Haberler

Bakan Gül Şehit Ailelerine Devlet Övünç Madalyası Verdi

Bakan Gül şehit ailelerine Devlet Övünç Madalyası verdi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Zeytin Dalı harekatı Kürtlere karşı değil, teröristlere karşı yapılıyor" "Bu harekat BM sözleşmesine uygundur"GAZİANTEP - Gaziantep'e gazilik Unvanının verilişinin 97.

Bakan Gül şehit ailelerine Devlet Övünç Madalyası verdi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Zeytin Dalı harekatı Kürtlere karşı değil, teröristlere karşı yapılıyor"

"Bu harekat BM sözleşmesine uygundur"

GAZİANTEP - Gaziantep'e gazilik Unvanının verilişinin 97. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Devlet övünç tevcih törenine katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Zeytin Dalı harekatının Kürtlere karşı değil, teröristlere karşı yapıldığını belirterek, operasyonun BM sözleşmesine uygun olduğunu vurguladı.

Gaziantep'e gazilik Unvanının verilişinin 97. Yıl dönümü dolayısıyla Gazi ve Şehit ailelerine devlet Övünç madalyası tevcih töreni düzenlendi. Şehit aileleri ve gazilere madalyalarını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül verdi. Törende duygusal anlar yaşandı. Suriye'den teröristler tarafından Türkiye'ye 700 saldırı gerçekleştiğinin altını çizen Bakan Gül, "Az önce bir şehidimizi toprağa verdik. Kilis'te, Polateli'nde Yunus Emre kardeşimiz dün Afrin'de şehit oldu. Babası Hanifi amca 'bende şehit olmak için oraya gitmek istiyorum. Ben de bu vatan için çarpışır seve seve canımı veririm' dedi. Yunus Emre, Fırat Kalkanı operasyonunda da gazi olmuş bir kardeşimizdi. Dün Afrin operasyonunda şehit oldu. Şimdi birileri bu operasyonu, bu harekatı niye başlatınız diyor. İşte yanı başımızda Kilis'e, Gaziantep Havaalanına bomba düşmedi mi, bomba düştü. Bütün Kilisli hemşehrilerim her an tehdit altındaydı. Yaklaşık 700 saldırı karşı taraftan, terör unsurları tarafından ülkemize yapıldı. Reyhanlı'da 17 yaşındaki genç bir kızımızı, hayatının baharında cennete uğurladık. Yine teröristler bizi orada tehdit edecekler, ama biz böylece elimiz kolumuz bağlı mı duracaktık. Buna karşı bir operasyona başladık diye, birileri bundan rahatsız oldu. Dışarıdan rahatsız olanları anlarız. Bu topraklara gözü olan Türkiye düşmanlarını anlarız. Ama içerde bu operasyona karşı Mehmetçiğimizin moralini bozmaya vatandaşımızın moralini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Buradaki temel mücadele, Türkiye'yi tehdit eden, vatandaşlarımızı tehdit eden bütün terör unsurlarına ve teröristlere karşı yapılan bir mücadeledir. Asla başka bir ülkenin toprağına yönelik, egemenlik hakkına yönelik bir saldırı değildir. Bilakis teröristlerden gelen saldırılara karşı bir meşru müdafaa hakkı olarak Zeytin Dalı Harekatı başlatılmış. Cumhurbaşkanımız, hükumetimizin talimatlarıyla Mehmetçiğimiz tarafından çok büyük bir fedakarlıkla operasyonu başarıyla sürdürmekteyiz. Bu harekat Birleşmiş Milletler Sözleşmesine uygundur" dedi.

"Harekat Kürtlere karşı değil, teröristlere karşı yapılıyor"

Zeytin Dalı harekatının amacının orada yaşayan halklara değil teröristlere karşı yapıldığını belirten Bakan Gül, "Asla oradaki Kürtlere karşı, orada yaşayan halklara yönelik olan bir operasyon değildir. Teröristlere karşı yapılan bir meşru müdafaa hareketidir ve inşallah Mehmetçiğimiz de Kızılelma'ya gidiyorum, bizi beklemesinler diyen bu ruh, bu iman kazanacaktır. Yedi düvele karşı nasıl Çanakkale'de kazandıysak, nasıl Fırat Kalkanı operasyonunda, nasıl 15 Temmuz'da hainlere karşı bu millet kazandıysa, Zeytin Dalı Harekatında da yine bu millet kazanacaktır. Ay yıldızlı bayrağımız kazanacaktır, Türk milleti kazanacaktır, Türkiye Cumhuriyeti inşallah kazanacaktır. Bugün Türkiye terörle mücadele eden nadide ülkelerden biridir. Fırat Kalkanı ile DEAŞ ve şimdi de YPG, PYD, PKK ve DEAŞ'a karşı mücadele eden bir ülkedir. Bakın 1369 DEAŞ'lı bugün tutuklu ve hükümlü olarak, Türk mahkemelerinde yargılanmıştır. Bugün yine PKK'sıyla diğer terör örgütleriyle, mücadele eden Türkiye'dir. Türkiye'nin bu mücadelesinde içer de veya dışarıda yalnız bırakmak isteyenlerin kendileri yalnızlığa mahkum olacaktır. Bizler Türkiye'nin bu haklı mücadelesini hep birlikte inşallah hep birlikte başarıyla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk defa bir şehre Ayıntap kasabasına Gazilik unvanı verildi. Bu unvan burada verilen mücadelenin önemi ve bunun karşılığında bu mücadelenin taktiri verildi. 97 yıl önce bunu tarih kitaplarında okuduğumuzda 2016 yılında bunun tam tersini bu ülkenin kendi silahı ile kendi insanını şehit edeceğini asla düşünemedik. O yüzden 2016 yılında yaşadığımız o karanlık gecede, ecdadın bize verdiği mirasla sabahına aydınlık bir güne uyandık. Biz büyük bir milletiz. Büyük millet olurken tankla tüfekle yapılanlar çok önemli ancak artık kahramanlıklar ilimle yazılıyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da, "Bu coğrafya zor bir coğrafya Malazgirt'ten bu yana biz şehit verdik, gazi verdik ama Allah'ın izni ile bu vatan bizim helalimiz. 40 yıl önce Güç bizdeyse haklı biziz istediğimizi yaparız diyenler bu ülkede dini din ile vurmak için din istismarcılığı yapmak için hain FETÖ'yu kuranlar ve hemen hemen aynı tarihlerde bölücü terör örgütünü kuranlar aynı yerlerdir. Ama bu aziz millet, tıpkı 97 yıl önce ecdadının öğrettiği gibi, 15 Temmuz gecesi ilk hain çeteyi çökertti. Fırat Kalkanı ile DAEŞ'ın ve şimdide Zeytin Dalı Harekatı ile PYD/PKK ve hangi kelime ile ifade edilsin özü aynı olan terör örgütlerinin hakkından geliyor, oyunlarını bozuyoruz. 80 milyon insanımız tek yürek olduk bunu böyle başarıyoruz" diye konuştu.

Duygusal anlar yaşandı

Konuşmaların ardından Devlet Övünç madalyalarının teslimi esnasında ise duygusal anlar yaşandı. Adalet Bakanı abdülhamit Gül'ün gözleri dolarken, şehitlerin yakınları ise göz yaşlarını tutamadı.

Törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, şehit yakınları, gaziler ve askeri erkan katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Birleşmiş Milletler Abdülhamit Gül Suriye PKK Genel Haberler

title