Haberler

Yıldırım'dan "Başbakan Bizi Afrin'e Götür" Sloganlarına Cevap: Çıkışta Hazır Olun

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Muğla İl Kongresi'ne katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin olarak, "Sadece terör hedeflerine odaklı bir harekat yürüttüğümüzü cümle alem biliyor. Orada bölge halkına zulmeden hiçbir terörist kalmayıncaya kadar bu harekat devam edecek" mesajı verdi.

"ÇIKIŞTA HAZIR OLUN GİDİYORUZ"

Başbakan Yıldırım, konuşması sırasında "Başbakan bizi Afrin'e götür" sloganlarına karşılık olarak da "Çıkışta hazır olun gidiyoruz" şeklinde karşılık verdi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Hamdolsun ki Türk ekonomisi 2008'den beri her türlü saldırıya karşı testten geçti, dayanıklılığı bir kez daha görüldü. Zeytin Dalı Harekâtı devam ediyor. Zeytin dalları da burada. Mehmetçikle beraber, Özgür Suriye Ordusu'nun kahraman yiğitleri bölgenin huzuru için destanlar yazıyor. Mehmetçik kahraman askerimiz niye orada? Evet çünkü onlar vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruyor. Onlar hudutlarımızın güvenliği için oradalar, onlar alçak PKK/PYD/YPG/DEAŞ örgütlerini ortadan kaldırmak için oradalar, bölgeye huzur, barış kardeşlik getirmek için oradalar. İstikbalimiz, istiklalimiz için gece gündüz demeden destan yazıyorlar.

"YANI BAŞINIZDA BİR UR VARSA HİÇ KİMSE GÖZ YUMAMAZ"

Bu harekâtı karalamaya çalışanlar var; ama biz haklıyız, onun için güçlüyüz. Sonuna kadar da bu yolda devam edeceğiz. Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik, niye gittik, orada yıllardan beri Araplara, Kürt kardeşlerimize, Türkmenlere zulmeden malını, mülkünü elinden alan, genç yaşta, kız erkek çocukları askere almaya zorlayan, onları terörist yapmaya çalışan alçak terör örgütüne orada yaptığı zulümleri ödetmek için gittik. Yanı başımızda ur gibi büyüyen terör örgütü varsa hiç kimse ona göz yumamaz, bu doğrudan Türkiye için tehdittir, bununla mücadele etmek için de hem uluslararası hem de iç hukukumuzdan doğan en tabii hakkımızdır.

"BAZI SİYASETÇİLER TERÖR DİLİNİN AĞZINDAN KONUŞUYOR"

Terör örgütlerinden hiçbir terörist kalmayıncaya kadar harekat devam edecek. Oralar da aynen Fırat Kalkanı gibi terörden temizlenecek, ülkemizde misafir ettiğimiz savaştan kaçan mülteciler, göçmenler gidip, oraya yerleşecekler. Böylece bölgede huzur olacak. DEAŞ'la mücadele yapıyoruz diye PKK'ya destek verenleri, söylemleriyle, eylemleriyle, gönderdikleri silahlarıyla onları Türkiye'ye karşı bir tehdit haline getiren sözde dost diye bildiğimiz ülkeleri hepiniz biliyorsunuz. PYD ve PKK'nın dostlarıyla aynı dili kullanan içeride de siyasetçilerimiz var. Ne yazık ki, onlar da terör örgütünün ağzından konuşuyor.

"KILIÇDAROĞLU ÖNCE PARTİNDE PKK AĞZIYLA KONUŞANLARA BAK"

Kılıçdaroğlu sık sık yerli ve milli olmaktan bahsediyor. Tüfeği yapamıyoruz diyor. Ey Kılıçdaroğlu sen nerede yaşıyorsun? Türkiye topunu, tankını, İHA'sını, helikopterini, tankını yapıyor. Uyan artık uyan! Millilik yerlilik lafla olmaz. Millilik yerlilik FETÖ ağzıyla konuşmayla, PKK/PYD ağzıyla konuşmak olmaz. Önce sen partinde "PYD terör örgütü değildir" diyenlere dön "Siz milli ve yerli değilsiniz" de ondan sonra dön milli ve yerli olmaktan bahset. Gel milli mutabakata katıl, burada size de yer var.

