Haberler

ABD'ye Terör Eleştirisi, Kılıçdaroğlu'na Çağrı

Başbakan Binali Yıldırım, Amerika Birleşik Devleri'ne 'bir terör örgütü ile iş tutarak diğer terör örgütünü yok edemeyeceğini ne zaman anlayacaksın" diye sorarken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da "kurtuluş buradadır" diyerek milli mutabakata davet etti. Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Manisa İl Teşkilatı 6. Olağan Kongresine katıldı. Teşkilatının mevcut il başkanı Berk Mersinli'nin yeniden aday olduğu kongrede, sevgi seliyle karşılaşan Başbakan Yıldırım, salonun çevresini dolaşarak halkı selamladı. Konuşmasında, Suriye'de terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verildiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Meğerse bu terör örgütlerinin ne kadar da sevenleri varmış. Aman bir girdik her taraftan ses geliyor. Ama biz orada sadece terör örgütleri ile mücadele etmiyoruz. Orada terör örgütlerinin arkasına saklanan emperyal güçlere karşı da mücadele ediyoruz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda yaptığımız gibi. Zeytin Dalı Harekatı; PKK, KCK, PYD ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yürütülen bir harekattır. YPG, PYD, DEAŞ'ı ayrı tutanlar artık bu yanlıştan vazgeçsin. Evvel gün bir grup DEAŞ'lı, PYD'lilere ve YPG'lilere yardım etmek için onlara katıldı. Ey Amerika; bir terör örgütü ile iş tutarak diğer terör örgütünü yok edemeyeceğini ne zaman anlayacaksın?" ifadelerini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da "Kılıçdaroğlu, millilik ve yerlilik lafını bugünlerde çok söylüyorsun. Tabii ki milli ve yerli olmak lazım. O halde buyur gel milli mutabakata sen de katıl. Sen de bu saflara katıl. Kurtuluş buradadır" diye seslendi.

"KİRLİ PLANLARINI MUTLAKA BOZACAĞIZ"

Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaşta terör örgütünün bölge insanına büyük zulümler yaptığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Gençleri, çocukları zorla kaçırıp ellerine silah verip ön saflarda ölüme gönderen bu terör örgütleri değil mi? Sivilleri canlı kalkan yapan bu alçaklar değil mi? Bu terör örgütlerinden en fazla zarar gören Türkiye'dir. Binlerce şehit verdik. Gerekirse yine şehitlerimiz olacak ama bunların ülke üzerindeki kirli planlarını da mutlaka bozacağız" diye konuştu.

"KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Terör bitmediği için 3,5 milyon Suriyelinin misafir olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Afrin operasyonu ile terörü yok ettikten sonra Suriyeli kardeşlerimiz o topraklarda huzur içerisinde yaşamaya devam edecektir. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Amacımız topraklarımıza yönelecek silahlı terör faaliyetlerini sona erdirmek, Kilis'e, Reyhanlı'ya, Fatsa'ya atılan o roketleri, füzeleri tamamen ortadan kaldırmak. Uluslararası hukuktan doğan hakkımızı kullanarak bu mücadeleyi yapıyoruz. Ülkemizi ve milletimizin güvenliği için her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz."

"TÜRKİYE'YE KAFA TUTANLAR BU SESE KULAK VERSİN"

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Başbakan Binali Yıldırım, "Başbakan bizi Afrin'e götür" sloganlarına "Türkiye'ye kafa tutanlara bu sese kulak versin. 81 milyonun her biri bu ay yıldızlı bayrak için, bu ülke için bir Mehmetçik, bir Nene Hatun'dur" cevabını verirken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarına ise "Şehitlerimiz olacak, acı yaşayacağız belki. Bağımsızlığı sürdürmenin, bayrağa sahip çıkmanın, vatan ve toprak bütünlüğünü muhafaza etmenin, 81 milyonun kardeşliğini ve can güvenliğini sağlamanın bedeli var. Bu bedeli ödeyeceğiz ama ülkemizin bölünmesine, emperyal emellerin istilasına asla müsaade etmeyeceğiz. İstiklal Savaşında nasıl şehitler verdiysek ve nasıl vatanı kurtardıysak, 15 Temmuz'da alçak darbecilere nasıl Türkiye'yi dar ettiysek şimdi de içeride ve dışarıda PKK, YPG, PYD, DEAŞ, bilumum terör örgütlerine gereken dersi bu millet verecek. Bunun için gereken her şey yapılacak" yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ

Konuşmasında CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Milli ve yerli olmamız gerektiğini söylüyor. Kim söylüyor; ana muhalefet partisi genel başkanı söylüyor. Yerlilik ve millilik nasıl olur 'PYD, YPG, terör örgütü değil' diyen milletvekilin varsa onlara gereken dersi vermekle olur. Millilik ve yerlilik PKK'lılarla, FETÖ'cülerle, PKK terör sevicilerle kol kola girmekle olmaz. Millilik ve yerlilik bu ülkenin birliğine, beraberliğine, 81 milyonun kardeşliğine saygı duymakla olur. Kılıçdaroğlu, millilik ve yerlilik lafını bugünlerde çok söylüyorsun. Güzel bir şey. Tabii ki milli ve yerli olmak lazım. O halde buyur gel milli mutabakata sen de katıl. Sen de bu saflara katıl. Kurtuluş buradadır."

