Haberler

Başbakan Yıldırım Muğla'da (2)

PARTİ KONGRESİNDE KONUŞTUBaşbakan Binali Yıldırım, Muğla'da partisinin Menteşe Spor salonu'nda yapılan kongresinde konuştu.

PARTİ KONGRESİNDE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, Muğla'da partisinin Menteşe Spor salonu'nda yapılan kongresinde konuştu. Konuşmasına, " Muğla'nın güzellikleri göremeyen ben, dünyayı gördüm, tanıyorum demesin" sözleriyle başlayan Başbakan Yıldırım, Ak Parti'yi anlamak için geçmişe gitmek gerektiğini belirtti. Başbakan Binali Yıldırım, "15 yıla bakmak gerekiyor. 2002'den bu güne yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen, dünyayı kasıp kavuran ekonomik krize rağmen ne var, üç kat büyüyen bir Türkiye var. Kimin sayesinde Ak Parti iktidarı ve milletin sayesinde. Ak Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları sayesinde. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerini de solladık. Geçen sene üçüncü çeyrekle yüzde 11.1 ile Çin'i de solladık. Birinci sıraya oturduk. Türkiye'ye birincilik yakışır değil mi? Son 24 çeyreğin rekorunu da kırdık. Kalkınmada hizmet ve alt yapı eşitsizliğini gidermek için büyük mücadeleler verdik. Türkiye doğudan batıya kuzeyden güneye gelişti, kalkındı. Her alanda rekordan rekora koşmaya devam ediyoruz. Sadece yollar yapmadık, hastaneler yapmadık, okullar yapmadık" dedi.

"EZE EZE BUGÜNLERE GELDİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz gecesi yapılan suikast girişimine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Başka ne yaptık, Türkiye'nin önünü kesmek isteyen çetecileri, darbecileri, vesayetçileri de eze eze bugüne geldik. Bunu en iyi Muğla bilir. Milletin adamı Cumhurbaşkanımızın burada hayatına kastetmeye çalıştılar. Alçaklar Cumhurbaşkanımıza suikast yapıp, hayatına son vermek istediler. Ama Muğla'nın güzel insanları, yörükleri, efeleri, her biri bir kahraman oldu. Meydanlara indi, onlara gereken cevabı verdi. Cumhurbaşkanına, demokrasiye sahip çıktı. FETÖ'cü darbecilere o gece gününü gösterdiniz. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu ama yarınlarımızdan asla vazgeçmedik" diye konuştu.

Türkiye'de karamsarlık pompalayanların hiç eksik olmadığını da vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bunlara rağmen ekonomimiz sağlam temeller üzerinde durmaya, büyümeye devam ediyor. Türk ekonomisi 2008'den beri her türlü saldırıya karşı testten geçti. Dayanıklılığı bir kez daha görüldü" dedi.

'TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN ORDALAR'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Bugünlerde Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. Mehmetçikle beraber ÖSO'nun kahraman yiğitleri bölgenin huzuru için destanlar yazıyor. Mehmetçik niye orada, Çünkü onlar vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruyor. Hudutlarımızın güvenliği için ordalar. Onlar alçak PKK, PYD, YPG, DEAŞ örgütlerini ortadan kaldırmak için ordalar. O kahramanlarımız bölgeye huzur, barış, kardeşlik getirmek için ordalar. Harekatı karalamaya çalışanlar var ama biz haklıyız, onun için güçlüyüz. Sonuna kadar da bu yolda devam edeceğiz. Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik. Neye gittik, orada yıllardan beri Araplara, Kürt kardeşlerimize, Türkmenlere zulmeden, malını, mülkünü elinden alan, genç yaşta kız, erkek çocukları askere almaya zorlayan, onları terörist yapmaya çalışan alçak terör örgütüne orada yaptığı zulümleri bitirmek içini gittik. Kimse kusura bakmasın, hiçbir devlet yanı başında ur gibi büyüyen terör örgütü varsa, ona göz yumamaz. Bu doğrudan Türkiye için tehdittir. Sadece terör odaklı bir harekat yürüttüğümüzü cümle alem biliyor. DEAŞ, PYD, PKK adı ne olursa olsun, orada bölge insanına zulmeden terör örgütlerinden hiçbir terörist kalmayıncaya kadar bu hareket devam edecek. Oralar da Fırat Kalkanı bölgesi gibi terörden temizlenecek. Ülkemizde misafir ettiğimizi Suriyeliler gidip oraya yerleşecekler. Böylece bölgede huzur olacak."

