Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu nasıl NATO'da beraber ortaklıktır?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu nasıl NATO'da beraber ortaklıktır? NATO'da berabersek, NATO'nun kendi yürüyen maddeleri, hükümleri neyse, Türkiye'nin buna ne kadar uyması gerekiyorsa, Amerika'nın da o kadar uyması gerekir. NATO eşittir Amerika Birleşik Devletleri değildir. NATO'da tüm ülkelerin her biri Amerika ile eşittir." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin alenen bir terör kuşatmasına maruz kalması karşısında gösterdiği refleksin, olabilecek en asgari tepki olduğuna işaret etti.

Buna dahi tahammül edemeyenlerin, adeta "teröristlere teslim olunmasını isteyenlerin" bulunduğunu belirten Erdoğan, "Bu nasıl NATO üyeliğidir? Bu nasıl NATO'da beraber ortaklıktır? Eğer biz NATO'da berabersek, NATO'nun kendi yürüyen maddeleri, hükümleri neyse, Türkiye'nin buna ne kadar uyması gerekiyorsa, Amerika'nın da o kadar uyması gerekir, bunun da böyle bilinmesi lazım. Şunun da bilinmesini istiyorum; Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak, NATO eşittir Amerika Birleşik Devletleri değildir. NATO'da tüm ülkelerin her biri Amerika ile eşittir." diye konuştu.

"Ne derlerse desinler"

NATO'nun iç hukukunun tüm üyeleri bağladığına dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"NATO'nun iç hukuku neyse ona hepimiz aynı şekilde uymak durumundayız. Ama sen kalkar da YPG'ye PYD'ye, 'Bize göre bu terör örgütü değildir' diyorsan, geç onu bir kenara. NATO'da senin müttefikin olan bir ülkeye eğer bu saldırıyorsa, sen NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir. NATO'nun hukuku bunu gerektiriyor. Şimdi bunlar ne hale geldiler; diyorlar ki 'Bunlar terör örgütü değil'. Ne derlerse desinler. Dün, evvelsi gün güvenlikten sorumlu bir temsilcileri geldi. Şimdi Dışişleri Bakanları da gelecek. Onlarla da konuşacağız. Bütün gerçekleri çok açık, net önlerine koyacağız. Bu iş hakka, hukuka uygun bir şekilde yürümek durumundadır. Eğer hakka, hukuka uygun bir şekilde yürümezse bunun ortak veya bir müttefik veya model ortaklık olmaz. Kendilerine tehdit olarak düşündükleri örgütlerin tepelerine yüzlerce, binlerce, on binlerce kilometre öteden gelip binenler Türkiye'nin sınırlarının hemen ötesindeki oluşumlara seyirci kalmasını talep edemez."

"DEAŞ'la siz şu ana kadar ne mücadelesi verdiniz?"

Türkiye'nin Suriye ile 911 kilometre sınırı olduğunu hatırlatan Erdoğan, sınırı dahi olmayanların, imkanları el verdiği için rahat rahat gelip Suriye'ye girdiklerini, her türlü silahı getirdiklerini ve para verdiklerini ifade etti.

Erdoğan, "İlk gelen haberler; şu anda 550 milyon dolar civarında parasal destek. Ama bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağına yönelik de fiskoslar var. Onlar da dolaylı yoldan. Güya DEAŞ ile mücadele için bölgeye çöreklenen herkes şimdi DEAŞ'la bir olup Türkiye'ye karşı açılan cephede yer alıyor. DEAŞ'la siz şu ana kadar ne mücadelesi verdiniz? Kaç DEAŞ'lıyı yok ettiniz veya nereye sevk ettiniz? Ortada hiçbir gerçek, kabullenilebilecek vaka yok." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin; bölgede kimin kiminle birlikte olduğunu, ne yaptığını hangi iş birliklerinin içine girdiğini, kime hangi imkanların sağlandığını belirlediğini ve kaydettiğini dile getiren Erdoğan, artık kimsenin DEAŞ bahanesini kullanmaya hakkı bulunmadığını, çünkü hepsinin DEAŞ ile beraber hareket ettiğini belirtti.

"Suriye ve Irak'taki DEAŞ tiyatrosunun sonu gelmiştir"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Suriye ve Irak'taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Buradan tüm taraflardan maskelerini indirip zaten bildiğimiz gerçek yüzleriyle karşımıza çıkmalarını özellikle talep ediyoruz. Bölücü örgütün mensuplarıyla yan yana poz verip de 'Biz bunların PKK olduklarına dair bir işaret görmedik' diyenler, kendileri kör veya aptal değillerse art niyetlidirler. Hele hele 'Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin' ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye'yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını da görecekler. Biz elbette onları kasıtlı olarak hedef almayacağız ama şimdiden ilan ediyoruz ki hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi de imha edeceğiz, yok edeceğiz. İşte o zaman sırtlarını sıvazladıkları teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacaklar. Çünkü teröristlerin yanlarında ne işleri olduğunun izahını en başta kendi kamuoylarına yapmaları oldukça zor olacaktır."

"Amerikan halkına sesleniyorum"

Konuşmasında Amerikan halkına da seslenen Erdoğan, Amerika'nın bütçesinden çıkan bu paraların halkın cebinden çıkan paralar olduğuna işaret etti.

Erdoğan, "Bu konuda Amerika halkının duyarlılığını da özellikle gündeme getirmek istiyorum. Zira şu anda milli bütçeden böyle bir paranın çıkması manidardır. Herhalde bunun da üzerinde durulması gerekir diye düşünüyorum. Madem ki takke düşmüştür ve kel görünmüştür, bazı şeyleri açıkça konuşmanın zamanı da gelmiş demektir." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title