Haberler

PTT Erkekler Türkiye Kupası'ndaki Takımların Hikayeleri

14-18 Şubat tarihlerinde yapılacak PTT Erkekler Türkiye Kupası'nda yer alacak takımlardan bir kısmı eskiden bu kupayı müzesine götürürken, bir kısmı da bu organizasyonda ilk defa mücadele edecek. Türkiye Kupası'nı en çok kazanan ekip ise Anadolu Efes.

PTT Erkekler Türkiye Kupası, 16 yıl aranın ardından İstanbul'un ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda organize edilecek. Avrupa'nın en önemli ligi olarak gösterilen Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ni ilk 8 sırada tamamlayan ekipler, şampiyon olmak için son topa kadar mücadele edecek. Kupayı son olarak Banvit kazandı. En çok müzesine götüren ise Anadolu Efes.

Anadolu Efes

Tarihinde 10 kez bu kupayı müzesine götüren lacivert-beyazlılar, 16 yıl önce İstanbul'da düzenlenen organizasyonda da şampiyonluğu elinde bulunduruyor. Bir yıl önce Ankara'da düzenlenen kupa mücadelesinde final oynama başarısı gösteren Efes, buna karşın Banvit'e 75-66'lık skorla mağlup olmuştu. Lacivert-beyazlılar, hem Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi hem de THY Euroleague'de de karşılaştığı Fenerbahçe Doğuş ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

Banvit

Banvit için geçtiğimiz yıl düzenlenen Türkiye Kupası organizasyonunun ayrı bir yeri bulunuyor. Ankara Spor Salonu'nda 15-19 Şubat 2017 tarihleri arasında kulüp tarihinin en özel günlerini yaşayan Banvit, Türkiye Kupası'nı da müzesine götürme başarısı gösterdi. Turuncu-yeşilliler çeyrek finalde Beşiktaş SompoJapan'ı 66-57'lik skorla geçerken, yarı finalde de Galatasaray Odeabank mücadelesini 71-68 ile kazanma başarısı gösterdi. Finalde de Anadolu Efes'i 75-66 geçerek şampiyonluğa ulaştı. PTT Erkekler Türkiye Kupası 2018'e son şampiyon apoletiyle girecek olan Banvit, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Beşiktaş Sompo Japan ile karşılaşacak.

Beşiktaş Sompo Japan

2012 yılında Konya'da Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın finalinde Banvit'i 78-74 geçerek şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş Sompo Japan, geçtiğimiz yıl bu organizasyona ilk turda veda etmişti. Başantrenör Ufuk Sarıca yönetimindeki siyah-beyazlılar, Ankara Spor Salonu'nda ilk turda kaybettiği son şampiyon Banvit ile bu kez Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. Hem ligde hem de FIBA Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir grafik yakalayan Beşiktaş Sompo Japan, bu ivmeyi PTT Erkekler Türkiye Kupası 2018'de de sürdürmeyi hedefliyor.

Darüşşafaka

Bursa'da 17-21 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenen kupa organizasyonunda final oynama başarısı gösteren Darüşşafaka, Fenerbahçe karşısında mücadeleyi 67-65 kaybederek turnuvayı finalist olarak noktalamıştı. Başantrenör David Blatt'ın öğrencileri, geçtiğimiz yıl ise Ankara'da çeyrek final mücadelesinde Galatasaray Odeabank ile karşılaşırken rakibine 77-71 mağlup olarak turnuvaya erken veda etmişti. Darüşşafaka, PTT Erkekler Türkiye Kupası 2018 çeyrek finalinde Eskişehir Basket ile karşılaşacak.

Eskişehir Basket

Tahincioğlu All-Star 2018'de Asya Karması'nın antrenörlüğünü yapan Josep Maria Berrocal'ın öğrencileri, ligde yakalamış olduğu ivmeyi PTT Erkekler Türkiye Kupası 2018'de de sürdürmeyi hedefliyor. Çeyrek finalde David Blatt'in çalıştırdığı yaptığı Darüşşafaka ile karşılaşacak olan Eskişehir Basket, bu sezon rakibiyle İstanbul'da oynadığı karşılaşmayı 90-83'lük skorla kaybetti.

Fenerbahçe Doğuş

Fenerbahçe Doğuş, 17 - 21 Şubat 2016 tarihinde Bursa'da düzenlenen Türkiye Kupası'nda Darüşşafaka'yı Bogdan Bogdanovic'in son saniye basketiyle 67-65'lik skorla mağlup ederek ipi göğüslemişti. Geçtiğimiz yıl sarı-lacivertliler, son kupa şampiyonu apoletiyle Ankara Spor Salonu'nda katıldığı Türkiye Kupası mücadelesinde ise Anadolu Efes'e 82-74'lük skorla kaybederek turnuvaya veda etmişti. THY Euroleague'de Türkiye'yi temsil eden iki takımın karşı karşıya geleceği PTT Erkekler Türkiye Kupası 2018 çeyrek mücadelesi bir kez daha büyük heyecana sahne olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Selçuk Ernak yönetimindeki Sakarya Büyükşehir Belediyesi; bu yıl ortaya koyduğu performansla hem taraftarına, hem de Türk basketboluna renk katmayı başardı. Eskişehir Basket ile birlikte bir yıl önce Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden ve doğru saha içi organizasyonlarıyla kupada mücadele etme hakkını elde eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, PTT Erkekler Türkiye Kupası 2018 çeyrek mücadelesinde Bursa ekibi Tofaş ile karşılaşacak.

Tofaş

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk 10 haftasını yenilgisiz geçen Bursa temsilcisi Tofaş, yakalamış olduğu ivme ile dikkat çekiyor. Son yıllarda Başantrenör Orhun Ene önderliğindeki çıkışıyla ligde bir üst sınıfa çıkan Tofaş, bu performansını PTT Erkekler Türkiye Kupası 2018'de de sürdürerek, kupayı müzesine götürmek istiyor. Bursa temsilcisi, çeyrek final mücadelesinde ligin renkli ekiplerinden Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kupası Fenerbahçe Banvit Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title