KEMAL KIÇILDAROĞLU'NA 'MİLLİLİK' ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Bölgede DEAŞ ile mücadele yapıyoruz diyerek PKK'ya destek verenleri, söylemleriyle, eylemleriyle, gönderdikleri silahlarıyla, onları Türkiye'ye karşı bir tehdit haline getiren sözde dost diye bildiğimiz ülkeleri hepiniz biliyorsunuz. PKK'nın dostlarıyla aynı dili kullanan, içeride de siyasetçilerimiz var. Onlar da terör örgütünün ağzından konuşuyor. Halleri ortada, bugünlerde Sayın Kılıçdaroğlu sık sık milli ve yerli olmaktan bahsediyor. İki lafının birinde milli olmak yerli olmak diyor. 'Delikli demir tüfeği bile yapamıyoruz' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, sen nerde yaşıyorsun, ortaçağda mı kaldın? Türkiye İHA'sını, SİHA'sını, tankını, helikopterini de yapıyor, uyan artık uyan. Millilik, yerlilik lafla olmaz. FETÖ ağzıyla konuşmakla olmaz. PKK-PYD ağzıyla konuşmakla olmaz. Önce partindeki 'PYD terör örgütü değildir' diyenlere bak. de k;i 'Siz milli, yerli değilsiniz.' Teröristlerin ağzıyla konuşuyorsunuz. Ondan sonra milli ve yerli olmaktan bahset. Milli ve yerli olmaktan söz etmek istiyorsan, gel sen de milli mutabakat ittifakına katıl da bu mezbelelikten kurtar kendini. Bu milletin sinesinde sana da yer var. Size de yer var" şeklinde konuştu.

'ÖNCE SİZ DÜNYAYA HESABINI VERİN'

Eleştirilerini sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, "Yaptıkları açıklamalar, çocuk yaşta gençleri kandırıp, ellerine zorla silah veren terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor. ÖSO, ülkesindeki zulme boyun eğmeyen vatansever Suriyelilerden oluşan bir ordudur. Mehmetçikle kol kola, omuz omuza sahada teröristleri bir bir etkisiz hale getiriyorlar. 'Sivillere zarar veriyor' diye çatlak sesler var. Sivillere zarar verme meselesine girersen, bunun altından kalkamazlar. Afganistan'a bakın, Yemen'e bakın, Afrika ülkelerine bakın. Önce siz hesabını dünyaya verin. Türk askeri kılı kırk yarıyor. Bir sivilin canına zarar gelmesine diye titiz çalışıyor, ama siviller konusunda hassas olanlar, Reyhanlı'ya, Hassa'ya, Kırıkhan'a, Kilis'e düşen 110 tane roketi, ölen sivilleri, yaralanan sivilleri nedense bir türlü akıllarına getiremiyor. Kimse Türkiye'yi, Suriye'yi parselleyenlerle karıştırmasın. Türkiye mazlumlarımı hamisi, zalimlerin de karşısındadır. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir" diye konuştu.

"HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Konuşmasına iktidarları boyunca hayalleri gerçeğe dönüştürerek bugünlere geldiklerini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmadık. Huzur için, istikrar için, kalkınma için çalıştık. Hayata geçirdiğimiz her icraat, hayaldi gerçek oldu. Nereden nereye geldiğimizi Muğla'ya bakın siz göreceksiniz. Muğla sadece 39 milyon dolar ihracat yapıyordu. Şimdi 450 milyon dolara ihracat yapıyor. 15 yılda 12 kata çıkmış. 2002 yılından bu tarafa Türkiye 180 milyar dolardan daha fazla doğrudan yatırım aldı. Kendi rekorlarımızı da yine kendimiz kırıyoruz, ne hayal ettiysek, başardık. Küçük düşünmek yok. Ak Partiye küçük düşünmek yakışmaz. Gündelik hesapların peşine asla düşmeyeceğiz. Makam mevki derdiyle değil, milletin derdiyle dertleneceğiz. Birlik, beraberlik, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Yalanla, karalamayla siyaset yapanlara da asla ve asla müsamaha göstermeyeceğiz. Ekranlara çıkıp karamsarlık, umutsuzluk pompalayanlara da itibar etmeyeceğiz. Türkiye atılım üstüne atılım yaparken sesi soluğu çıkmayanlar, felaket tellallığı yapmaktan geri durmayanlara bu millet asla itibar etmeyecek. Çünkü milletimiz, kimin Türkiye için, Türkiye'nin iyiliği için çalıştığını çok iyi biliyor. Milletimiz, yarımızın bugünden daha güzel olacağını çok iyi biliyor. O yüzden de 15 yıldır her seçimde Ak Parti diyor. Ak Parti'ye olan desteğini de arttırarak sürdüyor. Ak Parti, milletinin bağrından çıkan, milletin sesi olan bir partidir. Ak Parti Türkiye demektir. Türkiye demek Ak Parti demektir. Ak Parti'nin istikameti de milletin istikametiyle aynıdır."

Başbakan Binali Yıldırım, turizm verilerinden de bahsederek, "Türkiye'ye 32 milyon turist geliyor. Nereye geliyor, Muğla'ya geliyor, Antalya'ya geliyor, İstanbul'a geliyor. Şimdi Mardin'e, Diyarbakır'a, Hakkari'ye, Cizre'ye de gidiyor, Trabzon'a da gidiyor. Yurdun her köşesine artık herkes rahatlıklıkla seyahat ediyor. Türkiye'de sınırları içinde iki tane havalimanı olan bu bölgedeki ikinci ilimiz Muğla'dır. Muğla en fazla kıyısı olan illerimizin başında geliyor. Bin 100 kilametreye yakın kıyı şeridimiz var. Ama hiçbir endişe var mı, yok. Huzur var, güven var, çünkü deniz var. Deniz özgürlük demektir, deniz vizyon demektir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, kongredeki konuşmasının ardından Muğla Valiliği'ne geçti.

Taylan YILDIRIM - Yaşar ANTER - Cavit AKGÜN, Nilüfer DEMİR / MUĞLA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Menteşe Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title