"SİZ ÖNCE AFGANİSTAN'A, YEMEN'E, IRAK'A AFRİKA'YA BAKIN"

Özgür Suriye Ordusu terör örgütlerine boyun eğmeden ülkesindeki zulme, istilaya, iç savaşa boyun eğmeyen vatansever Suriyelilerden oluşan bir ordudur. Mehmetçikle kol kola, omuz omuza, sahada teröristleri etkisiz hale getiriyorlar. Sivillere zarar veriliyor diye çatlak sesler var. Sivillere zarar verme meselesine girersek bunu söyleyenler altından kalkamaz. Afganistan, Irak, Yemen, Afrika'nın ülkelerine bakın, binlerce sivili yok eden o istilaların hesabını önce siz bütün dünyaya veren. Türk askeri kılı kırk yarıyor, tek bir sivilin canına, malına zarar gelmesin diye çok ama çok titiz bir çalışma yapıyor. Ama siviller konusunda hassas olanlar Reyhanlı, Hassa, Kırıkhan, Kilis'e düşen 110 roketin, ölen sivillerin, yaralanan vatandaşlarımızı bir türlü akıllarına nedense getiremiyor.

"DAĞ GİBİ SORUNLARI DAĞ GİBİ HİZMETLERE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Türkiye mazlumların hamisi, zalimlerin de karşısındadır. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir. 11 yıldır hayalleri gerçeğe dönüştürerek bugünlere geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmedik. Huzur için, sosyal adalet için, istikrar için, kalkınma için çalıştık. Hayata geçirdiğimiz her icraat hayal değil gerçek oldu. 16 yıldır nereden nereye geldiğimizi Muğla'ya bakın siz göreceksiniz. 16 yıl önce Muğla sadece 39 milyon Dolar ihracat yapıyordu. Şimdi 450 milyon ihracat yapıyor.

"MAKAM VE MEVKİ DERDİ DEĞİL MİLLETİN DERDİYLE..."

Artık bir takım bırakın geçmiş dönemleri AK Parti kendi dönemleriyle yarışmaya başladı. Kendi rekorlarımızı da yine kendimiz kırıyoruz. Ne hayal ettiysek başardık, daha büyüklerini de inşallah birlikte başaracağız. Küçük düşünmek yok. AK Parti'ye küçük düşünmek yakışmaz. Gündelik hesapların peşine asla düşmeyeceğiz. Makam, mevki derdiyle değil milletin derdiyle dertleneceğiz. Birlik, beraberlik, kardeşlik bağımızı daha da güçlendireceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle 2023 hedeflerine, 2053 vizyonuna, 2053 vizyonuna emin adımlarla yürüyeceğiz.

"BU SENE TÜRKİYE'YE 32 MİLYON TURİST GELİYOR"

Ekranlara çıkıp karamsarlık, umutsuzluk pompalayanlara da itibar etmeyeceğiz. Türkiye atılım üstüne atılım yaparken, sesi soluğu çıkmayan felâket tellallığı yapmaktan da geri durmayanlara kimse artık bu millet asla itibar etmeyecek. Çünkü aziz milletimiz kimin Türkiye için, Türkiye'nin iyiliği için çalıştığını çok iyi biliyor. Milletimizin yarınımızın bugünden daha güzel olacağını çok iyi biliyor. O yüzden de 15 yıldır her seçimde AK Parti diyor, AK Parti'ye olan desteğini de arttırarak sürdürüyor. Bizim tek muradımız milletin gülen yüzüdür, artan refahıdır, kardeşliğidir ve barışıdır. Türkiye'ye 32 milyon misafir geliyor, turist geliyor. Nereye geliyor? Muğla'ya, Antalya'ya, İstanbul'a geliyor.

"ELHAMDÜLİLLAH 2018'DE RAKAMLAR DAHA İYİ OLACAK"

Türkiye'de sınırları içerisinde iki tane havalimanı olan bu bölgedeki ikinci ilimiz Muğla'dır. Milas, Dalaman Havalimanı aslında Muğla sınırları da en fazla kıyısı olan illerimizin başında geliyor. Deniz özgürlük, vizyon, hoşgörü demektir. 80'li yıllarda Türkiye'ye sadece 2 milyon ziyaretçi geliyordu. Şimdi 15 katına çıkmışız. Türkiye'de turizm büyümeye devam ediyor. Elhamdülillah 2018 rakamlarımız daha iyi olacak. Şimdiden rezervasyonlar dolmuş vaziyette. Bununla da yetinmedik, tur operatörlerine desteğimiz bu sene de devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Ak Parti Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title