyor

Tutkunu olduğu araçlara yeniden hayat veriyor

AYDIN'ın Efeler ilçesinde, 'vosvos' olarak adlandırılan eski Volkswagen araçları restore ederek adeta tekrar yaratan 38 yaşındaki İhsan Metinkale, Bu sevda babamla Almaya'dan Türkiye'ye, Volkswagen T2 minibüs ile gelip giderken başladı. Ben de bu sevdayı onlara tekrar can vererek sürdürüyorum dedi.

Aydınlı otomobil ustası İhsan Metinkale, Almanya'da Volkswagen fabrikasında işçi olarak çalışan babasından esinlenerek Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra bir işyeri açtı. Açtığı işyerinde küçük yaşlarda başlayan vosvos sevdasını onları tekrar can vererek sürdürmeye başladı. Rahmetli babasından bu mesleğin miras kaldığını anlatan Metinkale, 1960'da Almanya'ya işçi olarak giden babam 25 yıl orada kaldı. Orada otomobil fabrikasında çalışmaya başlamış. O yıllarda her yıl yaz tatillerinde Volgswagen T2 minibüslerle geldik gittik. Benim bu araçlar üzerindeki sevdam çok küçük yaşlarda oradan başladı. 1989 yılında ise Türkiye'ye kesin dönüş yaptık. O yıldan bu yana da Aydın'da bu işi devam ettirmeye çalışıyoruz dedi.

SIFIR ARAÇ OLUYOR

Restorasyon yapılan araçların sıfırını aratmadığını dile getiren Metinkale, Bu araçları toplama aşamamız tamamen müşterilerimizin bütçesi ile alakalıdır. Bazen 10 bin TL civarında bir toplama yapıyoruz. Ama araç restorasyonunda yaklaşık 50-60 bin TL arasında bir maliyet oluyor. Araçların restorasyonu, kaporta, elektrik, motor ve döşemenin hepsi sıfırdan orijinal olarak ve sadık kalınarak yapılıyor. Genellikle piyasada 1960 ve 1970 model araçlar daha çoğunlukta bulunuyor. Şu anda restorasyonunu yaptığım 1966 model araç bulunuyor. Bu araca yaklaşık 70 bin TL civarında bir masraf gidecek. Bir aracın çalışır duruma gelmesi yaklaşık 7 ay sürüyor dedi.

VOSVOS SEVDALILARI ÇOK

Vosvos sevdalıların çok olduğunu ifade eden Metinkale, Aydın'da da yaklaşık 35 civarında vosvos sevdalımız var. Türkiye'de bu işi yapan 10 ustadan birisi benim. Yedek parça konusunda hiçbir sorun yaşamıyoruz. Ankara, İstanbul ve İzmir'de olmak üzere 3 büyük firmadan istediğimiz parçaları temin edebiliyoruz. Bu bir sevda işi bu sevdada yer alan arkadaşlarımız diğer illerde de olduğu gibi bazı etkinliklerde düzenliyoruz. Ayvosbüs Kulüp ile bu etkinliklerde kan bağışı ve kitap bağışı gibi birçok etkinlik de yapıyoruz. O kadar sevdalıyız ki şu anda küçük kızım Hilal Metinkale'nin bile akülü Volkwagen'i var, onunla oynuyor dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkswagen Aydınlı Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title