Haberler

AK Parti'li Dağ'dan, CHP'li Kocaoğlu'na Afrin Teşekkürü

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'na, Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren mesajından dolayı teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan berber ve kuaför esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kemalpaşa Belediyesi Yeni Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Parti'li Arif Uğurlu, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve AK Partili ilçe yöneticileri de katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, "Birçok bölge ele geçirildikçe karşı tarafta ciddi bir panik havası yaşanıyor. Bu nedenle farklı eylemler söz konusu oluyor. Hem Atak helikopterimiz hem de bölgede bulunan komandolarımız çok ciddi bir çarpışma içerisinde oldular. Göğüs göğüse yaşanan çarpışma sonrasında toplamda 11 şehidimiz var, ikisi de İzmir'de. Her ikisini de İzmir'de son yolculuklarına uğurlayacağız. İzmirliler Afrin operasyonunun arkasında, Mehmetçiğinin arkasında olduğunu  göstererek, iki şehidimizi hep birlikte son yolculuğuna uğurlayacağız" dedi. İzmirli şehitlerin evlerini ziyaret ettiklerini ve şehit ailelerinin metanetini koruduğunu gördüklerini belirten Hamza Dağ, ailelerin operasyonun ciddi anlamda devam etmesini istediklerini aktardı. Vatandaşlarda böyle bir kararlılığı gördükleri sürece bu meseleyi neticelendireceklerini söyleyen Dağ, Afrin'de huzur ve istikrar ortamını en kısa sürede sağlayacaklarını söyledi.

'MACERA OLSUN DİYE DEĞİL'

Afrin operasyonunun bir macera arayışıyla yapmak için ortaya çıkmış bir operasyon olmadığını kaydeden Hamza Dağ, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Yıllardır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere bakanların burada yapılan hadisenin Suriye'de oluşturulmak istenen terör devletinin ve oraya verilen 5 bin tır silah ile 2 bin uçak dolusu silahın kime verileceğini ısrarla sormasına rağmen muhattaplar bu konuda cevap vermedi. Bu silahlar ne olacak? O silahların Ürdün'e dönecek hali yok. O silahların 911 kilometre sınırı olan ancak Türkiye'ye dönük olabileceğini herkesin görmesi lazım. Görüyoruz ki kendi sınırlarımızda şuanda yaşanan huzur ve istikrarın devamını sağlamak için bu operasyonun yapılması gerekiyordu."

Bu operasyonlar yapılırken CHP'nin beşe bölündüğünü gördüklerini söyleyen Hamza Dağ, buna kendilerinin şaşırdıklarını kaydetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "PKK/PYD terör örgütüdür" ifadesini hatırlatan Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke 'PKK/ PYD'ye terör örgütü diyemem çünkü bende istihbarat yok' dedi. Böke kurultayda en fazla oy olan ikinci kişi oluyor. Hem İzmir milletvekili olarak, vatanını, milletini, dini, bayrağını bilen İzmir'in milletvekili olarak açıkçası böyle bir ifadede bulundu ve en çok oy alan ikinci kişi oldu."

Açıklamasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu'nun sosyal medya paylaşımlarını hedef alan Hamza Dağ, paylaşımlar için "Bırakın bir siyasi partide olmayı yaptığı paylaşımlar neredeyse bir terör örgütünün temsilcisi gibi" ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU'NA TEBRİK

Hamza Dağ, CHP'ye yönelik eleştirilerinin arasına bir de tebrik ekledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun dün sosyal medya hesabından yaptığı "Emperyalizm güçleri, Irak'ın, Suriye'nin, Türkiye'nin ve İran'ın bölünmesi için Ortadoğu'da bir politika işliyorsa Afrin'de savaş şarttır, kaçınılmazdır" paylaşımını hatırlatan Dağ, Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Yerli ve milli duruştan dolayı Kocaoğlu'nu tebrik ettiğini vurgulayan Dağ, bunun ulusal bir konu olduğunu ve tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini söyledi. Dağ, "Bazı konularda belediyeyi eleştiriyoruz, mesela trafik konusunda eleştirmeye devam edeceğiz. 7 belediyemize de hizmet ediyoruz diyerek açtıkları, yardıkları yollarla çamur siyaseti yapsalar da özellikle bu milli ve yerli meselede duruşundan dolayı ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu artar. Ama biz yerelde yapılan eksiklikleri söylemeye devam edeceğiz" dedi. Program, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Aziz Kocaoğlu Hamza Dağ Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title