Haberler

81 İl 81 Anaokulu Toplu Açılış Töreni

Başbakan Binali Yıldırım, "2019'da artık sabahçı, öğlenci sistemini terk edeceğiz ve tek sistem yapacağız. Herhalde 6-7 ilimizde biraz daha sıkı çalışmamız gerekiyor, onun dışındakiler hazır bile. İstanbul'da biraz daha işimiz var, Ankara da toparladı.

Başbakan Binali Yıldırım, "2019'da artık sabahçı, öğlenci sistemini terk edeceğiz ve tek sistem yapacağız. Herhalde 6-7 ilimizde biraz daha sıkı çalışmamız gerekiyor, onun dışındakiler hazır bile. İstanbul'da biraz daha işimiz var, Ankara da toparladı. İnşallah bu hedefimizi tutturacağız." dedi.

Yıldırım, Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen "81 il 81 Anaokulu Toplu Açılış Töreni"ndeki konuşmasında, Osmanlı'nın 619 yıl hüküm sürdüğünü anımsatarak, o coğrafyalarda herkesin dilinde, dininde, işinde, gücünde serbest olduğunu belirtti.

Bugün Türkiye'yi "istilacı" diye göstermeye çalışanların dönüp Cezayir'e, Fas'a, Sahraaltı Afrika'ya bakmaları gerektiğine işaret eden Yıldırım, "Kendi dillerini bile unutturdular. Ana dillerini terk ettirdiler, kendi dillerini resmi dil yaptılar. Esaretle istilayla itham edilecek dünyada hak etmeyen tek bir ülke var, o da Türkiye'dir." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin geçmişiyle gurur duyduklarını, geleceğine de güvendiklerini ve inandıklarını kaydetti.

"2019'da artık sabahçı, öğlenci sistemini terk edeceğiz"

Ülkede şimdi çocukların 3 yaşından başlayıp, 6 yaşına kadar okula hazırlık dönemini geçirdiğine değinen Yıldırım, bu şekilde okula gitmeden birçok alanda kendilerini aslında hazır hale getirdiklerini bildirdi.

Güzel bir hizmeti başlatacaklarını anlatan Başbakan Yıldırım, bu okulların yapılmasında, projenin dizaynında emeği geçen bağışçılara ve kurumlara teşekkürlerini iletti.

İnsanın evlatlarına teşekkür etmesinin zor olduğunu belirten Yıldırım, "Açacağımız okulun finansmanını sağlayan da büyük oğlum Bülent Yıldırım'dır. Onu da bu arada zikretmeme müsaade edin." dedi.

Başbakan Yıldırım, eğitim için hedeflerinin bulunduğuna işaret ederek, "Bunlardan en önemlisi 2019'da artık sabahçı, öğlenci sistemini terk edeceğiz ve tek sistem yapacağız. Herhalde 6-7 ilimizde biraz daha sıkı çalışmamız gerekiyor, onun dışındakiler hazır bile. İstanbul'da biraz daha işimiz var, Ankara da toparladı, orada da az da olsa işimiz var. İnşallah bu hedefimizi tutturacağız." değerlendirmesini yaptı.

Türk Kızılayı'nın son 15 yılda AK Parti iktidarında önemli yere geldiğini hep beraber gördüklerini aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

"Arakan'a gittik, orada Türk Kızılay'ı var. Komşularımızda deprem oluyor. Hatta bazılarında oranın kendi kurumları daha deprem yerine varmadan bizimkiler gidiyorlar. Ama Türk Kızılay'ı AK Parti iktidarından önce hep kötü hatırlarla, kötü işlemlerle hatırlanırdı. Makam mevki kavgasına kurban gitmiş bir Kızılay vardı. Bugün ise hizmetle anılan içeride ve dışarıda sosyal sorumluluk projeleriyle anılan ve Türkiye'nin sivil toplum örgütleri eliyle yardım elinin, desteğinin, garip gurebaya, yardıma ihtiyacı olanlara ulaştırılmasında büyük bir hizmet görüyor."

Yıldırım, Türk Kızılayı'nın hizmetlerini karşılıksız bırakmadıklarını, bedava reklamlarını yaptıklarını belirterek, "Maliyetlerini azaltacak birçok da yasal iyileştirmeler yaptık. Bazı vergilerden muaf tuttuk. Kaynak oluşturmalarını sağlayacak düzenlemelere yer verdik. Böylece onlar da hizmetlerini artırarak devam ediyorlar." dedi.

Erzincan'ın maden suyunda zengin bir bölge olduğunu kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, Türk Kızılayı'nın Afyon'da ve Erzincan'da maden suyu üretimi yaptığını anlattı.

Yıldırım, Erzincanlılara müjde vermek istediğini ifade ederek, "Türk Kızılay'ı Genel Başkanı söyledi. Erzincan'daki fabrikasını yüzde 100 büyütüyor, kapasiteyi artırıyor. Demek ki epey bir ilgi, talep var. Ben bir şey söylemedim. Kendiliğinden o bana söyledi. Bu kararlarından dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin 81 iline ve yurt dışına giden ürün şişelerinde Türk Kızılayı'nın isminin altında "Erzincan" yazdığını ve bunun da gurur verici bir şey olduğunu belirtti.

Tesise ismi verilen Şehit Selim Topal'a Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, "Görevimiz, şehitlerin isimlerini yaşatmak için benzer tesisler yapmaktır. Bugünlere kolay gelmedik. Milletimizin duası ve desteğiyle geldik. Ondan sonra millet sevdalısı, gecesini, gündüzüne katan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının gayretiyle geldik." ifadesini kullandı.

Notlar

Başbakan Yıldırım, toplu açılış kapsamında bazı illere video konferans yoluyla bağlandı, bağışçılar ve şehit aileleriyle de sohbet etti.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan toplu açılış töreninde daha sonra projeye ilişkin tanıtım filmi gösterildi.

Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım beraberindekilerle toplu açılışı gerçekleştirdi, açılışı yapılan okulda da incelemede bulundu.

Törene, ayrıca Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Cevdet Yılmaz, Vedat Demiröz, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Erzincan Valisi Ali Arslantaş da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Erzincan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title