Haberler

Zeytin Dalı'nda 21. Gün! Org. Akar ve Kuvvet Komutanları Operasyonu Havadan Denetledi

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Havadan İhbar Kontrol Uçağından Zeytin Dalı Harekatı'nı denetledi.

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 21. güne girildi. Bölgeden son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Tsk'dan yapılan açıklamada, Org. Akar ve kuvvet komutanlarının harekatı havadan denetlediği belirtildi. Şu ana kadar Afrin'de 1062 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Afrin'in batısındaki Nisriyye ve Dükkan Köyleri'nin de teröristlerden temizlendiği duyuruldu. Tsk'dan yapılan açıklamada hava harekatına ilişkin de bilgiler yer aldı. Tsk, Hatay'dan ÇNRA'larla terör örgütü PYD/ Pkk'nın Cinderes'deki hedeflerini vuruyor.

ORG. AKAR, HAREKATI HAVADAN DENETLEDİ

Tsk'nın Afrin'de 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 21. güne girildi. TSK ve ÖSO unsurlarının Afrin kent merkezine ilerleyişi sürüyor. TSK'dan yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ile birlikte, Havadan İhbar Kontrol Uçağından Suriye kuzeyinde başarı ile sürdürülen harekâtı denetlemiştir" ifadeleri kullanıldı.

BU UÇAK DÜNYANIN NADİR ÜLKELER DE VAR

Komutanların içinde bulunduğu uçuk dünyada nadir ülkelerde var. 500 kilometre karelik alanda hava ile kara arasındaki iletişimi kesintisiz sağlıyor. Havada yaptığı yakıt ikmaliyle 20 saate kadar gökyüzünde kalabiliyor.

JANDARMA GENEL KOMUTANI KİLİS'TE

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, beraberinde rütbeli askerle Kilis'e geldi. Helikopterle Gülbaba Hudut Taburu'na inen Orgeneral Çetin'i, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Başaklıgil ile askeri yetkililer karşıladı. Orgeneral Çetin, temasları kapsamında, Kilis Valiliği'ni ziyaret etti. Valilikte, çocuklar tarafından zeytin dalları ile karşılanan Orgeneral Çetin, Vali Mehmet Tekinarslan ile basına kapalı görüşme yaptı.Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, valilik ziyaretinin ardından Vali Tekinarslan ve Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte yürüyerek, Kara Kadı Camii'ne geçip, burada cuma namazı kıldı.

Orgeneral Çetin'in, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan personeli denetleyip, incelemelerde bulunacağı belirtildi.

5 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Orta Çakallı, Nisriyye, Dükkan, Eşkan ve Cukali Favkani köylerini PYD/PKK'dan kurtardı.

TERÖR HEDEFLERİ ÇNRA'LARLA VURULUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri Zeytin Dalı Harekatı'nın 21. gününde Hatay'dan çok namlulu roketatarlarla (ÇNRA) terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki hedeflerini vuruyor. ÇNRA'larla yapılan atışların hedefi Afrin'deki Cinderes bölgesi. Cinderes Bölgesi, terör örgütü PYD/PKK'nın, İdlib'deki Atme sığınmacı kampına yaptığı atışların merkezi konumunda. Atme Kampı'nda 820 bin sivil yaşıyor. Türkiye, Atme Kampı'nın güvenliğine büyük önem veriyor.

TSK'DAN YENİ AÇIKLAMA: 1062 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK'dan yapılan açıklamada, harekatın ilk gününden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1062 olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir." denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hulusi Akar Afrin PKK TSK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title