Haberler

    Kupa Gösterisi

    Galatasaray, son şampiyon Konyaspor karşısında gol şov yaptı, yarı final biletini kaptı.

    ERKAN AYRAÇ - MAÇIN ÖYKÜSÜ
    Cim-Bom, mücadeleye tutuk başladı, Fofana'nın golüyle sarsıldı, iki dakika sonra Serdar Aziz eşitliği sağladı. İlk yarı berabere kapanırken ikinci 45'te Gomis sahne aldı. Fransız yıldız iki kez Konya filelerini havalandırdı, Aslan'ı rahatlattı. Gecenin kapanışını ise Rodrigues yaptı.
    Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final etabında Galatasaray, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Atiker Konyaspor'u rövanşta 4-1 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.Sahaya as kadrosu ile çıkan Galatasaray, rövanş mücadelesini ne kadar önemsediğini gösterdi. Özellikle ilk on dakikada rakibine çok iyi bir baskı yapan sarı-kırmızılılar, Konya'daki müsabakada olduğu gibi pas hatalarına bir çare bulamayınca pozisyon üretemedi.
    Konyaspor ise Jahovic'in yerine tam hazır olmayan Eto'o ile maça başlayınca ileride beklenen üretkenliği gösteremedi. Fakat, Linnes'in ileri çıkmasını iyi değerlendiren Fofana, 14. dakikada orta sahadan aldığı topu Galatasaray ceza alanına kadar taşıdı ve Hakan'ı da geçerek Muslera'ya rağmen ağlara yolladı: 0-1
    Her şeye rağmen golün şokunu çabuk atlatan sarı-kırmızılılarda 16'da eşitliği sağladı. Sinan'ın ceza sahasına çok iyi kestiği topu iyi takip eden Serdar eşitliği sağladı: 1-1. İlk yarıda geride kalan yarım saatte kontrolü eline alan Galatasaray 25'te Feghouli, 29'da Selçuk ve 33'te Gomis ile pozisyonlar bulsa da bunları değerlendiremedi.

    Defansın hatası
    İkinci yarıda bambaşka bir Galatasaray vardı sahada. Özellikle Feghouli ve Belhanda belki de sarı-kırmızılı forma ile en çok koştukları maçı oynadılar. 52'de Konyasporlu oyunculardan seken topu önünde bulan Gomis, takımını öne geçiren golü attı: 2-1. Kalan dakikalarda bütün kontrol Cim-Bom'a geçti.
    59'da Sinan, 60 ve 75'te Gomis, 65'te de Feghouli ile üçüncü gole yaklaşan Galatasaray'ı rahatlatan sayı yine Gomis'ten geldi. 88'de Belhanda'nın asistini iyi değerlendiren tecrübeli forvet skoru 3-1'e getirdi. Zorlu mücadelede kapanışı da uzatma dakikalarında Rogrigues yaptı.
    Bu kez Muslera
    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Atiker Konyaspor karşısında kaleyi Fernando Muslera'ya emanet etti.
    Ligde cezalı olduğu için Uruguaylı eldiveni kupada oynatan tecrübeli çalıştırıcı, Carrasso ve Eray İşcan'ı ise kulübede tuttu. Terim'in Antalyaspor karşılaşmasında ise kaleyi Muslera'nın cezasından dolayı Carrasso'ya teslim etmesi bekleniyor.
    Serdar Aziz boş geçmedi

    Galatasaray forması ile ilk golünü geçtiğimiz hafta Atiker Konyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında atan Serdar Aziz, rövanşta da rakip ağları boş geçmedi. Tecrübeli defans, 16. dakikada Sinan Gümüş'ün asistini iyi değerlendirerek skoru 1-1'e getiren golü filelere yolladı.

    Rakip Akhisar
    Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam eden Galatasaray, yarı finalde Akhisarspor ile eşleşti. Diğer eşleşmenin F.Bahçe-Beşiktaş arasında olduğu kupada yarı final ilk maçları 27-28 Şubat, rövanş ise 17-18 Nisan'da oynanacak.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Türkiye Kupası Galatasaray Serdar Aziz Konyaspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title