Haberler

Malatya'da Radyo ve Gramofon Müzesi Açılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve içerisinde 120 yıllık ürünlerin bulunduğu Radyo ve Gramofon Müzesi, kapılarını meraklılarına açmaya hazırlanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve içerisinde 120 yıllık ürünlerin bulunduğu Radyo ve Gramofon Müzesi, kapılarını meraklılarına açmaya hazırlanıyor.

Büyük bir titizlikle toplanan radyo ve gramofonların hiçbirinin aynı olmamasına dikkat eden müze yetkilileri, ürünlerin hepsinin bakımını yapıp çalışmasını sağladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, radyo ve gramofonların depolandığı Sanat Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, kenti müzeler şehrine dönüştürdüklerini belirtti. Şehrin fuarlarıyla öne çıktığını, şimdi ise müzeleriyle dikkati çektiğini anlatan Çakır, Fotoğraf Makinesi Müzesi ve Kent Müzesi'ne ilginin her geçen gün artığını ve binlerce kişiyi ağırladıklarını ifade etti.

Özellikle 40 yaşın üstünde herkesin bir anısı olan radyo ve gramofonları bir araya getirdiklerini aktaran Çakır, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 700 civarında radyomuz temin edildi. Bunun devamı da gelecek. Gerçekten çok farklı radyo türleri var. Estetik, farklı yapıları olsun çok dikkat çekici ürünler var. Yaşları 120 yıla kadar varan radyolarımız var. Fransız radyoları var... Aslında farklı ülkelerde üretilen radyoları değerli hemşehrilerimize, misafirlerimize sunacağız. Radyoyla ilgili çok güzel hatıralar var. Bunu sadece radyonun sergilendiği bir alan değil o süre içerisinde radyonun topluma etkisini de bu müzede anlatmış olacağız."

Sanat Sokağı'nın karşısında bulunan kerpiç evlerden birinde yakın zamanda müzenin faaliyete başlayacağına işaret eden Çakır, ürünlerin hepsinin çalıştığını, bakımlarının da tamamlandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Çakır Malatya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title