Haberler

Gazzeli Çiftten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anlamlı Hediye

Gazzeli Hüsam Ferhat (45), eşiyle birlikte hazırladığı Mescid-i Aksa maketini Kudüs konusunda kararlı ve onurlu bir duruş sergileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istiyor.

NUR EBU IYŞE - Gazzeli Hüsam Ferhat (45), eşiyle birlikte hazırladığı Mescid-i Aksa maketini Kudüs konusunda kararlı ve onurlu bir duruş sergileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istiyor.

İsrail'deki farklı hapishanelerde 6 yıl tutuklu kalan ve 1999'da özgürlüğüne kavuşan Ferhat, 65 santimetre uzunluğu, 120 santimetre genişliğindeki maketi eşi Semira'nın yardımıyla aralıksız yaptıkları çalışma sonucu 20 günde tamamladı.

İskeleti ahşap ve kartondan olan, dışı 150 makara rengarenk yün ve ipek ipliklerle bezenen maketin ortasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı bulunuyor.

Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde ikamet eden Ferhat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki onurlu duruşu nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mütevazı bir hediye vermek istedim." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur tutumundan etkilendiğini ve kendisine hediye etmek için bir Aksa maketi yapmaya karar verdiğini söyleyen Ferhat, Erdoğan'ın "Kudüs'e yönelik bir aidiyet ruhuna sahip" olduğunu söyledi.

Ferhat, maketi olabilecek en kısa sürede tamamlamaya çalıştığını ifade ederek, "Uykusuzluk ya da yorgunluk önemli değil, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu maketi beğenmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Yün ve ipek ipliklerle maket yapmayı İsrail hapishanelerinde geçirdiği sürede öğrendiğini kaydeden Ferhat, "Hapishanede insan, en kısıtlı imkanlar içerisinde umut üretmeyi, imkansızı gerçekleştirmeyi öğreniyor." diye konuştu.

Aksa maketinde Türk bayrağı motifi

Ferhat, maketi aslına uygun yapmak için titiz bir çalışma yürüttüğünü vurgulayarak, "Kubbetu's-Sahra'yı altın renkli iple işledik. Kırmızı ve beyaz iplerle yaptığımız Türk bayrağı da makette yerini aldı." dedi.

Maketin, zemini, duvarları, kubbesi, minareleri, ağaçları ve çimleri gibi tüm detaylarının yün iplikle işlendiğine işaret eden Ferhat, "Bu çalışmada en güçlü yardımcım eşim Semira'ydı." dedi.

Gazzeli Semira, Mescid-i Aksa maketinin tamamlanmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu, dikkat ve çaba gerektiren bir çalışma. Bu yorgunluğun meyvesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunmayı arzu ediyoruz. Bu hediyenin Erdoğan'a ulaşması ve onun tarafından beğenilmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Trump'ın Kudüs'e ilişkin kararının ardından Erdoğan'a olan hayranlıklarının arttığını söyleyen Semira, sözlerine şunları ekledi:

"Kudüs, nerede olursa olsun Müslümanların akidesidir. Türkiye Cumhurbaşkanı, İslam akidesine olan bağlılığını kanıtladı. Eşimle, bu maketle 'Kudüs, Aksa ve Filistin'in tamamının tehlikede olduğu' mesajını iletmek istedik."

Semira ayrıca maket yapımı sırasında, renklerin aslına uygun olması için azami gayret sarf ettiklerini söyleyerek, renk konusunda seçeneklerinin kısıtlı olduğunu, İsrail'in Gazze'de uzun yıllardır uyguladığı abluka nedeniyle her ürüne ulaşamadıklarını vurguladı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık 2017'de, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması için Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini açıklamıştı.

Söz konusu kararın hemen ardından İstanbul'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi düzenlenmişti.

İstanbul Deklerasyonu'nda, "Doğu Kudüs'ü Filistin Devleti'nin başkenti olarak ilan ediyor ve bütün devletleri Filistin Devleti'ni ve Doğu Kudüs'ün onun işgal altındaki başkenti olduğunu tanımaya davet ediyoruz." kararı alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sur Belediye Başkanı kim? Adnan Örhan kimdir, kaç yaşında? Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title