Haberler

Torba Yasa Bursa İş Dünyasının Talepleriyle Hayata Geçiyor

Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa'da iş dünyası temsilcilerinin talepleriyle şekillenen 'Yeni Torba Yasa' heyecanla bekleniyor. Yasa tasarısının üretimden istihdama, makine ve teçhizat yatırımlarından vergi indirimlerine kadar birçok alanda talep ettikleri düzenlemelerden oluştuğuna dikkat çeken BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat performansımızla başarı çıtamızı daha yüksek bir seviyeye taşıyacağız" dedi.

Ekonomide seferberlik ruhuyla başladığı 2017 yılını rekor büyüme, ihracat ve istihdam rakamlarıyla tamamlayan Türkiye, bu başarının 2018 yılında da devam etmesi için önemli düzenlemeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Ülke ekonomisinin hedeflerinde sürükleyici bir rol üstlenen Bursa iş dünyasının taleplerini de içeren 'Yeni Torba Yasa Tasarısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Burkay, tasarının gerek yatırım ortamının iyileştirilmesi gerekse de üretim, ihracat ve istihdam rakamlarında yakalanan başarının katlanarak artmasına imkan sağlayacağını ifade etti.

Maliye Bakanı'na rapor

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı 2017 yılı içerisinde BTSO'da ağırladıklarını hatırlatan İbrahim Burkay, "Bu buluşmamızda ve daha sonra bir araya gelerek yaptığımız görüşmelerde sayın Bakanımıza meclis, komite ve konsey üyelerimizin taleplerini içeren raporlarımızı sunma fırsatı bulduk. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na taşınan yasa tasarısının birçok maddesi, Bursa iş dünyamızın talepleriyle şekillendi. Kısa süre içerisinde yasalaşmasını beklediğimiz tasarı, bizleri hedeflerimize biraz daha yaklaştıracak. Bu vesileyle başta hükümetimiz olmak üzere, Sayın Bakanımıza ve bakanlık yetkililerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Bursa hedeflerinde vites yükseltti

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın üretim, yatırım, Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetleri noktasında öncü şehirler arasında bulunduğunu belirterek, bu noktada hayata geçmesi beklenen torba yasada makine ve teçhizat yatırımlarında firmalara önemli kolaylıkların sağlanacağını ifade etti. Bursa'da Ar-Ge ve tasarım merkezi bulunan firma sayısının 97'ye ulaştığını belirten Başkan Burkay, yıl sonuna kadar 200 Ar-Ge ve tasarım merkezi hedeflediklerini dile getirdi.

İstihdamda sürdürülebilir başarı

Organize sanayi bölgelerinde kanalizasyon, su arıtma, doğalgaz, elektrik, haberleşme ve yol gibi altyapı çalışmalarına da talepleri doğrultusunda vergi istisnası uygulanacağını dile getiren Başkan Burkay, söz konusu düzenlemenin yatırımları cazip hale getireceğini vurguladı. Torba Yasa Tasarısı'nda istihdamı destekleyen çok sayıda düzenlemenin de bulunduğunu belirten İbrahim Burkay, "Önceki yıllarda yine üyelerimizin beklentileri doğrultusunda gerek işverenimize gerekse de çalışanlarımıza yönelik desteklerin devam etmesi de istihdamda kalıcı başarıların yolunu açacaktır" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Burkay Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title