Haberler

Malatya'da "4. Ulusal Resim Yarışması"

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 4. Ulusal Resim Yarışması düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 4. Ulusal Resim Yarışması düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelindeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan ulusal resim yarışmasının bu yılki konusu "teknoloji bağımlılığı" olarak belirlendi. "Bağımlı Olma Özgür Ol" sloganıyla gerçekleştirilecek yarışma, eser kabul etmeye başladı.

Yarışmayla, bilgisayar, internet, tablet, telefon, sanal oyunlarla harcanan vaktin giderek arttığı konusunda farkındalık oluşturulmak istendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Teknoloji bağımlılığı ile kişilerde psikolojik ve fizyolojik rahatsızlıkların ortaya çıktığına dikkat çekmek, teknolojinin kişiler arası samimi iletişimi ne ölçüde yok ettiğini anlamak, teknolojinin, sorumlulukların yerine getirilmesine engel olduğunun farkına varılması ve öğrencilerin resim sanatına olan ilgilerini arttırmak amaçlanıyor. Yarışma kapsamında, teknolojinin amaçları doğrultusunda kullanımının fayda sağladığı fakat aşırıya kaçmanın toplumda bozulmalara neden olduğu, bağımlılığın kişilerde ve toplumda açtığı yaraları anlatan resimlerin, özgün çalışmaların yapılması bekleniyor."

Son başvuru tarihi 20 Nisan olan yarışmayla ilgili detaylara ve başvuru formuna Malatya Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi "www.malatya.bel.tr"den ulaşılabilecek.

Yarışmada ortaokul kategorisinde birinciye bin 500, ikinciye bin, üçüncüye 500 lira ödül verilecek. Lise kategorisinde ise birinci 2 bin, ikinci bin 500, üçüncü ise bin lira parayla ödüllendirilecek. Ayrıca her iki kategoride 3'er kişiye 250'şer lira mansiyon ödülü verilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Malatya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title