Haberler

Dha Yurt Bülteni-18

Cami inşaatında iskele çöktü: 3 yaralıAdana'da, inşaatı devam eden caminin iskelesinin çökmesi sonucu, 3 işçi yaralandı.

Cami inşaatında iskele çöktü: 3 yaralı

Adana'da, inşaatı devam eden caminin iskelesinin çökmesi sonucu, 3 işçi yaralandı.

Olay, saat 17.00 sıralarında, Gürselpaşa Mahallesi'ndeki inşaatı devam eden Hacı Ali Hıradağı Camii'nde meydana geldi. İnşaatta, caminin kubbesinin yapımı için kurulan iskele, henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. İskelenin çökmesiyle üzerinde ve altında bulunan işçiler Ahmet Yılanlı, Mehmet Erciyes ve Cevdet Ergül, çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, yaralı işçileri ambulanslarla Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırdı. İşçiler, tedaviye alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Çöken inşaatta yaralanan işçilerin görüntüsü

İtfaiye aracının görüntüsü

Ambulans görüntüsü

Camii detay görüntüler

inşaatta çalışan bir işçinin konuşması

SÜRE: 01'42"     BOYUT: 103 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

============================================

Edirne'de kaçakların botu alabora oldu: 3 ölü, 7 kayıp (4)

PAKİSTAN UYRUKLU 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Edirne'de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a gitmek isteyen kaçakların botu, alabora oldu. Nehirde ekiplerin yaptığı aramalarda 2 çocuk ile üzerinden Ayşe Abdurrezzak (37) adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkan kadının cesetleri bulundu. Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, botta bulunanların kaçmalarına yardım ettikleri gerekçesiyle Pakistan uyruklu 3 kişiyi gözaltına aldı.

Edirne ile Yunanistan arasındaki sınırı oluşturan Meriç Nehri üzerinden karşıya geçmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçakların botu, saat 05.00 sıralarında alabora oldu. Askeri yasak bölgede devrilen bottaki bir kadının Türkçe olarak, "Çocuğumu kurtarın" sesinin duyulmasının ardından nöbetçi askerler AFAD Edirne ekiplerine haber verdi. Meriç Nehri'nde zodyak botla yapılan aramalarda öğlen saatlerinde kaçaklara ait olan bir bot ve bazı giyim eşyaları bulundu. Kentte aralıklarla yağan yağmurun ardından debisi yükselen nehirde akıntıya kapıldığı belirlenen kaçakları aramak için AFAD, jandarma ekipleri harekete geçti.

2 ÇOCUK, 1 KADIN CESEDİ BULUNDU

Ekiplerin yaptıkları aramada önce nehrin kum ocakları mevkiinde 10 yaşlarında üzerinde sırt çantasının bulunduğu bir çocuk bulundu. Aynı bölgedeki arama çalışmalarında daha sonra da 5-6 yaşlarındaki ikinci çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. AFAD ekipleri, botun alabora olduğu yere yaklaşık 500 metre mesafede ise su üzerinde bir kadın cesedine ulaştı. Kadının üzerinde yapılan aramada Türk vatandaşı olduğu ve Ayşe Abdurrezzak adına düzenlenmiş kimlik bulundu. Nüfus cüzdanına göre Balıkesir Havran doğumlu olduğu belirlenen Abdurrezzak'ın çantasında ise iki çocuğu ait nüfus cüzdanları, çocuk bezleri ile çocuk giysileri olduğu görüldü. Jandarma ekipleri, üzerinden Ayşe Abdurrezzak adına kimlik çıkan kadın ile ilgili araştırmasını sürdürürken, çantasında bulunan Abdulkadir Enes Abdurrezzak ve Halil Münir Abdurrezzak adlı çocuklara ait nüfus cüzdanlarının cesetleri bulunan çocuklar ya da kayıp olan çocuklar olup olmadığını araştırıyor. Kadın ile 2 çocuğun cesetleri otopsi yapılmak üzere morga kaldırılırken, diğer kayıpları arama çalışmaları sürüyor.

3 PAKİSTANLI GÖZALTINDA

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri botları alabora olan kaçakları Yunanistan'a götürmek için kılavuzluk yaptığını belirlediği Pakistan uyruklu 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Pakistanlı şüphelilerin soruşturmaları jandarma tarafından sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-AFAD ekipleri

-Botla cesedin getirilmesi

-Kadın cesedinin çıkarılması

-Bulunan çantanın açılması

-İçinden çıkan aile cüzdanı

-Jandarmanın çanta araması

-Kimliklerin bulunması

-Yerdeki cesetler

-Jandarma ve polis ekipleri

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,

==========================================

Hakkari'de, Afrin'le ilgili paylaşımlara 6 tutuklama

Hakkari'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki terörist unsurlara yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı' ile ilgili sosyal medya sayfalarında terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan  ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 13 kişiden 6'sı tutuklandı.

TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesine başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden provokatif eylem çağrıları yapanlara yönelik Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bu çerçevede, harekata ilişkin toplumu yanıltıcı, gerçeğe aykırı haber ve paylaşımlarda bulunan ve terör örgütü propagandası yapan 13 kişi belirlendi. Şüpheliler, önceki gün gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 13 kişi'den 6'sı 'sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları' gerekçesiyle tutuklanırken, 7 kişi de ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

POLİS KAMERASI

-Gözaltına alınan şahısların Adliyeye çıkarırlarken

-Polis aracına bindirilmesi

-Genel ve  detaylar

BOYUT: 77.2 MB, SÜRE: 1 DK 16 SN

Haber: Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ,

=========================================

Kanser hastası için saçını bağışladı

Kanser hastalarına destek olmak için başlatılan 'Saçım saçın olsun' kampanyasına Samsun'da bir ortaokul öğrencisi 10 yıldır uzattığı saçlarını kestirerek destek oldu.