"BU MİLLET GEREKEN CEVABI VERECEKTİR"

Salondan yükselen "Vur vur inlesin Amerika dinlesin" sloganlarına karşılık Yıldırım, "Gençler, bu ülkenin birliğine, beraberliğine, huzuruna, kardeşliğine zarar vermek isteyen kim olursa olsun, ne kadar büyük olursa olsun, ne kadar uzak olursa olsun bu millet gereken cevabı verir" yanıtını verdi. Salonun doluluğuna dikkat çeken Yıldırım, "Ben bir şeyi merak ediyorum; içerisi tıklım tıklım, dışarıda bir sürü insan. Manisa'nın daha büyük salonu yok mu? Niye burada bu kongreyi yapıyoruz? Büyük salonumuz bitmek üzereymiş. O halde bir dahaki toplantımızı 10 bin kişilik salonda yapalım mı? Manisa'ya da bu yakışır. Sizlere de en güzeli yakışır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ BÖYLESİ OPERASYONLARLA ETKİLENMEZ"

15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye ekonomisini çökertmek için kimi odakların saldırıya geçtiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Ekonomimiz öyle sağlam temellere oturuyor ki bu ve buna benzer girişimler emellerine ulaşamadı. 'Suriye'de yürüttüğümüz operasyon ekonomiyi olumsuz etkileyecek' dediler. Türkiye ekonomisi böylesi operasyonlarla etkilenmez. 35 yıldan beri buna benzer operasyonlar yapılıyor. Irak'ta Fırat Kalkanı'nda ve şimdi de Afrin'de teröre karşı bu operasyon sürdürmeye kararlıyız. Elde ettiğimiz büyük başarı, büyümedeki istikrarlı artış, ihracattaki artış, Türkiye'yi bütün yatırımcılar için stratejik ülke haline getirdi. 2018 yılında bütün sektörleriyle büyümeye gelişmeye devam edecek" dedi.

"SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRARI YAKALADIK"

15 yıl önce "Türkiye" denince akla krizin ve kaosun geldiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi ise 'Türkiye' denince akla istikrar geliyor, güven geliyor, güçlü ekonomi geliyor. Siyasi ve ekonomik istikrarı yakalayarak 15 yılda büyük başarılara imza attık. Türkiye'nin elde ettiği bu istikrar sadece bugünler için değil gelecek günlerimiz için de aynı şekilde önemlidir. Bu istikrara ve güvene sahip çıkmak hepimizin en öncelikli görevidir. Biz iktidara gelirken 'hiçbir sorun Türkiye'nin kaderi değildir' dedik. 2002'den bu yana da sorunları çözmek için canla başla çalışıyoruz. Daimi sorunlarımızı daimi hizmetlere dönüştürdük. Sorunları torunlara havale etmedik. Bugün Türkiye üç kat büyüdüyse işte sorunların üzerine giden ve sorunları torunlara bırakmayan bir iktidar olduğu içindir ve memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan olduğu içindir."

"DEVLETLE MİLLETİ BARIŞTIRDIK"

15 yıl içerisinde devletle millet arasındaki mesafeyi kapattıklarını, devletle milleti barıştırdıklarını belirten Başbakan Yıldırım, "Bizim için Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan her vatandaşımızın başımızın üstünde yeri vardır. 'Sunni' demedik, 'Alevi' demedik, 'Türk' demedik, 'Kürt' demedik, hepsini birinci sınıf vatandaşımız gördük ve 'ay yıldızlı bayrağımız altında 80 milyon vatan evladının hepsine yer vardır' dedik. Ayrılıklarımızı hep zenginlik olarak gördük. Her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. 15 yıl içerisinde bir yandan memleketin gecikmiş hizmetlerini görürken diğer yandan da demokrasiye karşı kumpaslarla vesayetlerle darbe girişimleriyle mücadele ede ede bugünlere geldik. Demokrasimizin kalitesini yükselttik. Ekonomiyi ve refahı genişleterek tabana yaydık. Bütün illerimizin kalkınmasını aynı şekilde temin ettik" diyerek yapılan yatırımları anlattı.

"TÜRKİYE YAKIN GELECEKTE ENERJİ TİCARETİNİ MERKEZİ HALİNE GELECEK"

Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile birlikte küresel ekonomide söz sahibi olan ülkeler arasında olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Yatırım, üretim, istihdam artıyor. Geçen 10 yıllık dönemde enerji talep artışında en fazla yükselen ülke oldu. Enerji sektöründeki büyümede Çin'den sonra dünyada ikinciyiz. Enerjide dışa bağımlılığını azaltmak, yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmak için çalışıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynağımız yüzde 35 seviyesine çıktı. Bölgenin enerjini güvenliğini sağlamak yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah Türkiye yakın gelecekte enerji ticaretini merkezi haline gelecek. İhracatımız da planlandığı şekilde artmaya devam ediyor."

Öte yandan, Başbakan Yıldırım kendisine seslenen yaşlı bir kadınla ilgilenilmesi için talimat verirken, küçük bir kız çocuğunu da sahneye çağırarak sohbet etti. Kongreye; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık, Çiğdem Karaaslan ve Hamza Dağ, AK Parti'li milletvekilleri de katıldı. Kongrenin divan başkanlığını, Ali Aşlık yürüttü.

(Ceren Atmaca - Önder Aydın - Sadık Cangel - Sinan Yeniçeri/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title