Haberler

Gündem / 8 Şubat 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 45. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak, Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 45. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak, Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul edecek.

(Ankara/12.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/13.30)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'e "gazi" unvanının verilişinin 97. yıl dönümü kutlamaları ile Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'ne katılacak.

(Gaziantep/10.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında kayısıcılarla bir araya gelecek, Malatya ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile esnaf ve taziye ziyaretlerinde bulunacak, Park AVM'de MASKİ sergisini gezecek.

(Malatya/13.00/12.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda, bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Ege Bölge Toplantısı'na, İzmir Atatürk OSB Meslek Lisesi Resmi Açılış Töreni'ne ve Mitsubishi Elektrik Türkiye Klima Sistemleri Üretim Tesisi'nin açılışına katılacak.

Özlü, TOYO Matbaa Mürekkep Fabrikası'nı, Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Yaşam Merkezini ziyaret edecek, Egeli İşadamları Derneği üyeleri ile toplantı yapacak.

(İzmir/10.00-12.00/18.00/Manisa/14.45-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin perakende satış endeksleri ile sanayi üretim endeksini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

GÜNCEL

1- FETÖ Davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 92'si tutuklu 332 sanığın yargılanmasına Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final turu son maçında Galatasaray ile Atiker Konyaspor, Türk Telekom Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 22. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Unicaja Malaga takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Malaga/22.45)

3- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında VakıfBank, Rusya'nın Dinamo Moskova takımını konuk edecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Kadınlar CEV Kupası'nda Eczacıbaşı VitrA, İtalya'nın Yamamay e-work takımına konuk olacak.

(Busto Arsizio/22.30)

5- Hentbol Erkekler Türkiye Kupası B Grubu 2. tur maçları Eskişehir'de sona erecek.

(Eskişehir) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Havada 12 yılın rekoru kırıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Ocak ayında havayoluyla taşınan yolcu sayısında son 12 yılın en yüksek artışı gerçekleşti"

"Ocakta 14 milyon 758 bin yolcuya hizmet verildi"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- GRAFİKLİ-Falcon Heavy roketiyle uzay yolculuğunda yeni dönem başlıyor

Milyarder girişimci Elon Musk'ın sahip olduğu SpaceX tarafından uzaya fırlatılan Falcon Heavy roketi, yeniden kullanılabilir roket parçalarıyla maliyeti düşürerek uzay teknolojisinde yeni bir dönem başlatıyor

Falcon Heavy 90 milyon gibi nispeten ucuz maliyeti ve 63,8 ton yük taşıma kapasitesiyle rakipleri karşısında öne çıkıyor

İTÜ Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan:

"Yüksek maliyetli katı yakıt kullanan ana itici kapsüllerin geri kazanılması maliyet düşüşünü katlamaktadır"

"Falcon Heavy'nin bugünkü başarısı gezegenlararası büyük kapasiteli (insan ve kargo) seyahatin tekrar başladığını belirtmektedir"

(Dilara Zengin-Ankara- Övünç Kutlu/New York)

3- Genç genetik bilimci Aziz Sancar'ın yanında "DNA"yı araştıracak

Bilkent Üniversitesinde kanser üzerine araştırmalar yapan genç genetik bilimci Nazlı Değer, Türkiye'de ilk defa Fulbright Eğitim Komisyonundan Aziz Sancar bursu almaya hak kazanan isim oldu

Değer, ABD'deki Kuzey Karolina Üniversitesinde Aziz Sancar ile kanserin yanı sıra DNA hasarları ve onarımı üzerine araştırmalar yapacak

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar:

"Nazlı ile DNA onarımı ve kanseri tedavi etmek için bu onarımın nasıl yapılabileceği üzerine çalışacağız, doktora programında 4 yıl bir araya geleceğiz"

Genç bilim insanı Değer:

"Bursu iyi şekilde değerlendirmek ve döndüğümde Türkiye'ye faydalı olmak için elimden geleni yapacağım"

(Selma Kasap/Ahmet Sertan Usul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title