Kanser Savaşçıları Derneği tarafından başlatılan ve kanser hastalarının, tanı ve tedavi sırasında yaşadıkları psikolojik tahribatı azaltmayı hedeflenen Saçım saçın olsun' kampanyasına İlkadım ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki İklim Kılıç, 10 yıldır uzattığı saçlarını kestirerek katıldı. Kılıç, saçlarını Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Vakfı'ndaki (LÖSAM) lösemi hastası 13 yaşındaki Melek Özdin'e hediye etti. Sınıf arkadaşları ile birlikte LÖSAM Derneğine gelerek buradaki lösemili hastaları ziyaret eden İklim Kılıç, 10 yıldır uzattığı ve 2 sene önce kestirdiği saçlarını, lösemi tedavisi gören 13 yaşındaki Melek Özdin'e hediye ederek, herkesin böyle bir şey yapması gerektiğini söyledi. Kılıç, "Türkiye geneli başlatılan 'Saçım saçın olsun' kampanyasından etkilendim. 10 yıldır uzattığım saçlarımı 2 sene önce kestirerek Melek arkadaşıma hediye ettim. Herkes böyle bir şey yapmalı çünkü çok mutluluk verici bir şey" dedi. Minik öğrencilere lösemili hastalar hakkında bilgi veren Samsun LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Sosyal İşler Başkanı Sema Danışmaz, hediye edilen saçtan duygulandığını dile getirdi.

Öğrenciler daha sonra lösemi hastalara şiirlerini okudular.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-İklim Kılıç'ın elinde paket halindeki saçı tutması

-Öğrencilerden detay

-İklim Kılıç elindeki saçı Melek Özdin'e vermesi

-İklim Kılıç ile röportaj

-LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Sema Danışmaz'ın konuşması

-Öğrencilerin toplu fotoğraf çekinmeleri

-Saçtan görüntü

-Öğrencilerin şiir okuması

(SÜRE: 02.05 DK) (BOYUT: 235 MB)

Haber-Kamera: Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN,

=========================================

Ege şivesiyle 14 Şubat paylaşımı, beğeni topladı

Aydınlı evli ve bir çocuk annesi 29 yaşındaki Fatma Dursun Özcan'ın, yüz efekti kullanarak Ege şivesiyle çektiği 14 Şubat temalı kısa video sosyal medyada beğeni topladı, kısa sürede milyonlarca kişi tarafından paylaşıldı.

Aydınlı olan, İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan evli ve bir çocuk annesi Fatma Dursun Özcan, büyükannesinden öğrendiği Ege şivesi ile eğlence amacıyla 14 Şubat Sevgiler Günü ile ilgili efekt kullanarak 1 dakikalık kısa bir video çekti ve bunu  WhatsApp aracılığyıla aile bireyleriyle paylaştı. Aile bireyleri arasında çok beğenilen videoyu, sosyal medya hesaplarından da paylaşan Özcan, kısa zamanda yüzlerce kişi tarafından beğenildi, ve paylaşımlarla hızla yayıldı. Özcan, Youtube kanalı ve Instagram'da hesap açarak videoyu buralara da koydu. Sosyal medyada videoyu, 10 milyonun üzerinde kişi izledi. Yerel bir radyoda program yaparken tanıştığı güvenlik görevlisi eşiyle evlendikten sonra ev kadını olan Özcan, "Android telefonda bir efekt programı görünce dayanamadım. Önce anneannemi sonrada rahmetli büyük annemi taklit edip ailemle paylaştım. Onların çok eğlendiğini görünce içimden millete sarmak geldi. Kocama, akrabalarıma falan derken ortaya Fatma Teyze çıktı. Sosyal medyada bu videonun bu kadar paylaşılacağını hiç düşünmemiştim. Bu yüzden de videom benden habersiz WhatsApp grupları üzerinden dağılıp, gitti. Çok fazla mesaj ve telefon aldım. Herkes kahkahalarla beni arıyor. İnsanlar internette beni arıyorlarmış ama bulamıyorlarmış. Bulanlar da hep iyi dileklerde bulunuyorlar. Ben de Aydınlı ve tüm Egeli hemşerilerimden destek bekliyorum" dedi.

GÜLDÜREN PAYLAŞIM

Fatma Dursun Özcan'ın sosyal medyada yaptığı, beğeni toplayan paylaşımı ise şöyle: "Kocacım dedim. 14 Şubat var önümüzde dedim. Güzel bişey edelim dedim. Ne etcez dedi. Biz sevgilimiz gari dedi. Hep sevgililer mi kutlayacak dedim. Sen beni sevmiyon mu gari dedim. Seviyom dedi. Ne edelim o zaman bişey etmek lazım dedim. Yemeğe çıkarız dedi. Öyle güzel yerlere gideriz değil mi dedim. Alsancak, Karşıyaka taraflarına götürün mü dedim. O kadar değil canım dedi. Kokoreç yimeğe gideriz dedi. Zaten bi kere b.k yediydim ben bununla evlenirken, bana bi daha b.k yedircek bu adam."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Sosyal medyada yapılan 14 Şubat Sevgililer Günü paylaşım görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: ; Burhan CEYHAN / AYDIN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title