Haberler

    Aykut Kocaman: "Lig Yeniden Başladı"

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2-0'lık Medipol Başakşehir galibiyetiyle rakiplerine zirve yarışı için bir mesaj verdiklerini söyledi.

    SKORER - CELAL UMUT EREN

    Fenerbahçe teknik patronu, elde ettikleri galibiyetle özgüven ve moral bulduklarını belirtti. Alanya maçının öneminin arttığını ifade eden Kocaman, "Esas mesaj rakiplerimiz için; lig yeniden başladı herkes için" dedi.

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, oyunu bütün olarak gördüklerini vurguladı. Tecrübeli teknik adam, "Bugünkü oyunda o başarılı işleri bizim tarafımızdan nasıl değerlendirileceği en kritik tarafıydı. Oyunu bütün olarak gördük. Ne olur diye düşündük ve planlar yapıldı. Esas olan topu ne yaparsanız yapın üç direğin içinden sokmak. En güçlüsünü Trabzon'da yaptık. Golleri atamayınca amaç farklı bir yere gidiyor. Bugün öne geçmeyi başarınca süreç sezona bakıldığında kaygının yüksek olduğu maçlarda öne geçtikten sonra koruma düşüncesi fazlalaşıyor. Bugün maçın sonuna kadar ana plana uygun hareket ettik. Farkı arttırdık, aynı zamanda pozisyonlar yakaladık. Başakşehir'in en etkili olduğu yer olan geçişleri yapıp, 3. bölgede şansı tanımadık. İstediğimiz her şey oldu. Bu oyun zor bir oyun, fizik gücümüz biraz daha artmalı. Belki dünyada tek oyuncu var; Messi dışındaki herkes futbolda oyunda olmalı, toplu ve topsuz oyunda. Bir adım daha fizik gücümüzü yukarıya çıkarırsak, oyununun her yönünü daha iyi oynayacak bir takım haline geleceğiz." dedi.

    Ligdeki yarış hakkında önemli açıklamalar da yapan Kocaman, "Söylediklerimin arkasındayım, sonuçtan bağımsız. Birinci bölüm Başakşehir'in de şampiyon olabileceğini söylemiştim. Kaybetsek de son ana kadar zorlayacaktık. Benim tarafımdan farklı yönlere götürülüyor olaylar ama yine son ana kadar olacaktık. Bize büyük moral verdi. Özgüven verdi. Yansıması olacak, Alanya maçını bağlamalıyız. Esas mesaj; bizim için değil rakiplerimiz için. Lig yeniden başladı gibi herkes için." diye konuştu.

    Baskının devam edeceğini ifade eden başarılı çalıştırıcı, "Bu kolay bir baskı değil. Genel hali var birinci bölüm, herkes için geçerli, büyük takımlarda. Büyük takımların genel dinamikleri. Fenerbahçe için 3 Temmuz'dan sonra 1-2 sene sıcak dönem, Fenerbahçe'yi oluşturan unsurların destek süreciydi. Sonraki süreç, kongrede dahil. Baskının yoğun geçeceği görülüyor. Beşiktaş'ı da yensek deplasmanda son bulmayacak." ifadelerini kullandı.

    "Anlamlı değil"

    Aykut Kocaman, Beşiktaş'ın kupadaki maç için erteleme talebinin mantıklı olmadığını ifade etti. 2012-13 sezonunda kendi durumlarından örnek veren Kocaman, "65 maçın 64'ünü oynadık hiç talebimiz olmadı. Sezon başında yapılmış fikstür, kadrolarda buna göre oluyor. Anlamlı değil. Doğru neyse o yapılsın. Bayern Münih maçıyla alakası yok kupanın, kadro derinliğine bakınca Beşiktaş daha derin gözüküyor. Bu talebin anlamını ben anlayamadım. Maçın yerine bakarsanız anlarsınız. Sanki faydalanma durumu yok gibi, böyle bir şey yok. Bence yanlış talep gibi. Karar alınacak bir durum yok, dikkate alacağı bir durum yok Federasyonun." diye konuştu.

    "Giuliano ısrar etti"

    Kadroda yapılan Giuliano tercihine değinen Aykut Kocaman, oyuncusunun çok istekli olduğunu aktardı. Brezilyalı yıldıza saygı duyduğunu ifade Kocaman, "3-4 hafta tahmin ediliyordu. Temasın çok yüksek olduğu bir yerde oynuyordu, riski içinde taşıyordu. Sporcu sağlığına önem veririm. Oyuncuya oynama konusunda baskı yapmadım. Bu kişisel bir olay. Giuliano ısrar etti. Nüksetme hali olsa ameliyat halinde 2-3 ay deniyor. Değerli olan şu; milli takıma gitme durumu var. Brezilyalı oyuncular orada olmak ister. Oynamak için ısrarlı olması çok önemli taraf. Güzel bir hareket." dedi.

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Aykut Kocaman Başakşehir Fenerbahçe Alanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title