Haberler

    İradenin Zaferi

    SENAD OK

    Bireysellikten ve kontrolsüz oyundan uzak futbol anlayışı heyecan vermese de F.Bahçe'nin hocası planlarında hep ısrarcı davrandı. Artık sarı-lacivertliler sahada tam olarak ne yapması gerektiğini  biliyor. Savunmadan çıkışlar, set hücumları, top kapıldığında ya da top kaybı olduğunda nasıl davranılacağı, yan ve duran toplar gibi birçok konu artık futbolcuların refleksleri haline geldi.
    Fenerbahçe, uzun süredir ısrar ettiği oyun anlayışının karşılığını Medipol Başakşehir karşısında aldı.
    Teknik Direktör Aykut Kocaman, sezon başından bu yana oturtmaya çalıştığı sistemden dolayı çok fazla eleştirildi. Kocaman'ın sisteminde her alanda denge, önde baskı, kazanılan toplar, pas trafiği, yardımlaşma gibi birçok önemli detay rol oynuyordu.
    Bireysellikten ve kontrolsüz oyundan uzak bu sisteme uymayan Valbuena'dan vazgeçildi. Oynanan futbol heyecan vermese de Kocaman'ın kafasındaki takım doğru yoldaydı. Tek yapılması gereken bu oyunda ısrar etmekti.
    Trabzonspor maçının ilk yarısında bu oyundan önemli bir bölüm sunan sarı-lacivertliler devamını getiremedi. Başakşehir maçında ise gollerin zamanında gelmesi ve takımın artık oyunu iyice benimsemeye başlamasıyla Aykut Kocaman'ın takımı ilk kez kusursuza yakın bir performans sergiledi. Teknik Direktör Kocaman, kaybedilen maçlardan sonra bile bu sistemle sonuca gideceklerini ifade ediyordu. Bundan geri dönüş olmadığını belirtip oyuncuların adeta kafalarına bu sistemi kazıdı ve ezberletti.
    Artık sarı-lacivertliler sahada tam olarak ne yapması gerektiğini biliyor. Savunmadan çıkışlar, set hücumları, top kapıldığında ya da top kaybı olduğunda neler yapılacağı, yan ve duran toplar gibi birçok konu artık futbolcuların refleksleri haline geldi. İkinci aşamada ise takımın fiziksel kapasitesini arttırması ile bu oyunun 90 dakikaya yayılması hedefleniyor.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Aykut Kocaman Fenerbahçe Başakşehir Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title