Haberler

Şehidin Maaşına Haciz İsteyen Avukat İçin Bakanlıktan Suç Duyurusu

Güncelleme:

Afrin şehidi Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan'ın maaşına haciz konulmasını isteyen avukatla ilgili konuşan Adalet Bakanı Gül, "Suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, haciz şoku yaşayan şehit ailesiyle ilgili açıklama yaptı. Gül, "Adalet Bakanlığı olarak avukat hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ceza ve disiplin soruşturması talep ettik" dedi.

"HEM CEZA HEM DE DİSİPLİN SORUŞTURMASI TALEP ETTİK"

Şehit Özalkan'ın emekli ikramiyesine haciz işlemi başlatılmasıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Gül, "Hem ceza hem de disiplin soruşturması talep ettik. Buradan da baroya çağrım. Bir an evvel disiplin hükümlerinin gerekleri yapılarak dosyanın incelenmesi ve bu hususla ilgili gerekli incelemenin bir an evvel yapılması çağrısını yapıyorum." diye konuştu.

Gül'ün şunları dile getirdi:

"İCRA DURDURULDU, MESLEKTEN ÇIKARILMASI DEĞERLENDİRİLECEK"

"İkramiyeye el konulmasını talep ediyor. Bu icra takibi zaten durdurulmuş durumda. İkramiyeye haciz konulması işlemi yapılmamıştır. Biz aynı gün suç duyurusunda bulunduk. Hem ceza hem de disiplin soruşturması talep ettik. Buradan da baroya çağrım. Bir an evvel disiplin hükümlerinin gerekleri yapılarak dosyanın incelenmesi ve bu hususla ilgili gerekli incelemenin bir an evvel yapılması çağrısını yapıyorum. Meslekten çıkarılması da değerlendirilecek. Dün akşam da sayın Cumhurbaşkanımız ve arkadaşlarımız ile birlikte aileye taziyede bulunduk. Biz her konuda, maddi manevi şehitlerimizin ailelerinin yanındayız.Bunlar sınırlı da değildir. Bu konuda ne yapılsa azdır. Çünkü bu ülkenin tapusu şehitlerimizin emanetidir."

"ADANA'DAKİ OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI"

"Adana'da bir otobüs şoförünün, otobüse binen şehit annesine yönelik tavrı" ile ilgili de açıklama yapan Gül, bu konuda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı inceleme sonucunda soruşturma açıldığını, şoförün tutuklandığını ve yargılamanın devam ettiğini bildirdi.

Bakan Gül, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın, "şehitlerin borcunun devlet tarafından karşılanmasına ilişkin" verdiği kanun teklifinin anımsatılması üzerine, AK Parti hükümetleri döneminde, şehit yakınları ve gaziler için, hiçbir dönemde olmadığı kadar düzenlemeler yaptıklarını ifade etti.

Abdulhamit Gül, "Elbette bu konularla ilgili, uygulamadan kaynaklanan aksaklıkları da dikkate almak üzere, her türlü iyileştirmeler hükümetimizin gündeminde. Cumhurbaşkanımızın da talimatları da hep bu yöndedir." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdülhamit Gül Politika Güncel Haberler

title