Haberler

İngiliz Basınında Türkiye'de Yapılan Estetik Ameliyatlarına Olumsuz Eleştiri

- İngiliz basınında Türkiye'de yapılan estetik ameliyatlarına olumsuz eleştiri

MUĞLA - Daily Mirror'da yer alan haberde Türkiye'de yapılan estetik operasyonlarla ilgili olumsuz eleştiriler yapıldı. Habere konu olan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Mehmet Kaya'nın yaptığı operasyonda mağdur olduğunu belirten Kimberley Van Rijsingen, hukuki yollara başvuracağını açıkladı. İddiaların hedefinde olan Doktor Kaya ise iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

İngiltere'de yayınlanan Daily Mirror'da yer alan bir haberde Marmaris'te kliniği bulunan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Mehmet Kaya'nın estetik ameliyat yaptığı birçok hastanın mağdur edildiğini iddia edildi. Marmaris'te yaşayan Hollanda vatandaşı Kimberley Van Rijsingen de mağdur olduğunu iddia etti. Rijsingen konuyla ilgili açıklama yaptı. Rijsingen, "Kliniği sosyal medya üzerinde buldum. Zayıflamak için mide küçültme ameliyatı oldum. 15 bin TL ücret ödedim ama ameliyatın yarısı yapıldı. İlk ameliyattan 6 hafta sonra benden 6 bin TL daha istediler. Benim göbeğimde hala enfeksiyon var. Benim gibi mağdur olan 27 kişi daha var. Bu haber yayıldıkça mağdur olanların sayısı artacaktır. Avukatla görüştüm. Böyle bir yerin kapanmasını istiyorum. " dedi.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Mehmet Kaya iddialara yanıt verdi. Kaya, "Ameliyat ettiğim hastalarımdan birin bayan arkadaşı, komisyon verme karşılığı bize hasta getirebileceğini söyledi. Ben de kabul ettim. Daha sonra bu bayanın, hastalardan bizden habersiz para aldığını öğrendik. Bundan sonra da bize hasta göndermemesini, herhangi bir şey kazanamayacağını belirttik. Bu olay sonrasında, daha öncesinde sosyal medyada bizim hakkımızda iyi şeyler yazan ve arkadaşlarını gönderen kadın ameliyat sonrasında iyileşme dönemindeki hastaların fotoğraflarını bulup, daha iyileşmeden sanki çok kötü ameliyatlar yapılıyormuş gibi göstermeye çalıştı. Televizyona başvuran hastaları izlediğinizde yüzlerinde, gözlerinde dedikleri gibi bir sıkıntının olmadığı görülmektedir. "

Kaya sosyal medyada örgütlenen 27 kişinin aynı kişi tarafından örgütlediğini belirterek şöyle konuştu, "Yayınlanan fotoğrafların hepsi erken dönem fotoğraflar. Kim ameliyat ederse etsin morluk, şişlik, kızarıklık ameliyatın ilk günlerinde görülür, bazen bir aya kadar uzar. Ameliyat ettiğimiz hasta grubu da ortalama 60 yaş üstü olduğu için ve alkol, sigara kullandığı için bu tip dikiş açılmaları hepsinde olacaktır. Yani ameliyatları kim yaparsa yapsın bu tür komplikasyonlar olacaktır. Doktor olmayan biri bunları gördüğünde ne olmuş gibisinden aşırı tepki verebilir. "

Kaya, yargı yoluna gideceğini söyledi, "Yabancı basının bunu desteklemesinin nedeni, İngiltere'de, Almanya'da plastik cerrahi bizden çok daha geri. Ameliyat ettiğimiz hastalarda kedi yaptığımız işlemlere bakıyoruz, onların yaptığı işlemlere bakıyoruz bizim en kötü doktorumuz bile onların en iyi doktorundan daha iyi iş yapıyor. İddiaların tümü asılsızdır." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Daily Mirror Mehmet Kaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title