Haberler

Gündem / 11 Şubat 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/ Pkk'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacak.

(Nevşehir/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Limak Limra Hotel'de "ASDEP Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Programı Töreni"ne iştirak edecek.

(Antalya/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İl ve İlçe Başkanları Toplantısı kapanış oturumunun ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Antalya/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin Göksun, Afşin ve Elbistan İlçe Başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Kahramanmaraş/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- HDP'nin 3. Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Güney Kore'de devam eden 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'na katılan milli sporcuların antrenmanını izleyecek.

Gangneung Centers'daki curling, hokey, sürat pateni tesislerinde incelemelerde bulunacak Bak, Gangneung Sporcu Köyü'nü ziyaret edecek.

(PyeongChang)

2- Hentbolda Avrupa sınavı

Erkekler Challenge Kupası son 16 turu ilk maçında Göztepe, Yunanistan temsilcisi AEK'yı ağırlayacak.

Kadınlar Challenge Kupası son 16 turu rövanşında Zağnosspor, Sırbistan'ın ZORK Jogodina, Ardeşen Gençlik ise Portekiz'in Alavorium Love Tiles takımlarını konuk edecek.

(İzmir/Trabzon/15.00/Rize/18.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında, Teleset Mobilya Akhisarspor-Bursaspor, Kayserispor-Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor-Atiker Konyaspor, Medipol Başakşehir-Fenerbahçe karşılaşmaları yapılacak.

(Manisa/Kayseri/13.30/Antalya/16.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Spor Toto 1. Lig'in 21. haftasına, İstanbulspor-Ümraniyespor, Samsunspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Eskişehirspor-Akın Çorap Giresunspor, Balıkesirspor Baltok-MKE Ankaragücü maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul/Samsun/13.00/Eskişehir/15.30/Balıkesir/18.00) (Fotoğraflı)

5- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 18. hafta, Beşiktaş Sompo Japan-TOFAŞ, Anadolu Efes-Eskişehir Basket, Gaziantep Basketbol-Fenerbahçe Doğuş, Sakarya Büyükşehir Belediyespor-Yeşilgiresun Belediyespor müsabakalarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/13.00/19.30/Gaziantep/15.15/Sakarya/17.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 19. haftası, Çanakkale Belediyespor-VakıfBank, İlbank- Seramiksan, Eczacıbaşı VitrA-Fenerbahçe, Beşiktaş-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas, Nilüfer Belediyespor-Bursa Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarıyla sona erecek.

(Çanakkale/14.00/Ankara/15.30/İstanbul/17.00/17.30/Bursa/17.30) (Fotoğraflı)

7- Hentbolda Erkekler ve Kadınlar Süper Lig'de 17. hafta maçları yapılacak.

ÖZEL HABER

1- Hazinenin "tek hesabı" borçlanma maliyetlerini sınırlayacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

"Devletin ödeme ve tahsilat işlemlerinin gerçekleştirildiği Tek Hazine Hesabı'nın kapsamını genişleteceğiz. Böylelikle kamu nakit yönetiminin etkinliği artacak, güçlü bir nakit rezervi ortaya çıkacak ve kurumların ihtiyaçları daha etkin ve verimli bir şekilde karşılanacak"

"Hazine nakit yönetimi, daha düşük borçlanma seviyeleriyle gerçekleştirilebileceğinden borçlanma maliyetlerini sınırlayacak"

"Mevcut uygulamaya ilave, ilk planda özel bütçeli kuruluşlar, düzenleyici ve denetleyici kuruluşlar, SGK ve İŞKUR ile özelleştirme, tanıtma fonu gibi bütçe dışı fonlar kademeli olarak kapsama alınacak. Yerel idareler ve KİT'ler ise şimdilik kapsam dışında tutulacak"

"Kapsamda yer alması öngörülen kurumların mali kaynak büyüklüğünün toplamı 40 milyar lirayı buluyor"

(Zeynep Akyıl-Ankara)

2- Bakan Tüfenkci'den "erken rezervasyon" uyarısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Tüketicinin paket tur sözleşmesini 30 gün öncesine kadar feshetme hakkı var"

"Sözleşme yapılmaması veya gereği gibi ifa edilmemesi durumunda tüketicinin uğradığı her türlü zarardan paket tur düzenleyicisi sorumlu"

"Tüketici, boşa harcanan tatil zamanı için tazminat talep edebilir. Uyuşmazlıkların çözümünde tüketici hakem heyetlerine ve tüketici mahkemelerine başvurulabilir"

(Ayşenur Sağlam-Ankara)

3- "Faiz oranlarıyla mücadele, halka arzları teşvik ederek olur"

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ:

"Faiz oranlarıyla mücadele, halka arzları teşvik ederek, destekleyerek olur. Kurtuluş, sermaye piyasaları ve Borsa'da"

"(Faizin tek haneye indirilmesi) Gerçekleşen enflasyon ve enflasyon beklentileri, bankalar, Merkez Bankası, sıkı para politikası... Bu, bir kısır döngü, ve böyle sürdükçe hedeflediğimiz sonuca ulaşamayız"

"Tepe noktalarda yer alan yöneticiler bile Borsa'dan ev alınacağını bilmiyor, pazartesiden itibaren alanın tüm katılımcıları, TOKİ Başkanımız ve Borsa, kapsamlı bir çalışma toplantısı yapacağız, tanıtım atağına kalkacağız"

(Eda Topcu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Suriye Afrin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title