Haberler

Gündem / 9 Şubat 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabul edecek, MKYK toplantısına başkanlık yapacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabul edecek, MKYK toplantısına başkanlık yapacak.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da MKYK toplantısına katılacak.

(Ankara/14.15/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakanlık merkez binada, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kuba Camisi'nde cuma namazı kılacak, Merinos AKKM'de Bursa Kent Konseyi aylık olağan yönetim kurulu toplantısına katılacak.

(Bursa/13.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Sultan II. Abdülhamid'in kabrinin de bulunduğu II. Mahmut Türbesi'nin ziyarete açılma törenine, "Sultan II. Abdülhamid Fotoğraf Sergisi"ne, İlber Ortaylı'nın konuşmacı olarak yer alacağı "Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid Konferansı"na iştirak edecek.

(İstanbul/14.30/15.30/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kılıçarslan Barajı temel atma törenine, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında fidan dikimi merasimine katılacak.

(Afyonkarahisar/11.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek.

(Antalya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ege Üniversitesi Teknoparkı'nı ziyaret edecek, coğrafi tescil belgelerinin verilmesi törenine ve İzmir Ticaret Borsası Tarım 4.0 Toplantısı'na katılacak.

(İzmir/10.00/12.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Sanayi Odası meclis toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Birinci Küresel Sınır Aşan e-Ticaret Konferansı"nda konuşma yapacak, Çin Genel Gümrük İdaresi Bakanı Yü Guangcou ile bir araya gelecek.

(Pekin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, AA Finans Masası canlı yayın konuğu olacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, ocak ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ile Aralık 2017'ye ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ?"Dışişleri Bakanlığında Soft Power Uygulamaları" programı çerçevesinde Yıldız Teknik Üniversitesinde gençlerle bir araya gelecek.

(İstanbul/16: 00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün Ankara Adliyesi yapılanması ve cezaevleri mahrem imamlarının yargılandığı 35 sanıklı dava, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün "mülkiye yapılanmasına" yönelik eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 14 eski vali ve kaymakamın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişiminde, Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın "mahrem imamı" konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılanması Silivri'de sürecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 92'si tutuklu 332 sanığın yargılanmasına Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

- Zonguldak'ta, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10'u tutuklu, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 15'i firari 84 sanığın, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürecek.

(Zonguldak/10.00)

SPOR

1- Güney Kore'de düzenlenen 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nın açılış töreni yapılacak.

(PyeongChang/13.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın açılış maçında Evkur Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa'yı konuk edecek.

(Malatya/20.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto 1. Lig'de 21. haftanın ilk maçında Gaziantepspor ile Adana Demirspor karşılaşacak.

(Gaziantep/18.00) (Fotoğraflı)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 22. haftasında Fenerbahçe Doğuş, Almanya'nın Brose Bamberg takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

5- Hentbol Kadınlar EHF Kupası C Grubu 6. ve son maçında Kastamonu Belediyespor, deplasmanda Polonya'nın Vistal takımıyla karşılaşacak.

(Gdynia/19.00)

6- TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta Eyüpspor ile Sarıyer karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Sigara yasağının uygulanmasında gevşeklik var"

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl:

- "Yasanın çıkmasıyla yıllar içinde düşme trendine giren tütün kullanımı maalesef son yıllarda tekrar artışa geçti. TÜİK'in son verilerine göre 15 yaş ve üzeri bireylerde tütün ve tütün mamulleri kullanım oranı arttı. Buna göre 2010'da 15 yaş ve üzeri yaş grubunda yüzde 29,5 olan 'her gün ve ara sıra tütün ve tütün mamulü kullanım oranı' yüzde 32,5'e yükseldi. Bu veriler ve bizzat benim gözlemlerim yasağın uygulanmasında gevşeklik olduğunu gösteriyor"

- "Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek iradeleriyle 2003'te Dünya Sağlık Örgütünün hazırladığı 'Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesini' parlamentosundan geçiren ve yasalaştıran ilk ülkelerden olduk. 2008'de yasalaştırılan Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunla da ülkemiz artık dumansız hava sahasına dönüştü. Bundan sonra sigara tüketimi yüzde 13-15 dolayında azaldı"

- "Bütün yapılanlar elbette ki halkımızın temiz hava alma hürriyeti ve nihayetinde pasif içicilikten kaynaklanan hastalıkların önlenmesini sağlamak içindir. Tütün konusunda, dünyada şu anda en önemli ve örnek gösterilen ülke konumundayız"

(Hatice Şenses/İstanbul)

2- "Yaralarım düzelince tekrar cephedeyim"

- Suriye'nin Afrin bölgesinde tankın isabet alması sonucu 5 askerin şehit olduğu terör saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Hakkı Aytekin'in tedavisine Kilis'te devam ediliyor

- Gazi Aytekin: "Bu milli ruh bizde oldukça hiç kimsenin bize gücü yetmeyecek"

- "Ufak tefek yaralarım var onlar düzelince tekrar cephedeyim Allah'ın izniyle. Kaldığımız yerden devam edeceğiz"

(Volkan Kaşik/Kilis)

3- "Türkiye en çok dış temsilciliği olan 5. ülke"

En çok dış temsilciliği olan ülkeler arasında Türkiye 5. sırada

Türkiye'nin 5 kıtada 138 büyükelçilik, 86 başkonsolosluk, 13 daimi temsilcilik, bir ticaret ofisi, bir de konsolosluk ajansı var

Yurt dışı temsilciliklerde 4 bin 506 personel görevli

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy:

"Sıralamadaki ülkelerden ilk 4'ü BMGK üyesi. Onlarla yarışır haldeyiz"

"Diplomatik temsilcilik sayımız sadece bölgesel değil, küresel anlamda da bir güç olduğumuzu ortaya koyuyor"

"Afrika kıtasında 2002'de 12 olan büyükelçilik sayımız bu yıl 40'a yükseldi"

"Hem merkezde hem yurt dışında büyükelçi sayımız 255. Bunların 51'i kadın büyükelçi"

"Toplam 568 personel ihraç edildi. Bunlardan 463'ü kariyer memuru"

(Nazlı Yüzbaşıoğlu-Ankara) (Grafikli)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

title