Haberler

    Terim'den Yeni Sistem: 2-5-3

    Galatasaray teknik direktörü, Atiker Konyaspor karşısındaki taktik dizilişi farklı yorumladı.

    NEVZAT DİNDAR

    Saha içindeki düzene herkesin farklı bakabileceğini ifade eden Fatih Terim, "Siz, 4-1-4-1 gibi görmüş olabilirsiniz. Ben de 2-5-3 gibi yorumluyorum. Selçuk ile Belhanda'yı daha önce de beraber oynattım. Galiba gözden kaçmış" diye konuştu.
    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Kupası'nda gelen turun ardından basınla sohbet etti, takımın son durumuyla ilgili konuştu.
    Atiker Konyaspor karşısındaki taktiğine değinen ve bu maçın kahramanları arasında gösterilen Gomis ile Belhanda ilgili konuşan Terim, "Siz 4-1-4-1 gibi görmüş olabilirsiniz. Bir başkası farklı şekilde görüyor olabilir. Ben de 2-5-3 (Serdar Aziz, Hakan Balta- Linnes, Selçuk, Donk, Belhanda, Nagatomo-Feghouli, Gomis, Sinan) olarak görüyorum. Selçuk ile Belhanda'yı daha önce beraber oynattım. Galiba gözden kaçmış" diye konuştu. Terim, Gomis'in Çin'den transfer teklifi olduğuna yönelik iddialarla ilgili şunları söyledi:
    "Transfer döneminde o kadar çok şey çıktı ki bu da öyle bir şey. Gomis ile ilgili istek olması çok doğal ama isteyenin bunu resmi kanaldan kulübe bildirmesi lazım ki bizim de haberimiz olsun. Ayrıca o bölgede eksiğimiz olduğunu ifade ederken, sakatlık dışında herhangi bir eksikliğimiz olmamalı. Gomis çok ihtiyacımız olan bir oyuncumuz. Öyle bir şey henüz bize gelmiş değil, gelse de şu an için itibar edeceğimiz bir konu olmaz. O konuyu ciddiye almıyorum."
    Fatih Terim, hafta içinde Gomis'e uyarıda bulunmasını da, "Gomis özellikle ceza sahasında çok etkili bir golcü. Doğal olarak onun da mazereti vardı. Sakatlığı oldu, antrenmana çıkamadı, maç oynayamadı. Tatsız zamanlar yaşadı. Biz koca bir aileyiz. Bu ailenin içerisinde onları mutlu etmek ve doğruları söylemekle  sorumluyum. Teke tek görüşmelerimiz de oldu. Kendisine ne kadar yetenekli olduğunu hatırlattım. Böyle oynamanın doğru olduğunu anlattım. Belhanda'ya da daha çok sorumluluk almasını söyledim. Sessiz sakin bir oyuncu... Bu maçtaki performansı bize ilerleyen zaman için referans olacak" diye yorumladı.
    Atiker Konyaspor ile oynanan maçta Younes Belhanda, Selçuk İnan, Yuto Nagatomo ve Martin Linnes'in iyi performans sergilediğini dile getiren Terim, "Linnes, profesyonellik ve ciddiyet deyince akla gelebilecek bir oyuncu. Eren Derdiyok da çok güvendiğimiz bir futbolcu" dedi.
    Fatih Hoca, ligdeki rakibi Antalyaspor'un başında eski yardımcısı Hamza Hamzaoğlu'nun bulunduğunu belirterek, "Hamza, hem oyunculuğumu hem de yardımcılığımı yapmış çok sevdiğim aile dostum, arkadaşım, meslektaşım. İnşallah seyir zevki yüksek bir maç olur" dedi.
    'Her oyuncuya ihtiyacımız var'

    Devre arasında İspanya'nın Malaga takımına transferi gündeme gelen Ahmet Çalık ile yola devam ettiklerini hatırlatan Fatih Terim, "Malaga, Ahmet'i istiyordu. Ben de oynamasını istediğim için izin vermiştim. Prosedür nedeniyle olmadı. Ahmet şimdi bizimle. Her oyuncuya ihtiyacımız var" diye konuştu.
    Terim, tedavisi devam eden Jason Denayer'in verdikleri iki günlük izinle Belçika'ya ailesinin yanına gittiğini dile getirdi, tedavide bulunan Fernando'nun durumunun da gelecek hafta netlik kazanacağını dile getirdi.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Fatih Terim Galatasaray Konyaspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title