Haberler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba Diyarbakır'da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, "Kürtler, benim canım, kardeşim. Ben onlar için canımı vermezsem namerdim. Ama Kürtleri kullanarak bir şeyler yapmak isteyenler varsa onun karşısına Türkiye Cumhuriyeti aslanlar gibi dik durup gerekli cevabı verecektir." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, sivil toplum kuruluşlarıyla Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.

Terör örgütlerinin "Kürt, Türk, Arap, Laz ve Çerkez" diyerek vatandaşları birbirine düşürmeye çalıştığını ifade eden Fakıbaba:

"Bence dünü bırakmamız ve bugüne bakmamız lazım. Yarın biz nasıl daha mutlu olabileceğiz. Diyarbakır'da daha mutlu nasıl yaşayabileceğiz. Kardeşçe kültürümüzü nasıl yaşayabileceğiz. Bunların hesabını yapmamız, bunları tartışmamız lazım yoksa kavgayla insanların bir yere gidemeyeceğini ve Türkiye Cumhuriyeti devletiyle Allah'tan başka hiç kimsenin başa çıkamayacağını her kesim bilmek zorundadır. Bunu binlerce kilometreden kalkıp gelen insanlarda bilmek zorundadır. Bilecekler ve anlayacaklar. Bunu bilmedikleri zaman hüsrana uğrayacaklar. Kardeşliğimizi bozacak hedef nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun, o hedefi başlarına yıkacağımızı bilmeleri gerekir."

Fakıbaba, insanların demokratik ölçülerde konuşmasının, problemlerini anlatmasının en doğal hakları olduğunu belirterek, "Kürtler benim canım, kardeşim. Ben onlar için canımı vermezsem namerdim. Ama Kürtleri kullanarak bir şeyler yapmak isteyenler varsa onun karşısına Türkiye Cumhuriyeti aslanlar gibi dik durup gerekli cevabı verecektir." diye konuştu.

"300 bin insanımıza yaşadığı ve doğduğu topraklarda iş sağlayacak"

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise Diyarbakır'ın 35 bin kayıtlı çiftçisiyle bitkisel ve hayvansal üretimle 5 milyar lirayı aşan yıllık geliriyle bir üretim merkezi olduğunu söyledi.

Silvan Projesi'nin çok hızlı ve kararlı bir şekilde devam ettiğine işaret eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah Silvan Projesi 2023'te 235 bin hektar alana suyu ve bereketi getirecek. Kalkınma ve zenginliği Diyarbakırımızla, insanımızla buluşturacak. Her yıl doğrudan 1.2 milyar lira gelir sağlayacak olan, 300 bin insanımıza yaşadığı ve doğduğu topraklarda iş sağlayacak olan kenti sadece Türkiye için değil dünya çapında büyük bir üretim, tarım ve tarıma dayalı gıda sanayi merkezi yapacak bir büyük projenin heyecanı içerisindeyiz."

Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Osman Güzelgöz, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Müslüm Beyazgül, Tarım Reformu Genel Müdür Vekili Emin İzol, Tarım İşletmeleri Genel Müdürü İsmail Şanlı, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Hakan Kalender, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Nevzat Birişik ile Şanlıurfa, Diyarbakır İl, İlçe Tarım ve bağlı kuruluş müdürleri ile tarım sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Basri Güzeloğlu Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title